До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Lockdown — слово року за версією Collins Dictionary

Lockdown ("локдаун"), що в перекладі з англійської означає "карантин", за версією Collins Dictionary названо словом року.

Відповідно до словника Collins Dictionary, "локдаун" — це "введення суворих обмежень на виїзди, подорожі, соціальну взаємодію й доступ до громадських місць", і за останній рік частота використання цього слова різко зросла. Аналітична база даних Collins Corpus обсягом 4,5 мільярда слів, що містить матеріали вебсайтів, книг і газет, а також радіо- й телезаписи, зареєструвала зростання частоти вжитку слова на 6000%. Для порівняння, у 2019 році було зареєстровано 4000 випадків використання слова "локдаун", а у 2020-му цей показник перевищив чверть мільйона.

Реклама

"Мова — це віддзеркалення світу навколо нас, і у 2020 році панує глобальна пандемія, — пояснює консультантка з питань мовного контенту Collins Гелен Ньюстед. — Ми вибрали „локдаун" словом року, тому що воно уособлює загальний досвід мільярдів людей, яким довелося обмежувати своє повсякденне життя, щоб стримати вірус". Інші слова, пов’язані з пандемією, як-от "коронавірус", "соціальне дистанціювання", "самоізоляція" і "відпустка", були в списку 10 найпопулярніших слів.

На жаль, "локдаун" заслужено можна вважати найпоширенішим словом 2020 року. Vogue UA теж часто вживав його, коли розповідав, як використати час у період карантину та самоізоляції собі на користь. Нагадуємо про деякі матеріали:

  1. Відповідальне рішення: що робити вдома під час карантину.
  2. Секс-іграшки для карантину.
  3. Оголошено карантин: 11 порад для ефективної роботи з дому
  4. Як тренуватися в карантин удома: розповідає експертка.
  5. Принцеса під замком: б’юті-план на карантин.
  6. Прості речі рятують: як влаштувати життя на період карантину.
  7. Це нормально: що потрібно знати про посткарантинну тривогу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.