До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про мемуари Айріс Апфель

У віці 97 років ікона моди, колекціонер і дизайнер Айріс Апфель вирішила розповісти історію свого життя в яскравій і наповненій жартами автобіографії, яка називається Iris Apfel: Accidental Icon. У книзі описані приблизно 70 років з життя Айріс, яка почала свою кар'єру в 30 років в журналі WWD, а через рік разом з чоловіком відкрила текстильну кампанію Old World Weavers по реставрації тканин, яка обслуговувала великих клієнтів – наприклад, Білий дім, Грету Гарбо і Есте Лаудер.

"Я відмовляюся ставати старою відьмою. Я прозвала себе найстаршим підлітком в світі, і я б ніколи не хотіла, щоб це змінилося", – знаменитий вислів Айріс Апфель, виражає її характер і проходить через всю книгу. "Рідкісна пташка моди" – таке прізвисько дали Айріс її друзі і колеги зі світу моди.

Реклама

У книзі Айріс розповідає, як полюбила дизайн і моду: це сталося завдяки подорожам, коли вона почала збирати ювелірні вироби ручної роботи, які повинні були привернути увагу потрібних людей в Нью-Йорку. У неї з'явився знаковий стиль, і вона стала консультантом для початківців моделей, дизайнерів і ювелірів. У свій час Айріс взяла участь у великому реставраційному проекті Білого дому, де працювала над відновленням речей дев'яти американських президентів.

Айріс Апфель і Александр Венг

У мемуарах Айріс розповідає не лише про соціальне та публічне, а й про особисте. Наприклад, в книзі є глава "Як дожити до 200 років", присвячена відносинам з чоловіком Карлом Апфелем. Їх шлюб тривав майже 70 років.

"Iris Apfel: Accidental Icon" у продажі з 20 вересня 2018 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.