До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перевірені способи боротьби зі стресом, які допомагають усім

Від прогулянок на природі до спілкування з ментором — це способи боротьби зі стресом, які допомагають усім.

Photo: Getty Images
Духовні практики

Духовні практики — альтернативний варіант турботи про своє психічне здоров’я, який допомагає осягнути власні найглибші переживання та зрозуміти причину їхньої появи. Як звернутися до своєї підсвідомості? Способів кілька, від регулярних письмових практик, як-от ведення щоденника перед сном і ранкові записи, до практики йоги, медитації, роботи з духовним наставником і медитації під звуки гонга. Більшість таких ритуалів спрямована на повне розслаблення тіла, внаслідок чого вдається відпустити свідомість і вирушити в подорож углиб себе. У підсумку — виходить почути себе, відчути справжню мить і тверезо подивитися на причину пережитого стресу.

Реклама
Психотерапія

Тривога, стрес і неспокій — це ті недуги, з якими стикається кожна людина. Коли звичне хвилювання і стрес (наприклад, від втоми) набувають хронічного характеру й загрожують здоровому перебігу життя, одним з найкращих варіантів боротьби з поганими думками й неможливістю розважитися є допомога фахівця. На щастя, сучасний світ успішно відмовляється від переконання, що звертатися до психотерапевта соромно, а покоління міленіалів — яскравий приклад людей, для яких власне психічне здоров’я має найвищу цінність.

Свіже повітря

Кажуть, що навіть у разі мінімального стресу потрібно вирушити на прогулянку. Користь від цієї поради ховається відразу в кількох чинниках, включно з фізичною активністю, відвертанням уваги від думок-тригерів і насиченням організму киснем. Навіть 15-хвилинна щоденна прогулянка допомагає знизити рівень стресу й тривоги, регулярний час на свіжому повітрі дає змогу відчути зв’язок з навколишнім світом та усвідомити, що в житті є не тільки питання без відповідей, а й утіха, насолода та тиша.

Їжа

Їжа має абсолютний вплив на наш настрій. Від наших харчових звичок залежать перепади настрою, вміння відрізняти фізичний голод від емоційного, а також здатність контролювати якість споживаних продуктів: засвідчено, що продукти з рафінованим цукром у складі, швидкі вуглеводи, перероблена й жирна їжа мають швидкоплинний заспокійливий ефект, провокуючи ще більший занепад сил та апатію. Їжа може як підсилити, так і полегшити стрес. Щоб позбутися тривоги, з раціону також потрібно усунути кофеїн. Замість кави спробуйте чай матчу. Зверніть увагу на продукти з високим умістом магнію, як-от темна листова зелень, боби, морська капуста, горіхи й насіння, цілозернові продукти й рослинні джерела білка на зразок органічного тофу. Лосось, м’ясо, сочевиця та яйця — прекрасні джерела вітаміну В.

Спорт

Будь-який різновид фізичної активності — це оспівування сили й можливостей свого тіла, що сприяє зниженню гормонів стресу, зокрема адреналіну й кортизолу, і виробленню ендорфінів, що поліпшують настрій. Ідеального спорту, що допомагає абсолютно всім, немає. Хтось відчуває приплив енергії під час бігу, а комусь більше до вподоби силові вправи й стрибки зі скакалкою. Важливо знайти той різновид активності, що буде корисний і даруватиме насолоду особисто вам.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.