До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

П'ять кращих книг про Іва Сен-Лорана

1 серпня 1936 року в алжирському місті Оран народився один з найбільш значущих дизайнерів в історії моди. Саме Ів Сен-Лоран зробив з гардеробу домашньої жінки, яка живе в "ручному" режимі, і зразкової домогосподарки те, що зараз називається сучасним гардеробом незалежної жінки. Творець стилю унісекс, жіночого смокінга, суконь-тільників та стилю софарі завжди був на крок попереду інших кутюр'є і прожив насичене творче й особисте життя. На честь дня народження дизайнера Vogue.ua обрав п'ятірку кращих книг про життя й роботу Іва Сен-Лорана.

"Ів Сен-Лоран. Марокканська пристрасть"

Книга "Ів Сен-Лоран. Марокканська пристрасть" – це спогади П'єра Берже про життя в Африці, про той час, який вони разом провели з Ів Сен-Лораном в Марракеші. Тексти поєднуться з сотнями чорно-білих фото Берже, а також малюнками, які були зроблені самим Івом Сен-Лораном. Вони прожили в Африці кілька років, починаючи з 1980-х, коли викупили будинок в Марракеші у художника Луї Мажореля, нині там відкривається музей.

Реклама
Yves Saint Laurent’s Studio — Mirror and Secrets

Книгу написала історик моди Жероміна Савіньон. Вона спиралася на роботу дизайнера над колекціями Haute Couture. Книга Yves Saint Laurent’s Studio — Mirror and Secrets проілюстрована сорока прижиттєвими фотографіями й ескізами Сен-Лорана, які раніше не були опубліковані. Дозвіл на публікацію дав особисто П'єр Берже, компаньйон та кохана людина маестро, яка пройшла з ним весь життєвий шлях. До книги увійшли фотографії, які відносять до колекції 2001 року — останньої роботи от-кутюр, після якої Ів остаточно відійшов від справ. Це було за сім років до його смерті.

Dior by Yves Saint Laurent 1958—1960

Перша книга з семи в серії про дизайнерів Dior присвячена Іву Сен-Лорану. І хоча Сен-Лоран очолював Будинок усього лиш 2 роки, з 1958 по 1960, і створив шість колекцій, його робіт вистачило на повноцінне видання. Описав історію Іва Сен-Лорана в Dior Олів'є Сайлар.

"Мій Ів Сен Лоран"

Катя Перцова 20 років пропрацювала в Будинку Іва Сен-Лорана і розповідає свої історії очима очевидця. Окрім авторських спогадів до книги увійшли розповіді близьких Сен-Лорану людей про ключові моменти в історії одного з провідних модних Будинків. У книзі багато ілюстрацій, які публікуються вперше.

"Ів Сен Лоран. Біографія великого кутюр'є"

Масивне видання, об'ємом більше 700 сторінок, розповідає про життя й творчість Іва Сен-Лорана. Завдяки книзі можна більше дізнатися про те, що надихало художника й модельєра, проникнути за лаштунки показів, познайомитися з його друзями та конкурентами. Автор передає атмосферу кожного періоду життя Іва Сен-Лорана, дух того часу, тих артистів та кутюр'є, які були його сучасниками, що допомагає повністю зануритися в світ цього талановитого дизайнера.

Читайте також:

Главные женщины Ива Сен-Лорана

Літнє читання: 5 нових книг про моду

Секрети стилю Жанни Моро

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.