До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 книжок про Різдво для себе й на подарунок

Коли, як не на Різдво, читати затишні книжки, вірити в добро й сподіватися дива. Ми підготували для вас 5 книжок, які точно додадуть різдвяного настрою й запалять внутрішнє світло.

Реклама

ВЕЛИКА РІЗДВЯНА КНИЖКА

"Велика різдвяна книжка" — це своєрідна енциклопедія Різдва, яку написали два українські автори, авторитетний історик Ярослав Грицак і письменниця Надійка Гербіш. Тут ідеться не лише про різдвяні звичаї, а й про виникнення свята, його сприйняття, тлумачення і значення в різних країнах та в різні часи. Затишна й повчальна книжка з гарними ілюстраціями, насичена цікавими історіями про появу адвент-календаря; колядок і вертепу; про те, чому ялинку обрали різдвяним деревом; чому на Різдво дарують подарунки; про український різдвяний стіл, кутю й ще багато інших цікавинок. Після прочитання "Великої різдвяної книжки" вам однозначно буде що розповісти своїм рідним за святковим столом.

РІЗДВО З ПЕРШИМИ ЛЕДІ

"Різдво з Першими леді. Традиції оздоблення Білого дому від Жаклін Кеннеді до Мішель Обами", Колін Християн Берк — це книжка про те, як Перші леді створювали різдвяний настрій, втілювали свої ідеї в декораціях, як втішали націю й намагалися повернути віру в диво. Різдвяний вертеп, свіжоспечені пряники, живі квіти, власноруч зроблені іграшки чи вишукані дизайнерські прикраси — все сприяє створенню атмосфери затишку й тепла. У книжці ви знайдете багато натхнення, цікаві історії, кулінарні рецепти й архівні фото президентських родин під час зимових свят. "Різдво з Першими леді" може стати естетичним подарунком і розважити у святкові дні.

ДАРИ ВОЛХВІВ

"Дари Волхвів" — коротка новела американського письменника О. Генрі, написана на основі реальних подій, розповідає про святкування Різдва в сім’ї Янгів і вибір подарунків. Глибока, чутлива історія про молодих людей, які жертвують своїми найціннішими скарбами, щоб подарувати одне одному щось особливе. А Волхви — це східні мудреці, які принесли дари новонародженому Ісусові й започаткували традицію дарувати подарунки на Різдво. Історія про щиру любов, самопожертву й мудрість здатна навчити цінувати те, що в тебе є.

ЛИСТИ РІЗДВЯНОГО ДІДА

"Листи різдвяного діда" Дж. Р. Р. Толкіна — збірка листів, які отримували діти письменника кожного грудня упродовж 23 років. Всі листи були оформлені штемпелем Північного полюса й кольоровими ілюстраціями. Ці листи надходили від Різдвяного діда й розповідали про дивовижне життя на Північному полюсі: приготування подарунків для діток, про помічників Діда — Ельфа та незграбу Білого Ведмедя. Кумедні й водночас такі атмосферні історії письменник придумував та ілюстрував для своїх дітей сам. А тепер ними мають змогу насолодитися діти й дорослі з усього світу.

НІЧ ПЕРЕД РІЗДВОМ

"Ніч перед Різдвом" Миколи Гоголя — джерело українського фольклору, фантастична й оригінальна у своєму жанрі повість. Головний герой історії — молодий коваль Вакула, закоханий у примхливу дівчину Оксану — доньку багатого козака Чуба. Події відбуваються в ніч перед Різдвом, коли сили світла й темряви зустрічаються разом, коли навколо панує атмосфера таємничості й магії. Ця зимова історія наповнена яскравими персонажами, українськими традиціями та справжнім коханням, вона вселяє віру в те, що все можливо.

Текст: Оксана Багрій

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.