До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 книжок-бестселерів, які вийдуть в Україні 2020 року

У цій добірці Vogue.ua тільки хіти: книжки, нагороджені престижними літературними преміями, найкращі художні та non-fiction твори з погляду критиків, і видання, які отримали максимальну оцінку від читачів у всьому світі. Всіх їх представлять українською мовою вже цього року.

"Заповіти" Маргарет Етвуд

Букерівська премія 2019 року, бестселер №1 за версією The New York Times

Реклама

"Заповіти" – довгоочікуване продовження відомого роману "Оповідь служниці", яким Маргарет Етвуд виправдала репутацію живого класика. Її недарма порівнюють з Оруеллом і Бредбері: антиутопії письменниці, активістки і феміністки вражають своєю реалістичністю і злободенністю. Дія нового роману повертає читача в світ, захоплений релігійними фанатиками. Світ, у якому жінка не має права на кохання, дружбу і навіть власне ім'я. Єдиний привілей, що залишився у героїнь "Заповітів", він же єдине призначення, – це дітонародження.

"Дев'ятий будинок" Лі Бардуго

An Amazon Best Book of October 2019, входить до ТОП-10 книжок на Amazon, ТОП-20 книжок 2019 року на GoodReads

Підліткові фентезі-романи Лі Бардуго перекладені на 22 мови і видані в 50 країнах світу. 2019 року письменниця дебютувала зі своїм першим дорослим романом, який здобув приголомшливий успіх серед американської та європейської публіки. І вже на початку 2020-го з'явиться український переклад готичної дилогії, яка познайомить з членами елітарного гуртка з Ліги Площа. Високопоставлені політики, гравці з Уолл-стрит, бізнесмени – їх об'єднує загальний секрет – окультні ритуали, в яких вони намагаються воскресити мертвих, а іноді полюють на живих.

"Американський бруд" Жанін Каммінс

An Amazon Best Book of January 2020, найочікуваніша книжка 2020 року за версією The New York Times, The Washington Post, Time, Esquire, Vogue, Marie Claire

Одна з найочікуваніших книжок 2020 року, що майже водночас вийде англійською та українською мовами. Історія гостросюжетного роману обертається навколо жінки, яка переживає трагедію – її батька і чоловіка в один день вбиває невідомий. Сама Лідія разом із восьмирічним сином дивом рятуються від смерті. Тепер жінка змушена втікати від таємничого карателя, який з незрозумілих причин вирішив знищити всю її сім'ю.

"Цирцея" Мадлен Міллер

Переможець 2019 Indie Choice Award, входить до ТОП найкращих книжок 2018 року за версією The Washington Post, Buzzfeed, People, Time, Amazon, Entertainment Weekly, Bustle, Newsweek

Дивовижне переосмислення давньогрецького міфу, в якому Цирцея, могутня чаклунка, перероджується на жінку з непростим характером і задатками феміністки. Роман, який отримав високі оцінки критиків у всьому світі, 2020 року не лише надрукують українською мовою, а й екранізують. Нову історію давньогрецької чаклунки зніматиме студія HBO Maх.

"Паперовий звіринець" Кен Лю

Премії Hugo Award, World Fantasy Awards, Nebula Award і Locus Awards

Стиль Кена Лю, визнаного майстра "спекулятивної фантастики", стане чимось новим для українського читача. До збірки "Паперовий звіринець" увійшли 15 коротких оповідань, написаних у найкращих традиціях наукової фантастики і об'єднаних глибокими філософськими роздумами автора про життя, людину і Всесвіт.

"Страх. Трамп у Білому домі" Боб Вудворт

Бестселер №1 за версією The New York Times, світовий бестселер, тираж – понад 2 мільйони примірників

Автор книжки, один з найвідоміших журналістів-розслідувачів у світі, почесний редактор The Washington Post і двічі лауреат Пулітцерівської премії, ділиться з читачем історіями, почутими в кулуарах Білого дому. І, звісно, дає найбільш правдоподібний і детальний портрет 45-го президента Сполучених Штатів.

"Homo Creativus. Як новий клас завойовує світ" Річарда Флориди

Премія Harvard Business Review, світовий бестселер

Знаменитий професор-урбаніст ділиться футуристичними міркуваннями про "креативний клас" – нове покоління людей, здатних конкурувати з роботами і штучним інтелектом. У фундаментальній книжці вчений розповідає, як мотивувати креативних людей і як максимально використовувати їхній потенціал.

"Мрії мого батька" Барака Обами

Бестселер №1 за версією The New York Times

Мемуари колишнього президента США. Його роздуми про державу, расову і національну належність, а також інтимні спогади про особисте: дитинство, дорослішання, родину і друзів. Книжка цікава насамперед тим, що написана не стороннім спостерігачем, а самим Бараком Обамою, від першої особи.

"Невидимі жінки" Керолайн Кріадо Перес

Входить до ТОП-10 книжок на Amazon, найкраще бізнес-видання 2019 року за версією Financial Times і McKinsey Business Book

Чи знаєте ви, що при автомобільній аварії жінка має на 47% більше шансів отримати каліцтва, навіть якщо вона пристебнута? Річ у тім, що краш-тести автомобілів проводять часто тільки за участю чоловіків, ремені безпеки, відповідно, проєктують виробники відповідно до чоловічої фізіології. Те ж відбувається в сфері охорони здоров'я. У 50% жінок у світі невірно діагностують інфаркт тільки тому, що симптоматика у них відрізняється від чоловічої, але студентів-медиків про це не інформують. У своїй книжці "Невидимі жінки" відома феміністка і журналістка Керолайн Кріадо Перес звертає увагу на маловідомі факти, якими доводить: сучасний світ спроєктований для чоловіків. Письменниця розповідає про загрозливі наслідки гендерно орієнтованого збору даних і як їм запобігти.

"Про що ми говоримо, коли говоримо про книжки" Лі Прайс

Бестселер №1 за версією The New York Times, входить до ТОП-10 книжок на Amazon

Що буде з книжкою в найближчі десятиліття? Чи витіснять її електронні ґаджети? Чи читатимуть люди взагалі? Досконально вивчивши історію друкованої книжки, професор з Гарварда прогнозує майбутнє літератури і обнадіює шанувальників друкованого слова. Ця книжка – найбільш фундаментальне і правдоподібне дослідження про читання за останні кілька років.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.