До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 нових книг, які варто прочитати цієї зими

Холодні зимові дні — ідеальний час для читання. Саме тому ми зібрали найкращі нові книги, які обов'язково слід прочитати взимку 2021 року: тут і захоплюючий детектив Фредріка Бакмана, і новели Нобелівського лауреата Ішіґуро Кадзуо , і книга про кіно Френсіса Форда Копполи.

"Ми проти вас", Фредрік Бакман

Фредрік Бакман — один із найяскравіших письменників сучасної Швеції, автор гучних романів "Друге життя Уве", "Бабуся звеліла кланятися і передати, що просить вибачення", "Тут була Брітт-Марі" (екранізація "Другого життя Уве", до слова, отримала 2 номінації на "Оскар"). Цієї зими у нас є можливість прочитати його роман "Ми проти вас" — продовження захопливої історії про суворе місто Бьорнстад і його жителів, розпочатої в книзі "Ведмеже місто".

Реклама

Прочитайте, як захопливо і кінематографічно звучить анотація: "Тут живуть суворі, горді й працьовиті люди, які не звикли чекати милостей від долі. Всі їхні сподівання на краще пов'язані з місцевою хокейною командою, яка розраховує на перемогу в загальнонаціональному турнірі. Але трагічні події напередодні найважливішої гри поділяють населення містечка на два табори, а над клубом нависає загроза закриття: його найкращі гравці, а потім і тренер переходять до команди суперників з сусіднього містечка, туди ж перетікають і спонсорські гроші. Жителі міста розгублені і пригнічені...

Видавництво # книголав, переклад Софія Волковецька

"Ринок м’яса", Джуно Доусон

"Історії про темні справи, які відбуваються у світі високої моди періоду руху #TimesUp і #MeToo", — так описує цей бестселер американська преса. Історія головної героїні Яни Новак дуже типова. Вона висока, яскрава, зухвала, їй некомфортно через свою зовнішність, поки її не помічає скаут модного дому і пропонує роботу моделі. Але з’ясовується, тут хижаки на кожному кроці, і чим вище ти підіймаєшся, то важчим буде падіння. У 2020 році книга Джуно Доусон отримала головний приз YA Book Prize — премії, яка вручається найкращим британським книгам для молодої аудиторії.

Видавництво #книголав

"Ноктюрни. П’ять історій про музику та смеркання", Ішіґуро Кадзуо

Українською мовою виходить збірка малої прози Ішіґуро Кадзуо, одного з найвідоміших романістів світу, лауреата Нобелівської премії з літератури 2017 року. "Ноктюрни" — цикл з п'яти оповідань, вишуканих, динамічних, пов'язаних між собою одним з основних персонажів, музикою. Ось співак, який у гонитві за колишньою славою втрачає єдине, що дійсно цінував. І людина, друзі якої, як з’ясувалося, цінують у ній лише хороший смак до музики. І ще один співак, який, долаючи творчу кризу, мимоволі прискорює розпад шлюбу ледь знайомого йому подружжя. А обдарований, але недооцінений джазовий музикант вирішує, що налагодити кар'єру йому допоможе... пластична хірургія.

Видавництво Старого Лева, переклад Андрій Маслюх

"Він помер із фалафелем у руці", Джон Бірмінгем

Автор цієї книги Джон Бірмінгем працював журналістом у австралійському виданні Rolling Stones, а потім, будучи студентом, був заарештований за участь у вуличних протестах. Опісля юнак покинув навчання і став письменником. Українською вперше виходить його роман "Він помер з фалафелем у руці" 1994 року, який в 2000-х був успішно екранізований в Голлівуді. Головний герой книги — письменник-невдаха Дені, якому належить зазнати багатьох випробувань, перш ніж він проб'ється у світ літератури. Його пригоди точно не залишать вас байдужими.

