До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Смачно і корисно: 5 кулінарних книг для правильного харчування

Навряд чи новина про те, що продовольча система XXI століття є однією з найбільших загроз для навколишнього середовища, когось здивує, але наше завдання змінити свою систему харчування так, щоб вона стала більш раціональною і менш шкідливою. Все в наших руках і чудовим першим кроком для збереження навколишнього середовища, а також свого здоров'я, може стати одна з кулінарних книжок, представлених нижче. Кожна з них наповнена унікальними сезонними рецептами, основаними на продуктах рослинного походження, які позитивно вплинуть на наше здоров'я і планету.

The Modern Cook’s Year by Anna Jones

The Modern Cook's Year – це справжня ода найкращим сезонним продуктам і незамінний помічник для тих, хто намагається підтримувати здорове харчування. Книжка ділиться на шість глав і мікросезони. У кожному розділі Анна розповідає небанальні рецепти, головними складовими яких є фрукти і овочі, доступні протягом року: влітку це можуть бути кекси з вишнею і чорним перцем, а взимку – мангольд і гратен з сочевиці.

Реклама
The Noma Guide To Fermentation by René Redzepi and David Zilber

У кулінарній книжці автор і засновник ресторану Noma, Рене Редзепі, та співавтор Девід Зільберг розповідають про процес бродіння і доводять, що завдяки ферментації можна створити справжній кулінарний шедевр. Рене і Девід говорять про те, що найкращий спосіб скористатися надлишком літнього врожаю – зберегти його за допомогою бродіння – старого (і найбільш корисного) способу. Автори в своїй книжці розповідають про містичний процес і показують результат на простих прикладах, а також діляться смачними рецептами. Скептики, які не вірять, що це може бути смачно, миттєво змінять свою думку, коли побачать чарівне перетворення диких слив і устричних грибів у чипси, а також десерти, зроблені за допомогою простої молочної ферментації.

Bread Is Gold by Massimo Bottura & Friends

Массімо Боттура, власник відомого італійського ресторану Osteria Francescana, довгий час був прихильником зменшення кількості харчових відходів до мінімуму. Для досягнення максимальної різноманітності рецептів у книжці Bread Is Gold Массімо запросив більше 50 різних шеф-кухарів з усього світу, серед яких відомі майстри кулінарної справи як-от Деніел Гамм і Ферран Адріа. Книжка зібрала рецепти смачних страв з інгредієнтів, які люди зазвичай викидають і навіть не підозрюють, що з цього можна створити щось апетитне. Бананова шкірка чатні, гаспачо з кавуна доповнений черствою булочкою – книжка Bread Is Gold зібрала найрізноманітніші варіації рецептів, про які ви навіть не підозрювали.

Eat Happy by Melissa Hemsley

Мелісса Гемслі – ангел-охоронець для гурманів, які люблять поїсти смачно і корисно. Її остання кулінарна книжка Eat Happy розповідає про те, скільки часу люди можуть провести на кухні за готуванням. Мелісса доводить, що будь-яку страву можна приготувати менш ніж за 30 хвилин, використовуючи при цьому не більше двох каструль, а більшу кількість інгредієнтів можна залишити на потім і заморозити. Ще книжка корисна тим, що практично до кожного рецепту автор вказує альтернативні інгредієнти і дає поради про те, як запобігти харчовим відходам.

Six Seasons by Joshua McFadden

Джошуа Макфадден – автор книжки Six Seasons і власник американського ресторану Ava Gene's розповість кухарям-початківцям, що робити з дюжиною кукурудзи або трьома великими пучками спаржі. Джошуа присвячує кожну главу двом місяцям у році і розповідає про рецепти для кожного овоча, який можна знайти на ринку в цей час року і порадувати себе весняними салатами, англійським горохом і редискою або насолоджуватися в дощову осінь буряком, мангольдом і капустою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.