До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Kalush Orchestra продав свою нагороду з "Євробачення" майже за мільйон доларів

Гурт Kalush Orchestra разом з "Фондом Сергія Притули" продали нагороду переможця "Євробачення-2022". Вторговані гроші мають передати на потреби Збройних сил України.

Kalush Orchestra у фіналі Kalush Orchestra у фіналі "Євробачення-2022"

Головний приз переможців "Євробачення" — скляний мікрофон — викупила команда криптоспільноти WhiteBIT за 900 000 доларів. Отримані кошти з аукціону спрямують на допомогу українській армії. Зокрема, на закупівлю комплекту безпілотних літальних апаратів PD-2.

Реклама

Аукціон відбувався в прямому ефірі на Youtube-каналі Сергія Притули. Окрім того, лідер гурт Олег Псюк виставив як лот свою рожеву панаму. Її розіграли за іншими правилами. Щоб виграти панаму, учасникам аукціону треба було перерахувати гроші на вказаний рахунок з мінімальним внеском у 200 гривень. За кожні 200 гривень учасники отримували один запис у таблиці, за якою в рандомний спосіб визначили переможця. Понад 30 тисяч людей зробили внески за панаму, завдяки чому вдалося зібрати понад 11 мільйонів гривень. Панамку дістав чоловік із Чехії, який перерахував тисячу гривень.

Лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк у фіналі Лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк у фіналі "Євробачення-2022"

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra переміг у пісенному конкурсі "Євробачення-2022" з треком "Стефанія". Після виступу учасники гурту зі сцени закликали світ врятувати захисників Маріуполя з "Азовсталі". А після оголошення результатів фронтмен Kalush Orchestra зі сцени подякував світу за підтримку України та проскандував "Слава Україні!".

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зробить усе, аби прийняти пісенний конкурс "Євробачення" у 2023 році у відбудованому українському Маріуполі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.