До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чорна ікра від А до Я

Чорна ікра – для багатьох цей делікатес до сих пір залишається одним з головних супутників новорічних свят, яким обов'язково прикрашають стіл. Vogue UA розповідає, що потрібно знати про один з головних гастрономічних делікатесів, мода на який не минає вже багато років.

@love.caviar.club

Смак. Чорна ікра хорошого засолу – явище цілком самостійне. Щоб його оцінити, досить кістяної ложечки і невеликої кількості смакових рецепторів. Якісна ікра позбавлена вираженого рибного запаху, сіль в ній лише засіб консервації та механізм створення більш виразного смаку. Текстура ікринки не гумова, навпаки, майже безтілесна. Зуби не відчувають оболонки, лише легку, ледь відчутну пружність.

Реклама
@foodninfo
Звук. Коли ікринки "труться" одна об одну в банці, то з'являється специфічний звук, який дає змогу вирізнити якісний продукт: хороша ікра повинна видавати звук потріскування.

Колір. Чорна ікра не завжди чорного кольору. Наприклад, колір ікри білуги – сріблясто-сірий, осетер дає темно-бірюзову ікру, а чисто чорний колір має лише ікра севрюги.

gruell-salzburg.at

Подача. Ікру можна заморожувати. Найкраще подавати її у кришталевій або скляній чаші поверх льоду. Якщо смак ікри насичений, можна подавати її з маслом, білим хлібом, млинцями. Масло кімнатної температури можна змішати з вершками і окропити декількома краплями лимонного соку.

@love.caviar.club

Напої. За будь-яких обставин ікра завжди найкраще поєднується з шампанським. Якщо свята занесли вас в Італію, можна скомбінувати чорну ікру з просекко, якщо в морозні скандинавські країни – з крижаною горілкою.

@clarapaban

Осетри. Найкращу чорну ікру у світі дають три види осетрових: білуга (ікра білуги), осетер (ікра осетра) та севрюга (ікра севрюги). В Україні живуть чотири види осетрових риб: білуга, севрюга, стерлядь і осетер російський.

@mottra_caviar_switzerland

Чарлі Чаплін. Відомий актор був великим шанувальником чорної ікри. Кажуть, що одного разу йому виплатили гонорар в розмірі 4 кілограм чорної ікри.

@korolevyan

Турбота. За останнє сторіччя популяція осетрових зменшилася на 70%. Щоб допомогти – достатньо уникати покупки осетрини і чорної ікри сумнівного походження, радить Всесвітній фонд природи WWF.

Читайте також:

5 необычных закусок к шампанскому

Горячая осень: 7 коктейлей с водкой

Книга на выходные: Этикет – это легко!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.