До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 книг-бестселерів, які варто прочитати цієї весни

Для тих, хто шукає, що б такого нового почитати цієї весни, vogue.ua склав великий гід новинками від українських видавництв. Тут і нова книга Мей Маск, і мемуари Барака Обами, і український переклад культової книги "Свято, яке завжди з тобою" Гемінґвея бестселери на будь-який смак.

"Жінка, яка має план. Життя, сповнене пригод, краси й успіху", Мей Маск

72-річна Мей Маск модель, дієтолог і мама Ілона Маска, найвідомішого підприємця на планеті. І хоча ви радше за все знаєте її саме як мати засновника Tesla і Space X, сама Мей часто жартує: "Я була знаменитою ще до того, як Ілон став відомим". "Жінка, яка має план" мемуари Мей Маск, в яких вона з нетиповою для знаменитостей відвертістю ділиться історією свого життя. Мей прожила сім років з чоловіком-абьюзером, який її бив; в 31 рік стала матір'ю-одиначкою з трьома дітьми, працювала на 3-4 роботах, щоб забезпечити їм усе необхідне; отримала дві освіти дієтолога і нутриціолога, і більше 50 років веде свою практику; в 63 роки знялася оголеною для обкладинки журналу New York, а в 69 років стала лицем косметичного бренду Cover Girl. Книга Мей Маск про те, що життя прекрасне і немає нічого неможливого, але водночас не існує жодного секрету успіху, крім як просто дуже багато працювати.

Реклама

Видавництво Vivat

"Ноктюрни. П’ять історій про музику та смеркання", Кадзуо Ішіґуро

Українською мовою виходить збірка малої прози Кадзуо Ішіґуро, одного з найвідоміших романістів світу, лауреата Нобелівської премії з літератури 2017 року. "Ноктюрни" — цикл з п'яти оповідань, вишуканих, динамічних, пов'язаних між собою одним з основних персонажів — музикою. Ось співак, який у гонитві за колишньою славою втрачає єдине, що дійсно цінував. І чоловік, друзі якого, як з’ясувалося, цінують у ньому лише гарний смак щодо музики. І ще один співак, який, долаючи творчу кризу, мимоволі прискорює розпад шлюбу ледь знайомого йому подружжя. А обдарований, але недооцінений джазовий музикант вирішує, що налагодити кар'єру йому допоможе... пластична хірургія.

Видавництво Старого Лева, переклад Андрій Маслюх

"Залізна вода", Мирослав Лаюк

Український письменник Мирослав Лаюк, автор книг "Баборня" і "Світ не створений", випускає новий роман "Залізна вода". Книга вийшла у видавництві "Видавництво Старого Лева" та присвячена Лесі Українці, чиє 150-річчя Україна святкує в цьому році. Роман знайомить читача з невідомими фактами з життя письменниці. Головні герої книги, театральна режисерка і юнак, який після довгої відсутності повертається в рідні краї, вирушають у подорож місцями Лесі Українки в пошуках унікального листа, який може прояснити один з найтаємничіших сюжетів історії української літератури. Дія роману відбувається в двох реальностях: на початку ХХ століття і в наші дні.

Видавництво Старого Лева

"Кімната, де це сталося", Джон Болтон

Скандальні мемуари Джона Болтона, колишнього радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки (2018-2019 роки). Цю книгу намагалися заборонити через суд, і, попри все, її було опубліковано. На посту президента Дональд Трамп чотири роки приймав суперечливі рішення і потрапляв у міжнародні скандали. Про них більшість із нас знає переважно з новин. Але Джон Болтон може розповісти про характер і мотиви Трампа значно більше, ніж відомо широкому загалу. Після написання цієї книги Дональд Трамп звинуватив колишнього радника в розкритті секретної інформації отож, якщо ви цікавитеся міжнародною політикою, то ця книга must read.

