До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 секретів Джессіки Альби для усвідомленого й екологічного життя

Голлівудська актриса і співзасновниця The Honest Company Джессіка Альба розповідає про невеликі звички, які мають велике значення для планети.

Photo: Jonathan Davis

Джессіка Альба довгий час була на крок попереду у питаннях усвідомленого способу життя. У 2011 році вона стала співзасновницею усвідомленого лайфстайл бренду The Honest Company, а у 2015 році запустила Honest Beauty. "В Honest ми перебуваємо на шляху постійного вдосконалення. Ми завжди намагаємося тримати планету і стійкість у центрі уваги у всіх аспектах бізнесу", — каже Альба.

Реклама

Разом з тим, як кліматична криза стає все актуальнішою, 40-річна Джессіка Альба підтримує ініціативу Tomorrow — платформу Програми розвитку ООН (UNDP) і автомобілебудівної компанії Hyundai. Ця ініціатива створена для показу технологічних світових досягнень для більш стійкого майбутнього, від жінки-інженера, яка представила вуличні ліхтарі на сонячних батареях у Нігерії, до двох підприємців, які допомогли жінкам-водіям автобуса інвестувати в електромобілі в Непалі. "Мені подобається, що ця ініціатива заснована на ідеї, що разом, як глобальна спільнота, ми дійсно можемо працювати над рішенням і вирішувати, мабуть, найнагальніші проблеми, які стосуються всіх нас", — каже Альба.

Захоплення актриси захистом нашої планети — те, що вона сподівається передати наступному поколінню. "Як мати трьох дітей, я також навчаю своїх дітей важливості сповідувати стійкий розвиток і виховую в них повагу до планети з раннього віку", — каже вона.

Ось 5 основних порад від Джессіки Альби для більш екологічного способу життя.

1. Уникайте одноразових продуктів

"Для мене важливим є усвідомлення того, яка кількість відходів залишається, тому я намагаюся якнайбільше практикувати повторне використання, апсайклінг і ресайклінг. Багаторазові пляшки означають, що менше пляшок вирушить на звалище. Вибирайте багаторазові ємності із миючими засобами замість одноразових".

2. Інвестуйте в класичні елементи гардеробу

"Щодо одягу і модних тенденцій, звертайте увагу на речі, які не виходять з моди, й підтримуйте бренди з екологічним підходом до виробництва".

3. Пам'ятайте про бьюті-засоби

"Тканинні маски — це нові пластикові соломинки для напоїв — у результаті утворюють стільки ж відходів, скільки одноразові пластикові продукти. Використовуйте багаторазові силіконові "тканинні" маски з улюбленою сироваткою або зволожувальним кремом, щоб скоротити кількість відходів від бьюті-засобів.

4. Підтримуйте локальне сільське господарство

"Стійке фермерство — це величезна галузь, на яку часто не зважають, але яка має велике значення. Я хочу сказати, що якщо у вас є доступ до фермерського ринку, то лише підтримуючи місцеве сільське господарство, ви можете значно скоротити кількість відходів, коли йдеться про ланцюжок постачання продуктів харчування".

5. Маленькі рішення мають значення

"Пам'ятайте: усі маленькі рішення, які ви приймаєте, підсумовуються у результаті. І якщо ми всі робитимемо потроху, у сумі це матиме великий вплив".

Текст: Emily Chan
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.