Видавництво BookrainePublishingHouse, переклад Гєник Бєляков

"Одяг… та інші важливі речі", Олександра Шульман

У видавництві Arthuss виходить нова книга колишньої головної редакторки британського Vogue Олександри Шульман. "Одяг... та інші важливі речі" — захопливий нон-фікшн про речі і їхню роль у нашому житті. Олександра Шульман, редакторка британського Vogue упродовж 25 років (1992-2017) розповідає про 556 речей із власного гардеробу, про роль, які ці речі зіграли в її житті, і про свої стосунки з одягом від самого дитинства. Передзамовлення книги можна зробити за посиланням.

Видавництво Arthuss, переклад Оксана Журавльова

"Зелена, 19", Марк Лівін

Збірник зворушливих розповідей про любов, дитинство і дорослішання українського письменника, журналіста і видавця Марка Лівіна TheVillage Україна. "Усі чотири тексти цього збірника об'єднані темою смутку поверненням дорослого в дім, де він зростав, розповідає про книгу автор Марк Лівін. Тепер, здається, там все не так, як раніше, і чи не єдине, що залишається збирати заново себе самого в ретроспективі. Згадувати якісь події, розглядати і обмацувати давні речі, відтворювати за допомогою запахів і смаків сюжети дитинства. І, виявляється, цей процес стає цілющим для душі. Всі події цього збірника в різний час відбулися за однією адресою вулиця Зелена, 19. Це місце, де я народився як автор. І мені б хотілося зафіксувати його у власній історії". Ілюстрації для книги створила художниця Євгенія Гайдамака.

Видавництво # книголав

"Телеграф Авеню" Майкл Шебон

Майкл Шебон один з найпопулярніших письменників сучасності: лауреат Пулітцерівської премії 2001 року за видатний роман "Пригоди Кавалера і Клея", сценарист фільму "Людина-павук-2", лауреат престижної Премії ПЕН/Фолкнер, автор як мінімум шести гучних романів. Шебон переносить своїх читачів на Телеграф-авеню, яка починається в Окленді, штат Каліфорнія. Дія відбувається в 2014 році. Над "Брукленд Рекордз", магазином вінтажного вінілу, яким ось уже 12 років володіють двоє нерозлучних друзів, темношкірий Арчі Столлінгз і єврей Вс Яффі, нависли хмари: один з найбільших багатіїв Америки, Гібсон Гуд, збирається побудувати неподалік свою чергову мегакрамницю. Друзі стурбовані не лише долею свого бізнесу їхня дружба теж має пережити випробування...

Видавництво "Фабула"

"Рудий на узбіччі", Энн Тайлер

Новий роман популярної американської письменниці, лауреатки Пулітцерівської премії Енн Тайлер, відомої своїми майстерно написаними проникливими сімейними історіями. Ви напевно чули про її романи "Уроки дихання" або "Турист мимоволі" — їх люблять мільйони читачів на всіх континентах. Герой її нового роману "Рудий на узбіччі" (в 2020-му книга потрапила в лонглист престижної Букерівської премії) — Міка Мортімер, сорокарічний одинак, комп'ютерний експерт і за сумісництвом доглядач багатоквартирного будинку в Балтіморі. Він живе стабільним, розміреним життям. Але одного разу уся ця стабільність руйнується — і не лише тому, що подруга Міккі вирішує покинути його, а й тому, що на порозі дому героя немов із нізвідки з’являється підліток, який стверджує, що він його син...

Видавництво "Фабула"

""Живе"" кіно і техніка його виробництва", Френсіс Форд Коппола

Чи можна поєднати кіно, телебачення і театр? Так, якщо за справу береться Френсіс Форд Коппола. Режисер "Апокаліпсису сьогодні", "Хрещеного батька", "Розмов", "Дракули" і багатьох інших культових стрічок став одним з батьків "живого" кіно. Проте книга не тільки про секрети створення нового мистецтва — вона містить цікаві факти з історії кіно, телебачення і театру, а також із життя відомого режисера. Сподобається професіоналам кіно.

Видавництво "Фабула"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.