Рататуй і не тільки: 3 культових рецепта з улюблених мультфільмів
Особливий досвід взаємодії з улюбленими персонажами — готувати і їсти те саме, що й вони. Від рататуя з однойменного мультфільму до сирного суфле з "Красуні і Чудовиська" — герої цих мультфільмів знаються на їжі.
Найіскрометніші діалоги між Белль і Чудовиськом часто відбувалися якраз під час трапези за розкішним довгим столом. Чи варто говорити, що в зачарованому замку кожна страва було майстерно доведена до смаку? А сирне суфле не даремно стало знаковими ласощами.

Інгредієнти:
На 2 порції
4,5 ч. л. вершкового масла;
4,5 ч. л. борошна;
½ склянки 2% молока;
½ склянки тертого сиру "Чеддер";
2 яйця (відокремити білки від жовтків);
формочки для випікання.

Приготування:
- У великій каструлі розтопіть масло. Потім додайте борошно і змішайте його з маслом до однорідної маси. Постійно помішуючи, поступово вливайте молоко.
- На середньому вогні доведіть отриману масу до кипіння. Готуйте, обережно помішуючи, 1-2 хвилини або доки маса не загусне.
- Зменшіть вогонь і додайте сир. Дочекайтеся, щоб він розплавився, і потім зніміть масу з вогню.
- В окремій ємності збийте жовтки. До жовтків додайте трохи гарячої сирної суміші, перемішайте, і перекладіть до маси, що залишилася. Дайте масі злегка охолонути.
- Розігрійте духовку до 180 °C. У невеликій мисці збийте яєчні білки до утворення твердих піків.
- Білки додайте до сирної суміші. Форми для запікання збризніть маслом і заповніть сумішшю наполовину.
- Випікайте 20-25 хвилин. Перевірте суфле ножем — якщо лезо чисте, значить, суфле готове.
- Подавайте суфле відразу.
Цей дивовижно добрий мультфільм про те, що кожен має талант у чомусь своєму, відкрив світові кулінарно обдарованого щура Ремі і просту страву з доступних усім інгредієнтів. Щоб приготувати такий же смачний рататуй, який вразив гурмана Антуана Его, дивіться рецепт нижче.

Інгредієнти:
1 банка томатної пасти;
½ цибулини (нарізати);
¼ склянки подрібненого часнику;
1 ст. л. оливкової олії;
¾ склянки води;
сіль і чорний перець за смаком;
1 невеликий баклажан (нарізати тонкими слайсами);
1 кабачок (нарізати тонкими слайсами);
1 жовтий кабачок (нарізати тонкими слайсами);
1 червоний болгарський перець (очистити від кісточок і тонко нарізати);
1 жовтий болгарський перець (очистити від кісточок і тонко нарізати);
3 ст. л. оливкової олії;
1 ч. л. свіжого листя чебрецю;
3 ст. л. сиру маскарпоне;
форма для випікання.

Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 °C.
- На дно форми для випікання викладіть і розподіліть томатну пасту. Додайте цибулю, часник, столову ложку оливкової олії і воду. Добре перемішайте. Приправте сіллю і чорним перцем.
- Викладіть у форму по черзі скибочки баклажана, жовтого і зеленого кабачка і червоного й жовтого болгарського перцю. Викладайте овочі від краю форми до центру, створюючи форму спіралі. Потім збризніть овочі трьома столовими ложками оливкової олії, приправити сіллю і чорним перцем. Посипте чебрецем. Накрийте овочі пергаментом.
- Випікайте овочі протягом 45 хвилин, поки не з'явиться скориночка і вони не стануть м'якими.
- Готовий рататуй подавайте з ложкою сиру маскарпоне.
Здається, це найприземленіша страва, яка завдяки "Леді і Волоцюзі" стала найкращим варіантом для романтичної вечері. Ось ідея для побачення: приготуйте разом фрикадельки в томатному соусі, відваріть спагеті і подивіться удвох цей милий мультфільм.

Інгредієнти:
500 г фаршу;
¼ склянки ріпчастої цибулі (подрібнити);
2 ст. л. сухих панірувальних сухарів;
¼ ч. л. часникової солі;
¼ ч. л. перцю;
1 білок крупного яйця (злегка збити);
1 банка томатного соусу;
спагеті;
5 ст. л. тертого пармезану;
5 ст. л. посіченого листя базиліку.

Приготування:
- Змішайте перші шість інгредієнтів і 2 столові ложки томатного соусу в середній мисці. З отриманої суміші сформуйте фрикадельки.
- На середньому вогні розігрійте пательню, злегка скропивши її олією. На розігріте дно пательні викладіть фрикадельки. Обсмажуйте їх упродовж 6 хвилин до появи апетитної скоринки з кожного боку.
- До готових фрикадельок додайте соус, що залишився. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 10 хвилин або до готовності фрикадельок, періодично помішуючи.
- Фрикадельки подавайте зі спагеті, посипавши пармезаном і свіжим базиліком.