Чорна ікра від А до Я
Чорна ікра – для багатьох цей делікатес до сих пір залишається одним з головних супутників новорічних свят, яким обов'язково прикрашають стіл. Vogue UA розповідає, що потрібно знати про один з головних гастрономічних делікатесів, мода на який не минає вже багато років.
@love.caviar.clubСмак. Чорна ікра хорошого засолу – явище цілком самостійне. Щоб його оцінити, досить кістяної ложечки і невеликої кількості смакових рецепторів. Якісна ікра позбавлена вираженого рибного запаху, сіль в ній лише засіб консервації та механізм створення більш виразного смаку. Текстура ікринки не гумова, навпаки, майже безтілесна. Зуби не відчувають оболонки, лише легку, ледь відчутну пружність.
@foodninfoКолір. Чорна ікра не завжди чорного кольору. Наприклад, колір ікри білуги – сріблясто-сірий, осетер дає темно-бірюзову ікру, а чисто чорний колір має лише ікра севрюги.
gruell-salzburg.atПодача. Ікру можна заморожувати. Найкраще подавати її у кришталевій або скляній чаші поверх льоду. Якщо смак ікри насичений, можна подавати її з маслом, білим хлібом, млинцями. Масло кімнатної температури можна змішати з вершками і окропити декількома краплями лимонного соку.
@love.caviar.clubНапої. За будь-яких обставин ікра завжди найкраще поєднується з шампанським. Якщо свята занесли вас в Італію, можна скомбінувати чорну ікру з просекко, якщо в морозні скандинавські країни – з крижаною горілкою.

@clarapaban
Осетри. Найкращу чорну ікру у світі дають три види осетрових: білуга (ікра білуги), осетер (ікра осетра) та севрюга (ікра севрюги). В Україні живуть чотири види осетрових риб: білуга, севрюга, стерлядь і осетер російський.
@mottra_caviar_switzerlandЧарлі Чаплін. Відомий актор був великим шанувальником чорної ікри. Кажуть, що одного разу йому виплатили гонорар в розмірі 4 кілограм чорної ікри.
@korolevyanТурбота. За останнє сторіччя популяція осетрових зменшилася на 70%. Щоб допомогти – достатньо уникати покупки осетрини і чорної ікри сумнівного походження, радить Всесвітній фонд природи WWF.
Читайте також:
5 необычных закусок к шампанскому