До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 незамінних застосунків для читання книг

Навіть за часів нестабільності й проблем, читання є одним з тих занять, які заспокоюють і відвертають від проблем нагальних. Vogue.ua зібрав 5 найкращих програм для читання книг, які заслуговують на місце в смартфоні.

Bookmate

Ця програма з величезним вибором книг надає змогу читати, слухати, завантажувати й ділитися книгами. У бібліотеці є понад 50 000 творів для безплатного використання й можна стежити за досвідченими читачами та їхніми добірками книг. Цим Bookmate подібний до соціальної мережі, де можна натрапити на відомих лідерів думок, які експертно радять і діляться цитатами з уже прочитаних книг. Втім таку активність може дозволити собі кожен. Багата бібліотека книг не тільки англійською, а й російською, іспанською та ще 13 мовами — явний бонус досить доступного застосунка, передплата якого становить усього $ 5,49 на місяць.

Реклама
Photo: @bookmate
Audible

З назви програми очевидно, що йдеться про аудіокниги. Бібліотека Audible славиться понад 500 000 книг, які перший місяць можна слухати безплатно, а потім щомісяця передплачувати. Audible є одним з найкращих сервісів з аудіокнигами, у якого є і якість звуку, і останні книжкові новинки, і зручний інтерфейс.

Photo: @audible
Goodreads

Якщо вам подобається ставити перед собою цілі, прискіпливо стежити за прогресом і вести чіткий облік прочитаного, то Goodreads стане зручною альтернативою нотаткам у телефоні або таблиці в Exel. У цьому застосунку не можна читати, але можна писати чесні відгуки, ставити оцінки щойно прочитаним книгам, вести список бажань і стежити за літературними надбаннями своїх знайомих. Такий собі електронний каталог видань у телефоні, який допоможе визначитися із черговою книжковою купівлею.

Photo: @goodreads
MyBook

Поки що досить маловідомий застосунок, який безперечно заслуговує на увагу. Бібліотека MyBook може похвалитися 239 000 книг, які доступні як для читання, так і для прослуховування. І хоча всі застосунки для читання досить однотипні, у MyBook є чим здивувати: якщо читаючи книгу, ви вирішуєте її також прослуховувати, то аудіоверсія синхронізуватиметься з версією для читання — тож вам не доведеться гортати сторінки, щоб знайти потрібне місце — застосунок все зробить за вас. Дещиця, а приємно.

Photo: @mybookru
iBooks

Безплатний стандартний застосунок, що є на всіх пристроях Apple, чудово підходить для читання електронних книг, збереження PDF-документів (наприклад, журналів або фотокниг) і використання в особистих цілях, для доступу до документів, наприклад. Застосунок вирізняється зрозумілим інтерфейсом і тут є магазин з книгами. Якщо ви раніше не використовували iBooks за призначенням, то придивіться. Тут правда є, із чим попрацювати.

Photo: itunes.apple.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.