До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Земля обітована": що відомо про нову книгу Барака Обами

17 листопада у видавництві Penguin Random House виходить роман 44-го президента США Барака Обами "Земля обітована" (A Promised Land). Про що ця книга, знає vogue.ua

"Земля обітована" виходить 17 листопада 25 мовами світу одночасно. Працювати над мемуарами 44-й президент США почав у 2017 році, щойно закінчився його президентський термін — і ось, за менш ніж три роки книга одного з найпопулярніших лідерів на планеті готова. Вона виходить у видавництві Penguin Random House, де два роки тому побачили світ мемуари Мішель Обами, що миттєво стали бестселером. За свою аудіокнигу Becoming Мішель Обама, до слова, здобула Ґреммі в категорії "Найкращий розмовний альбом", а до цього таку ж премію дістав її чоловік, що озвучив дві попередні власні книги — "Мрії мого батька" і "Зухвалість надії". З чуток, перший тираж "Землі обітованої" становитиме три мільйони (!) копій.

Реклама

"Немає кращого почуття за те, що ти відчуваєш, коли закінчив власну книгу, — написав Барак Обама в Instagram, анонсуючи мемуари. — І я пишаюся цією роботою. Кілька останніх років я міркував про своє президентство, і в „Землі обітованій" спробував чесно відзвітувати про власну президентську кампанію. Я написав про ключові події та людей, які її визначили, і про помилки, яких припустився, і про ті політичні, економічні та культурні сили, яким тоді довелося протистояти моїй команді й мені, і з якими як нація ми все ще боремося. У книзі я також спробував дати читачам відчуття особистого шляху, який ми з Мішель пройшли за ці роки, з усіма злетами й падіннями. І, нарешті, у час, коли Америка переживає величезні потрясіння, книга пропонує деякі мої ідеї про те, як ми можемо усунути розбіжності в нашій країні в майбутньому і змусити нашу демократію працювати на всіх. Це завдання, яке не залежить від будь-якого окремого президента, але від усіх нас як зацікавлених громадян".

Ідея книги — показати шлях Барака Обами. В анотації зазначають, що Обама розповідає історію своєї "неймовірної одіссеї — від молодої людини, що шукає власну ідентичність, до лідера вільного світу, описуючи в разюче особистих подробицях як власну політичну освіту, перші кроки в кар’єрі, так і перший термін історичного президентства".

Барак і Мішель Обами

Критики в усьому світі пророкують книзі великий успіх, і не тільки тому, що Обама — один з найпопулярніших політиків світу з 34 мільйонами підписників в інстаграмі. Обама ще й блискучий оратор, промови якого розбирають на цитати, і талановитий письменник. "Земля обітована" стане вже третьою книгою Обами. Його перша книга "Мрії мого батька" вийшла в 1995 році й описує його життя з дитячих років до вступу до Гарвардської юридичної школи. У ній Обама відверто описує стосунки з батьками (батька майбутній президент знав здебільшого з розповідей матері) і власні мрії. Друга книга "Зухвалість надії" вийшла у 2006, коли Обама вже готувався до президентських перегонів, і стала його роздумами про американську демократію, політику й цінності американського суспільства. Книга потрапила в рейтинг бестселерів New York Times і Amazon.

За відгуками журналістів New York Times, які вже прочитали книгу, у мемуарах Обама дуже тепло відгукується про команду, яка допомогла прийти до успіху, та іронічно згадує політичних конкурентів і лідерів інших країн. Дональда Трампа, наприклад, Барак Обама називає "симптомом". Також відомо, що "Земля обітована" матиме продовження — за рік Обама обіцяє випустити другий том, де розповість про життя після другого президентського терміну.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.