До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети стилю Жанни Моро

В Парижі на 89-му році життя померла Жанна Морро, яку нерідко називали найкращою акторкою сучасності. Вона стала символом французької "нової хвилі", а фільми з її участю увійшли в золотий фонд кінематографу ХХ століття. Відомими були і її образи – Моро з легкістю міксувала найрізноманітніші речі, то вдягаючись у стилі сафарі, то у розкішні сукні з пір’ям. В усіх випадках вона почувала себе однаково впевнено й невимушено, як і годиться справжній діві. Vogue.ua згадує секрети її стилю, над якими час безсилий.

Жанна Моро
Маленька чорна сукня

Як і будь-яка француженка Моро знала, що маленька чорна сукня – вірний друг у будь-якій ситуації. Вона носила як коктейльні сукні на тонких бретелях, які щільно облягали фігуру, так і вбрання у шкільному стилі – повсякденне, але при цьому елегантне й чарівне.

Реклама

<b>ЖаннаМароЧерноеПлатье</b>

Сафарі

Зі стилем сафарі модний світ познайомив Ів Сен-Лоран, з яким товаришувала Жанна Моро. Акторці ідеально підходив цей стиль, тож у замшевих сорочках з капелюхами вона виглядала не менш ефектно аніж у вечірніх сукнях.

Tomboy

Любила Жанна Моро одягатися і як хлопчик-халамидник. Мішкуваті брюки, широкий светр і нахабна кепка з громіздким козирком – Моро була майстром перевтілення і не боялась ховати свою природню сексуальність під чоловічим одягом. Саме у такому образі вона з’явилась перед глядачами у фільмі Франсуа Трюффо "Жюль і Джим". Цю роль вона сама назвала своєю найкращою роботою.

Жанна Моро в фільмі "Жюль і Джим"
Квітчастий принт

Квітчастий принт – ще одна слабкість Жанни Моро. Вона носила його і на екрані, і в реальному житті. Причому, візерунки щоразу підбирала різні – від великих яскравих бутонів до акварельних ледве видимих малюнків.

<b>ЖаннаМароЦветочныйПринт</b>

Пір’я

Образ Жанни Моро в фільмі "Затока янголів", дія якого відбувається на Блакитному березі, сексапільний і звабливий. У кінострічці Жака Демі вона носить елегантні костюми-двійки, квітчасті сукні і витончені аксесуари. Один з найбільш пам’ятних її образів – сукня з пір’ям, у якому вона в черговий раз доводить: неважливо, що вбрала жінка, важливо як вона себе при цьому почуває.

Жанна Моро в фільмі "Затока янголів"

Читайте також:

Золотой век Голливуда: стиль Авы Гарднер

Все о стиле Джейн Биркин

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.