До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 класних подкастів про все на світі

Світ переживає бум подкастів: згідно зі статистикою, у світі налічується понад 100 тисяч подкастів про все на світі. Vogue.ua вибрав усього сім, зате яких: про психологію, літературу, моду й навіть вбивства. Спойлер: деякі з них не менш цікаві, ніж "Гра престолів".

Serial

Балтімор, 1999 рік. Хе Мін Лі, популярна учениця старшої школи, якось зникає після занять. Через шість тижнів детективи заарештовують її однокласника й колишнього хлопця Аднана Саєда за її вбивство. Він каже, що не винен — ​​хоча не може точно пригадати, що робив тим січневим днем. Але хтось може. Учениця Вудлоунської середньої школи каже, що знає, де був Аднан. Проблема в тому, що й вона раптово зникає.

Реклама

Це сюжет "Серіалу" — найпопулярнішого подкасту у світі, який звантажило понад 100 мільйонів осіб. По суті, це детективний серіал, тільки записаний в аудіоформаті. Його 2014 року придумала блискуча журналістка й продюсерка Сара Кеніг. Справу Аднана Саєда Сара випадково знайшла в архівах і так захопилася цією історією, що зробила повну реконструкцію подій, які пізніше увійшли в перший сезон її подкасту. Вийшло три сезони, кожен був присвячений реальній кримінальній справі й судовому розгляду навколо неї. Всі сезони "Серіалу" можна послухати на офіційному сайті.

Women Of The Hour

Чого тільки не робить Ліна Данем, авторка популярного серіалу "Дівчата": знімає кіно й пише книги, знімається в кіно як актриса, а також створює свої подкасти. Подкаст Woman hour Данем запустила пару років тому, він простий і неймовірно захопливий водночас. Ліна зустрічається зі своїми подругами, відомими й не дуже мешканками Нью-Йорка, і говорить про секс, старіння, здоров’я, аборти й любов у своїй фірмовій манері — з гумором, відверто та чесно.

The Happiness Lab

Це подкаст про щастя — у принципі, цього факту досить, щоб зайти в Apple podcasts і завантажити його. Його автор — доктор психології Єльського університету Лорі Сантос. "Вам здається, ви знаєте, що потрібно для того, щоб мати щасливіше життя: більше грошей, найкраща робота або відпустка, гідна Instagram. Ви зовсім не маєте рації!", — каже авторка подкасту. Доктор Лорі Сантос вивчила науку про щастя й з’ясувала, що багато хто з нас робить абсолютно протилежне тому, що справді зробить наше життя ліпшим. Ґрунтуючись на курсі психології, який вона викладає в Єльському університеті, — до речі, це найпопулярніший курс за 300-річну історію університету! — Лорі ділиться дивовижними історіями, які, можливо, змінять ваш погляд на щастя.

Oh boy

Подкаст журналу про моду й стиль життя Man Repeller, який створила блогерка й фешн-журналістка Леандра Медін. Його герої — найуспішніші жінки зі світу моди, мистецтва, музики й технологій, які чесно розповідають про своє життя. Цінність подкасту в його героях — це люди, які тут і зараз роблять сучасну американську культуру, від авторки журналу New Yorker Кеті Лью до богемної співачки Марти Вейнрайт.

The Chernobyl Podcast

Якщо серіал HBO "Чорнобиль" вас уразив, то цей подкаст для вас. Його веде Крейг Мазін, творець серіалу, і це найкращий спосіб знайти відповіді на питання, які могли у вас виникнути після перегляду фільму. Як продюсери змогли передати всю складність ядерної інженерії? Які історії й чому залишилися за кадром? Які атрибути радянського побуту було найскладніше знайти під час знімання й чому? Про все це Крейг Мазін без купюр розповідає в подкасті.

The BoF podcast

Business of fashion — один з найпопулярніших у світі ресурсів про моду — обов’язковий не тільки для тих, хто моду любить, але й у ній працює. Серед подкастів BoF є абсолютно блискучі, які слухаєш як хорошу книгу — наприклад, подкаст про те, як дизайнер Крістіан Лубутен перетворив червону підошву туфель на символ статусу; або інтерв’ю з фотографом Тімом Волкером про створення його виставки "Прекрасні речі".

Книжковий базар

Найкращий подкаст про книги в російськомовному інтернеті. Його випускає Meduza, а його автори — перекладачка й у минулому журналістка Allure Анастасія Завозова (до слова, саме вона переклала на російську мову роман Донни Тартт "Щиголь") і літературна критикиня "Медузи" Галина Юзефович. Оповідають легко, захопливо й жваво про все: чому не соромно любити бестселери, про жіночі романи й літературу для підлітків, фентезі, класику. Після кожного подкасту авторки публікують списки книг, які варто прочитати — і це неоціненні поради.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.