До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Chromatica: все, що потрібно знати про новий альбом Леді Гаги

10 квітня мав вийти новий альбом Леді Гаги Chromatica. Реліз перенесли – а замість цього співачка виклала в мережу трек-лист. "Я скоро оголошу нову дату випуску альбому. Це такий неспокійний і страшний час для всіх нас", – написала Гага в Twitter. "Хоча я вважаю, що мистецтво – це одна з найсильніших речей, воно приносить нам зцілення. Мені здається, недоречно випускати цей альбом зараз, під час глобальної пандемії". Vogue.ua розповідає все, що відомо про Chromatica на цей час.

Реклама

Хоча Леді Гага каже, що випускати новий альбом зараз недоречно, його обкладинка, якою співачка поділилася минулого тижня, виглядає більш ніж актуально. На ній зображена сама співачка: з рожевими волоссям, в стімпанківських обладунках і футуристичному взутті, яке створив художник Cecilio Castrillo Martinez. Гага нагадує войовничу героїню фільму "Божевільний Макс", яка готова на все. І ця фантастична обкладинка демонструє, що новий альбом буде поверненням тієї Леді Гаги, яку ми любимо – і яка звела з розуму світ у 2010-х.

22 квітня співачка опублікувала на сайті трек-лист альбому. У реліз увійдуть 16 треків, а сам альбом зараз доступний за попереднім замовленням. Останнім часом ходили чутки, що в Chromatica буде кілька несподіваних колаборацій, і трек-лист це підтверджує. Буде спільний трек з Аріаною Гранде – Rain on Me, а також дует з Елтоном Джоном в Sine From Above. Існує також трек під назвою Alice, і фанати підозрюють, що він названий на честь улюбленої з дитинства собаки співачки, яку вона втратила в 2013 році.

Погана новина в тому, що ми не знаємо, коли почуємо будь-яку з вищезазначених пісень. З огляду на те, що альбом готовий і мав вийти у квітні, цілком можливо, Леда Гага здивує нас Chromatica в будь-який момент. Або, може бути, вона чекає, поки криза в зв'язку з пандемією COVID-19 не припиниться, оскільки зараз співачка зосереджена на благодійності. Нагадаємо, нещодавно вона провела онлайн-концерт "Один світ: разом вдома", який зібрав 128 мільйонів доларів на боротьбу з пандемією COVID-19. Водночас деякі цифрові майданчики, наприклад, Amazon, вказують нову дату релізу – 31 грудня 2020 року. Загадка!

З музичної точки зору Chromatica, обіцяє Леді Гага, буде десь між її альбомами Born This Way 2011 року та Artpop 2013 року. "Ми, безумовно, будемо танцювати", – сказала Гага про це альбомі в недавньому інтерв'ю для Apple Music Beats 1. "Я вкладаю в цю музику все своє серце, весь свій біль, всі свої повідомлення з іншого світу, які отримую. Альбом буде веселим, енергійним і дійсно чистим. Я хочу, щоб люди танцювали й відчували себе щасливими". Одним з музичних продюсерів альбому став Макс Мартін, який відповідав за найвидатніші хіти з поп-музики за останні 20 років, від "... Baby One More Time" Брітні Спірс до "Teenage Dream" Кеті Перрі.

Судячи з обкладинки та кліпу на один з треків майбутнього альбому, Stupid Love, естетика нової платівки буде присвячена sci-fi і нас чекає багато химерних образів Гаги. Фантастичне взуття, в якому Гага знімалася для обкладинки, створив її друг, іспанський художник і дизайнер Cecilio Castrillo Martinez, який знаменитий сюрреалістичними виробами зі шкіри.

Взуття, в якому Леді Гага з'являється на обкладинці альбому

Леді Гага відклала випуск свого альбому, але її літнє турне, що отримало назву Chromatica Ball, все ще в силі (поки). Турне має відбутися в липні й серпні, новини Леді Гага обіцяє повідомляти в соціальних мережах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.