До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue Kitchen: шеф-кухар Вова Ташаєв готує ньокі з креветками

Vogue.ua спільно з брендами BORA і V-ZUG запустили спецпроєкт Vogue Kitchen. Найкращі українські шеф-кухарі діляться ексклюзивними рецептами, секретами й лайфгаками. Bon Appetit!

Герой другого відео — Вова Ташаєв, бренд-шеф мережі First Line Group, шеф-кухар ресторанів "ЖЗЛ", "Любимый дядя", "Итальянская редакция". Для читачів vogue.ua Ташаєв готує класичну італійську страву — ньокі з креветками у вершковому рагу.

Реклама

Під час приготування Вова Ташаєв використовував тепан та індукційну варильну поверхню з вбудованою витяжкою BORA й комбіновану духову шафу з парою V-ZUG. Духова шафа гарна своєю універсальністю: це пароварка і духовка водночас, а отже можна не вибирати між смаком і користю. У V-ZUG є зручна функція автоматичного приготування для різних продуктів — нам знадобилася функція "печена картопля". Ми також використовували варильну поверхню з вбудованою витяжкою BORA. Її головна "фішка" в тому, що зверху над нею немає звичної витяжки, яка дуже заважає й захаращує простір. Крім інших переваг, це ще й гарантія свіжого повітря на вашій кухні. Таємниця її дії в тому, що під час приготування їжі всі випаровування зосереджуються в місці їхнього виникнення й затягуються вниз, а не підіймаються вгору.

<b>Vogue Kitchen_2</b>

Інгредієнти для ньокі:

Картопля — 1 кг

Яйця (жовтки) — 2 шт.

Масло вершкове — 35 г

Борошно семола з твердих сортів пшениці — 150-200 г

Сіль — 5 г

Деко для запікання засипати кам’яною сіллю, на сіль викласти картоплю й поставити в духовку. Запікати за 200 °C 60—90 хвилин, поки картопля не стане ідеально м’якою всередині й добре запеченою зовні. Закип’ятити підсолену воду. Окремо в мисці підготувати холодну воду з льодом і сіллю. Запечену картоплю вийняти з духовки. Розрізати вздовж, м’якуш дістати ложкою й перетерти через дрібне сито. До перетертої картоплі акуратно додати жовтки, масло й борошно та замісити тісто, як на відео. Сформувати невеликі ньокі й бланшувати в окропі приблизно хвилину. Відтак перекласти в миску з льодом.

Інгредієнти для страви (на двох):

Оливкова олія — ​​20 г

Масло вершкове — 20 г

Ньокі бланшовані — 240 г

Очищені креветки — 200 г

Часник — 2 зубки

Біле сухе вино — 50 г

Червоний перець (печений) — 60 г

Цибуля ріпчаста (печена на грилі) — 40 г

Бланшовані помідори чері — 40 г

Каперси дрібні — 15 г

Мадагаскарський перець (маринований) — 5 г

Вершки — 150 г

Коріандр — 1 г

Сіль на смак

Петрушка — 5 г

Базилік — 5 г

Сир пекорино або пармезан — 30 г

Лимон для цедри — 1 шт.

Болгарський перець змастити оливковою олією. Запекти в духовці за 230 °C упродовж 20—25 хвилин до злегка горілого кольору шкірки. Запечені перці залишити в посуді під кришкою на 30 хвилин, потім очистити від шкірки. Ріпчасту цибулю нарізати товстими слайсами, обсмажити до скориночки. Креветки, смажену цибулю, перці порізати кубиками, томати часточками, мадагаскарський перець і каперси буйно порубати. На сковорідці з антипригарним покриттям в оливковій олії обсмажити ньокі до рум’яної скоринки. Зняти зі сковорідки, на ній же підсмажити креветки, часник, цибулю й мадагаскарський перець. Залити вином і дати йому злегка випаруватися. Додати ньокі, перці, вершки й трохи води. Посолити, добре перемішати, проварити в соусі й трохи випарити. Викласти рагу на тарілку. Зверху натерти сир пекорино, лимонну цедру й полити оливковою олією. Подавати з вином Fuoripista Pinot Grigio, 2018 року.

Тарілки з колекції Francis, Rosenthal; келих з колекції Winewings, Riedel

Режисер: Anna Bugakova

Оператор: Igor Lymar

Гафер: Anush Akhtarniya

Звукорежисер: Xenia Vinogradova

Грумінг: Margarita Bondarenko

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Локація: дизайн-простір "Проєкт 900"

Особлива подяка — мережі крамниць "12 Персон"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.