До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найочікуваніших альбомів літа 2020

Повільно, але світ починає оживати після пандемії. Ще навесні багато музикантів відклали релізи нових альбомів до літа, тому на нас чекає чудовий музичний сезон. Vogue.ua зібрав найочікуваніші релізи, серед них Леді Ґаґа, Боб Ділан і Лана дель Рей.

Chromatica, Леді Ґаґа

Ми могли почути новий альбом Леді Ґаґи ще у квітні, але цьому завадив коронавірус. "Хоча я вважаю, що мистецтво — це одна з найсильніших речей, яка приносить нам зцілення, мені видається недоречним випускати цей альбом тепер, під час глобальної пандемії", — сказала тоді співачка. У підсумку прем’єра відбудеться вже наприкінці травня і є всі шанси, що Chromatica стане поверненням тієї Леді Ґаґи, яку ми любимо і яка звела з розуму світ у 2010 роках. До релізу ввійдуть 16 треків, серед них спільний трек з Аріаною Гранде — Rain on Me, а також дует з Елтоном Джоном. Альбом буде по-справжньому танцювальний: його продюсер Макс Мартін, який відповідав за найвидатніші хіти з попмузики за останні 20 років, від "...Baby One More Time" Брітні Спірс до "Teenage Dream" Кеті Перрі.

Реклама

Реліз 29 травня

Imploding the mirag, The Killers

Безумовно, Imploding the Mirage буде психоделічним і хрипким альбомом — пише про новий реліз групи The Killers журнал Pitchfork. До роботи над новим матеріалом британські рокери залучили кращих з найкращих. Один з його продюсерів — Шон Еверетт, який працює з видатною групою Alabama Shakes.

Реліз 29 травня

Rough and Rowdy Ways, Боб Ділан

На нас чекає історична подія — перший за вісім років альбом великого музиканта, композитора, поета й лауреата Нобелівської премії з літератури Боба Ділана (останній альбом з оригінальними піснями Tempest вийшов 2012 року). Rough and Rowdy Ways стане 39-м альбомом музиканта, якому в травні минає 79 років. До нього увійдуть 10 треків, деякі ми вже послухали. Це, наприклад, надзвичайний і найдовший трек у кар’єрі Боба Ділана — Murder Most Foul, присвячений вбивству президента США Джона Кеннеді.

Реліз 19 червня

What's Your Pleasure?, Джессі Вейр

Остання платівка британської зірки Джессі Вейр, Glasshouse, вийшла у 2017. За три роки співачка випустила подкаст, лінійку одягу й книгу. До музики, за її визнанням, повертається з більшою пристрастю. Цієї весни встигла випустити два динамічні треки з нового альбому — Save a Kiss і Spotligt, до того ж за браком живих концертів через пандемію COVID-19 сам трек співачка вперше виконала прямо у своїй ванній. Альбом обіцяє бути схожим, за словами артистки, на "ранню Джессі Вейр" — він танцювальний і сповнений груву.

Реліз 19 червня

Blush, Мая Гоук

Для тих, хто не знає: 21-річна Мая Гоук — дочка Уми Турман й Ітана Гоука, зірка серіалу "Дивні дива" й фільму Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді", а також успішна модель. Докладніше про те, як складається кар’єра й життя дівчини, можна прочитати тут. Цього літа Мая випускає дебютний альбом Blush: у неї приємний хрипкий голос, меланхолійні й дуже поетичні тексти, але це не єдина причина послухати альбом — над платівкою з Маєю працював володар Греммі, саундпродюсер Джессі Харріс. "Цей альбом стався випадково. Blush являє собою набір секретних повідомлень і якихось прихованих контактів з людьми в моєму житті", — каже співачка.

Реліз 19 червня

Women in Music Pt. III, Haim

Жанр, у якому працюють сестри з Каліфорнії, заведено називати "дівочий попрок", але тут все цікавіше: вони жонглюють стилями, від R'N'B до софт-року. Цього року улюблениці фестивалів Coachella і Glastonbury випускають свій третій альбом з амбітною назвою Women in Music Pt. III. Він уже потрапив до списків найочікуваніших релізів за версією Pitchfork and Vulture.

Реліз 26 червня

"White Hot Forever", Лана дель Рей

"Я не хочу робити перерви", — каже Лана Дель Рей і, через пів року після виходу альбому Norman Fucking Rockwell, анонсує новий лонгплей. White Hot Fever стане сьомим студійним альбомом співачки й, за чутками, у ньому буде представлена ​​колаборація з Біллі Айліш.

TBC

R9, Ріанна

Здається, Ріанна захоплена всім, крім музики: випускає колекції окулярів та одягу, написала книгу, допомагає в боротьбі з COVID-19. Проте в недавньому інтерв’ю американському Vogue зізналася: їй хочеться говорити з пресою не про моду або нову колекцію косметики, а про музику. До того ж робота над довгоочікуваним альбомом нібито завершена. Альбом з робочою назвою R9 стане дев’ятим релізом Ріанни. Нагадаємо, її останній альбом "Anti" вийшов 2016 року, а за останні три роки вона записала дуети з Кендріком Ламаром і DJ Khaled.

TBC

TBC, Дрейк

Буквально за 10 років репер з Канади Дрейк перетворився на одного з головних хіп-хоп-артистів сучасності — зі статуеткою "Греммі" на полиці, восьмим рядком у рейтингу Forbes і мільйонами шанувальників у всьому світі. 1 травня музикант випустив комерційний мікстейп Dark Lane Demo Tapes, який, напевно, буде хітом цього літа, і паралельно оголосив про те, що готує шостий студійний альбом, і він вийде влітку. В інтерв’ю музикант нескромно зізнався, що це найпотужніша музика, яку він створював.

TBC

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.