До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 ідей для сніданку з усього світу

Сніданок має бути не лише поживним, здоровим і смачним, а ще й піднімати настрій. Отримувати задоволення від життя можна починати з самого ранку. Що для цього обирають для сніданку в різних країнах світу?

Ізраїль: шакшука

Яєчня, подана в соусі з томатів, перцю, цибулі та всього, чого забажає душа. Приваблість страви — у збереженні апетитності за будь-якої кулінарної імпровізації. На пательню можна сміливо додавати улюблені продукти або ті, що є в холодильнику.

Реклама
Шакшука @greedyforgreens_
Туреччина: сир, м'ясо, яйце, оливки, горіхи, йогурт, овочі, фрукти, джем

Багате на продукти асорті, яке, втім, створює єдиний ансамбль. Кожен знайде собі щось до смаку. І навіть якщо в малих дозах спробувати все, відчуття легкості не покине шлунок.

Турецький сніданок @magickekatz
Ісландія: вівсяна каша

Звичну вівсянку в Ісландії присмачують насінням, фруктами і овочами. Часто в кашу додають риб'ячий жир, щоб зробити її ще кориснішою. Абсолютно здоровий сніданок може бути смачним — доводять мешканці Країни льоду.

Вівсянка @ebe90
Малайзія: насі лемак

Рис для страви насі лемак варять на кокосовому молоці, що надає йому особливої м'якості і ніжністі. Традиційно рис доповнюють сушеними анчоусами, смаженим арахісом, свіжимими огірками і звареним круто яйцем. Характерний східний присмак страви дарує креветкова паста і самбал на основі червоного перцю.

Насі лемак @goodfoodau
Індія: упма

Українська манна каша з безнадійною "дитячою" репутацією могла б позаздрити індійській "колезі", з якої в країні готують найпопулярнішу страву — упму. Причому роблять це легко і невимушено: обсмажують овочі (цибулю, моркву, помідор, капусту та ін.), додавши трохи гірчиці, лаврового листа, арахісу, часнику, імбиру, каррі. Потім досипають на пательню трохи манки і обсмажують разом з овочами. Наприкінці заливають кип'яченою водою і доводять манку до готовності на повільному вогні.

Упма @pekoebrew
Англія: сосиски, яйця, бекон, гриби, квасоля, помідори

Для англійського сніданку потрібно все, що є в холодильнику — сосиски, яйця, овочі, бекон, гриби — засмажити на грилі або прямо на пательні. Потім недбало кинути на тарілку і полити консервованою квасолею. Ну дуже смачно і калорійно.

Англійський сніданок @planetarian
Франція: круасан і кава з молоком

Французька легкість і безпосередність позначилася і на улюбленому сніданку нації — хрусткому круасані з шоколадом і чашечкою гарячої кави з молоком. Апетитно, красиво і надихаюче — все, як любить найромантичніша нація світу.

Французький сніданок @garibaldivicenza
Іспанія: тост з томатами

Підсушений хліб щедро натирають часником і покривають м'якоттю помідора – такий вигляд має класичний пан кон томато, яким іспанці люблять починати день. Але ніщо не перешкоджає прикрасити брускету хамоном, часточкою апельсина або шматочком сиру. І, звісно, оливковою олією.

Тост з томатами і хамоном @dehesarestaurant
Швеція: сендвіч із рибою і морепродуктами

Сніданок шведа невигадливий і апетитний: сендвіч з рибою або морепродуктами, покритий овочами, сиром і майонезом. Для більшої ситності — відварені яйця. Зелень допоможе розставити смакові акценти.

Шведський сендвіч @morrymor

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.