До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ліна Данем написала новий роман — і публікує його в інтернеті

Карантин — вдалий час для вдумливого читання, впевнена Ліна Данем. Популярна актриса, продюсерка й авторка культового комедійного серіалу "Дівчата" — ще й блискуча письменниця. І прямо тепер вона публікує свій новий "Verified Strangers" ("Перевірені незнайомці"). Це багатосерійний роман, який упродовж декількох тижнів виходитиме на сайті американського Vogue, з понеділка по п’ятницю. Так Ліна Данем і редакція американського Vogue нагадують світові про гарну літературну традицію, що походить від Чарльза Дікенса й Джорджа Еліота: попередники Данем публікували свої романи главами у великих літературних журналах, зокрема New Yorker, а Данем робить це в цифровому форматі.

Фото — Norman Jean Roy, Vogue, June 2018

"Здається, тепер ідеальний час для запуску цього проєкту, — кажуть у редакції американського Vogue. — У цей тривожний період ізоляції й занепокоєння спільне читання може дати величезну втіху. Ліна Данем — одна з найобдарованіших письменниць нашого часу".

Реклама

Дія роману відбувається в Лос-Анджелесі й Лондоні. Його героїня — 32-річна Еллі. "Вона самотня й тільки-тільки впоралася з несамовитим болем, на це пішли роки. Вона також захоплюється побаченнями. Від цього відмовитися важче, ніж від наркотиків", — так Данем описує свою героїню. Коли нових чоловіків у Лос-Анджелесі не залишається, Еллі вирішує ходити на побачення з "перевіреними незнайомцями" — друзями друзів, яких до неї спрямовують за рекомендацією. Особливість цього роману полягає в тому, що читачі Vogue відіграватимуть ключову роль у розвитку сюжету. Кожна друга глава закінчуватиметься відкритим фіналом: в Еллі є два варіанти її наступного ходу. Що вона вибере? Голосувати за її вибір читачі зможуть в Instagram.

Ілюстрація Pauline de Roussy de Sales

"Я завжди була в захваті від того, як великі письменники публікували свої книги главами в пресі, — каже Ліна Данем. — Чи то сотні пошарпаних романів Babysitters Club, чи то історія Чарльза Дікенса, який випускав свої найкращі романи у вигляді глав у копійчаних газетах. Дікенс писав оповідання про всілякі соціальні кризи, включно зі спалахом холери в Лондоні в 1854 році. І отримував сотні листів від вдячних читачів у відповідь. Коли я дізналася, що цей вірус триматиме нас у наших будинках упродовж великого періоду часу, я подумала, як саме ми можемо створити спільноту, — і для мене оповідь історій завжди була способом бути ближчою до інших людей, навіть (і особливо) коли я відчуваю себе самотньо".

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.