До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відповідальне рішення: що робити вдома під час карантину

Світова практика показує, що найкращим методом боротьби з поширенням коронавірусу є карантин і максимальне обмеження пересування. В Україні вже заборонили масові зібрання, а експерти просять у принципі більше бути вдома, уникати їзди в громадському транспорті й перебування в закритому приміщенні з великою кількістю людей. Vogue.ua знає, як цей час вдома можна провести з максимальною користю для себе.

Дивись

Скільки маєте в закладках списків з фільмами й серіалами, які вже давно хотіли подивитися, але бракувало часу? Нарешті він є. Почати можна з мінісеріалів, як-от "Патрік Мелроуз" або "Нічний адміністратор", а якщо хочеться глибше дізнатися про проблеми вірусів — на Netflix вийшов чудовий документальний серіал "Епідемія: як зупинити поширення", який пояснює як різні люди в усьому світі борються з різними типами грипу.

Реклама
Навчайся

Затишшя в соціальному житті можна використовувати як можливість отримати нові знання й присвятити час самоосвіті в будь-якій сфері, що нас цікавить. Так, сьогодні має велику популярність онлайн-платформа Master Class, на якій можна навчитися модної фотографії з Енні Лейбовіц, дізнатися про створення fashion-бренду з вуст Діани фон Фюрстенберг або послухати поради Анни Вінтур. Фундаментальніших речей можна повчитися на численних курсах від престижних університетів — Стенфордського, Єльського, Мічиганського технологічного та багатьох інших. Вибір дисциплін ще ширший — від філології та мистецтва до хімії й менеджменту.

Тренуйся

Перебування в замкнутому просторі може позначитися на нашій фізичній формі, тож час згадати про домашні тренування. Плюсів у них безліч: не потрібно купувати абонемент у спортклуб і взагалі виходити з дому, тренуватися можна в будь-який зручний час, такі заняття не потребують ні спортивної форми, ні додаткового обладнання. Однак головне ефект — учені довели, що кілька хвилин м’язових навантажень високої інтенсивності так само ефективні, як кілька годин бігу або їзди на велосипеді.

Головний секрет коротких, але високоінтервальних тренувань — не важливо скільки часу триває тренування, а важливо, що тіло звикає до навантаження й організм отримує приплив ендорфінів, яких йому часто бракує. Будь-яке фізичне навантаження піднімає настрій і тонус, підвищує самооцінку й зміцнює віру у свої сили. Вже встигли себе зарекомендувати тренування 7 Minute Workout, 8 Minutes Abs Workout і The 28 Day Challenge, а також серія відео від Vogue UA і Наді Шаповал з домашніми тренуваннями.

Грай

Настільні ігри — ще один спосіб не нудьгувати вдома. Якщо ви не повністю ще відмовилися від взаємодії з оточенням, то можна покликати в гості кілька близьких друзів і коротати час у приємній компанії. Можна вибрати щось саркастичне на кшталт легендарної гри Cards Against Humanity, зіграти в класичну "Монополію" або заглибитися у всесвіт DIXIT, картки для якої намалювала французька художниця-сюрреалістка Марі Кардуа.

Подорожуй

Поки авіакомпанії скасовують рейси, а окремі держави закривають кордони й відряджають усіх, хто виїздить на карантин, можна не виходячи з дому вирушити в не менш захопливу подорож — віртуальну. Одними з найпопулярніших є онлайн-тури найкращими музеями світу — від Лувру до Білого дому. До речі, у 2017 році компанія Google разом з Міністерством культури України втілила проєкт "Музеї України просто неба", у межах якого можна відвідати 7 музеїв України.

Читай

На що завжди бракує часу, так це на читання. Нехай тимчасове ув’язнення стане не приводом для смутку, а можливістю сповільнитися, видихнути й повернутися до простих і забутих радощів. Саме про це у своєму листі із самокарантину написала тренд-хантер Лі Еделькорт, яка консультує компанії в усьому світі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.