Видавництво Vivat, переклад Анжеліки Гордон

"Рудий на узбіччі", Енн Тайлер

Новий роман популярної американської письменниці, лауреатки Пулітцерівської премії Енн Тайлер, знаменитої своїми проникливими сімейними історіями. Герой її нової книги Міка Мортімер, сорокарічний одинак, комп'ютерний експерт і за сумісництвом доглядач багатоквартирного будинку в Балтіморі, живе стабільним, розміреним життям. Але якось ця стабільність руйнується: на порозі дому героя наче нізвідки з’являється підліток, який стверджує, що він його син... Глибока, інтимна, повна співчуття і гумору історія про те, що може статися, якщо пощастить подивитися на світ зовсім новими очима.

Видавництво "Фабула"

"Свято, яке завжди з тобою", Ернест Гемінґвей

"Свято, яке завжди з тобою" легендарна книга спогадів Ернеста Гемінґвея про його життя в Парижі в 1920-ті роки і перші літературні спроби молодого письменника. У 1956-му письменник знайшов валізу, яку залишив у підвалі готелю "Ріц" у Парижі багато років тому. У валізі був записник з нотатками про його молодість і паризьке життя. З тих записів народилася книга, яка вийшла у світ уже після смерті автора. Книгу було видано у 1964 році, його четвертою дружиною і вдовою Мері. У ній ми занурюємося в неповторну атмосферу Парижа, описану Гемінґвеєм, дізнаємося про муки творчості майбутнього знаменитого письменника, а також зустрічаємо тих, хто оточував Гемінґвея в ті роки в Парижі: це і Френсіс Скотт Фіцджеральд, і Джеймс Джойс, і Гертруда Стайн.

Видавництво Старого Лева, переклад Анна Яновська

"Мрії мого батька. Історія про расу і спадок", Барак Обама

"Мрії мого батька" перша книга Барака Обами, що вийшла друком у 1995 році, ще до початку його політичної кар'єри, була перевидана в 2004 році і стала бестселером № 1 за версією The New York Times. По суті, це повноцінна автобіографія Обами, яка охопила час від його народження до вступу до Гарвардської Правової Школи. Книга цікава передусім тим, що написана не стороннім спостерігачем, а самим Бараком Обамою, від першої особи: він розповідає про своє походження, про розлучення батьків, про дитинство на Гаваях і перші кроки в кар'єрі як помічника юриста у фірмі в Чикаго, де він, до речі, познайомився зі своєю майбутньою дружиною Мішель.

Видавництво Yakaboo Publishing, переклад Наталія Валевська

"Моя блискуча кар'єра", Майлз Франклін

Майлз Франклін — одна з найзнаменитіших письменниць Австралії, феміністка, волонтерка, авторка 14 романів, чиїм ім'ям названа найпрестижніша літературна премія сучасної Австралії. "Моя блискуча кар'єра" — її дебютний роман, написаний у 16 років і опублікований через п’ять років, у 1901-му. Його головна героїня Сибілла Мелвін не хоче жити за тими консервативними принципами, які пропонує австралійське суспільство кінця 19-го століття. Але для того, щоб допомогти своїй родині, дівчині потрібно вийти заміж за багатого фермера, який врятує сім'ю Сібілли від бідності. Чи зможе головна героїня пожертвувати своєю незалежністю?..

Bookraine Publishing House

"Одяг… та інші важливі речі", Олександра Шульман

Чудова книга Олександри Шульман, колишньої головної редакторки британського Vogue і однієї з найвпливовіших жінок Британії за версією BBC. "Одяг... та інші важливі речі" це передусім мемуари, частково історія моди, але переважно дотепний соціальний коментар, а ще розумна і смішна книга про одяг. З неї ви дізнаєтеся, до прикладу, що у авторки книги в гардеробі знаходиться 556 предметів одягу (це 22 пальта, 35 суконь, 34 жакета, 17 пар штанів, 37 спідниць, 14 сорочок, 12 кардиганів, 35 бюстгальтерів, шість бікіні та інше, інше, інше); як у моду увійшли джинси і білі сорочки, що таке "сукня географічки" і чому в гардеробі кожної дівчини має бути не лише маленька чорна сукня, але і жакет Chanel.

Видавництво Arthuss, переклад Світлана Брегман, Оксана Журавльова, Юлія Клішина, Валерія Колодій, Галина Пехник.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.