До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 нових книг, які варто прочитати цієї осені

Осінь приносить не тільки холод і дощову погоду, але і цілий ряд нових книг від світових видавництв. Від фантастики до мемуарів Мішель Обами – Vogue UA вибрав найкращі книги, які з'являться в найближчі місяці.

Small Fry

Через сім років після смерті Стіва Джобса його донька Ліза Бреннан-Джобс випускає гостру і чесну книгу мемуарів під назвою "Small Fry". 40-річна Ліза Бреннан – успішний журналіст, колумніст Vogue і низки відомих видань, у якої завжди були непрості відносини з її знаменитим батьком. В юності Стів Джобс заперечував батьківство, і тільки через роки визнав Лізу і почав з нею спілкуватися. Ця книга – хроніка відкинутої дочки. Бреннан-Джобс досить відверто малює образ свого батька і їдким словом знищує всі переваги Силіконової долини.

Реклама
Fashion Climbing

У березні The New York Times повідомили, що легендарний streetstyle-фотограф Білл Каннінгем залишив після себе секретні мемуари. Восени цього року Penguin Press опублікує "Fashion Climbing" – дуже особисту розповідь про дитинство Каннінгема, про його ранні роки в модній індустрії і сходження на Олімп. Цю книгу, впевнені критики, варто сприймати не просто як щоденник, але і як своєрідне керівництво по стилю та історії моди.

This Will Only Hurt a Little

Навіть якщо ви не дивилися серіал "Літо наших надій" або "Бухта Доусона", мемуари актриси Бізі Філіппс точно не змусять нудьгувати. У цій книзі Бізі Філіппс, популярна американська актриса, розповідає про своє життя, через, по суті, голлівудські хроніки: про старт своєї кар'єри, про кастинг і проби, і про знаменитих друзів – Гіта Леджера і Мішель Вільямс, чию доньку вона у свій час хрестила.

Killing Commendatore

Японський письменник Харукі Муракамі, як і раніше, залишається одним з найбільш популярних і видаваних авторів у світі, тому кожен його реліз – подія. "Killing Commendatore" – новий роман Муракамі, який в Японії випустили минулого року. У центрі його – художник, мистецтво і процес творчості. Роман починається з загадкового анекдоту – головний герой, художник, повинен намалювати портрет безликої людини, після чого ця історія розгортається у фірмовій таємничій манері, за яку Муракамі отримав міжнародну популярність.

The Flame

Ця книга напевно з'явиться на полиці у кожного шанувальника Леонарда Коена, який помер минулого року. Це збірка раніше неопублікованих віршів, текстів та ескізів поета і музиканта – відмінне джерело натхнення для всіх, хто працює зі словом.

The Witch Elm

45-річна ірландка Тана Френч – одна з найпопулярніших письменниць нової хвилі. Тана розпочала свою кар'єру як театральна аткриса, а дебютний роман написала в перервах між кастингом. "У лісі" вийшла 2007 року – і миттєво стала бестселером, а Тана легко зробила собі ім'я завдяки роману про захопливу серію вбивств в Дубліні, кожна з яких зосереджена на одному з членів слідчої групи. Читачі люблять її за емоційність і гіперболізацію: деталі місця злочину настільки ж яскраві, як і ті, які описують галасливі ірландські паби і ідилічні недільні сімейні ланчі. Її останній роман "The Witch Elm" є її першим відходом від серії попередніх книг, і тут вона вперше фокусується на жертві, а не на детективах. Головний герой Тобі Хеннессі – красивий 28-річний чоловік, який працює в картинній галереї. Одного разу пара грабіжників намагається його вбити, але він виживає. Однак на цьому біди Тобі не закінчуються: в дворі його сімейного маєтку знаходять кістяк жінки. Майстер психологічних складнощів і хитрощів, Тана Френч грається не тільки зі своїми персонажами, а й з читачами.

Nine Perfect Strangers

Хоча книги австралійської письменниці Ліани Моріарті регулярно з'являлися в списку бестселерів протягом багатьох років, саме серіал "Велика маленька брехня", знятий за її книгою, зробив Моріарті зіркою номер один. Її новий роман "Nine Perfect Strangers" ще навіть не вийшов, а Ніколь Кідман, яка знімалася в "Великій маленькій брехні", вже купила права на його екранізацію.

Becoming

Не так багато відомо про мемуари колишньої Першої леді, але без її книги цей огляд не був би повним. Відомо тільки, що Мішель Обама пообіцяла розповісти історію про "дорослішання на півдні Чикаго, роботу в ролі керівника, виховання дітей, і про те, що означає бути першою афроамериканською Першою леді". Одна з найбільш очікуваних книг року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.