До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 розкішних книжок, які можна подарувати на Різдво

Книжки про моду та мистецтво найкращі подарунки на свята для кожного, хто цінує естетику та шукає щоденне натхнення у візуальних образах. У нашій добірці сім розкішних книжок, виданих в Україні. Купуйте книжки, підтримуйте українське та даруйте близьким світлі емоції.

Фотоальбом "9 1/2 років Vogue в Україні"

Реклама

Якщо ви шукаєте подарунок для творчої людини, яка цінує моду та сучасне мистецтво, або професія якої пов'язана з дизайном та візуальною естетикою, — то, подарувавши цю книжку, ви точно потрапите у десятку. Книжка "9 ½ Years of Vogue in Ukraine" — колекційне видання, яке демонструє найкраще з того, що команда Vogue UA створила за останнє десятиліття. У назві "9 ½ років Vogue в Україні" символічно відсутня половина року — це посилання на трагічні події в Україні та вкрадений війною сезон перед нашим ювілейним десятиріччям. До видання увійшли 200 світлин — це кадри з найяскравіших знімань українського Vogue, які демонструють сміливість, креативність та характерний голос українського видання родини Vogue. У книзі є портрети зарубіжних та українських знаменитостей, представників культурної еліти, активістів і спортсменів. Серед героїв — Олена Зеленська і Марина Абрамович, Тільда Свінтон і Шарлотта Генсбур, Міла Йовович і Кайл Маклаклен, Амбер Валетта і Хлоя Севіньї.

Придбати книжку

KYIV by Sergiy Maidukov

Для киян та некиян, для тих, хто був змушений залишити столицю через війну і сумує за нею кожного дня, та для тих, хто знає кожен куточок Подолу й Печерська — саме для них створено артбук відомого українського художника Сергія Майдукова. KYIV by Sergiy Maidukov — зовсім не путівник, а радше щира та щемка мозаїка міста. Серед ілюстрацій ви впізнаєте рідні й улюблені місця: "літальну тарілку" на Либідській і готель "Салют", елеватори й портову зону біля Дніпра, Театр на Подолі й Батьківщину-матір, інтер’єри Будинку кіно й Житнього ринку, Шулявку та Дорогожичі. Скетчі й ілюстрації художник зробив упродовж 2018-2020 років на iPad. Усі тексти в артбуку написано двома мовами: українською та англійською, тож можна сміливо дарувати іноземним друзям.

IST Publishing

"1000 років радості й смутку", Ай ВейВей

"1000 років радості і смутку" — мемуари культового художника Ай ВейВея. Це довгоочікувана автобіографія одного з найвпливовіших митців у світі, який усе своє життя бореться за соціальні свободи та проти диктаторського режиму рідного Китаю, звідки Ай ВейВей був змушений утікати у 1980-ті через переслідування владою його родини. У цій книзі Ай ВейВей, що народився в 1957 році в Пекіні, розповідає "столітню епопею Китаю через історію власного незвичайного життя та спадщини свого батька, найвідомішого поета Китаю". З 50-х років його батько перебував у вигнанні й не публікувався. Видання буде цікавим не лише для поціновувачів творчості Ай ВеяВея, а й будь-кому, хто збирає на своїх книжкових полицях найкращі світові видання про сучасне мистецтво.

Arthuss

UANDERWEAR

Оригінальне видання, присвячене історії української індустрії білизни. Частково це книжка про біографії найвідоміших українських брендів, що ствоюють білизну, частково — захоплива історія про дизайн та як змінювався підхід до створення білизни останніми роками, ну а насамперед — це класний фотоальбом з розкішними, гламурними кадрами. Наклад видання всього 1000 примірників, книжка доступна лише за попереднім замовленням.

Osnovy Publishing

"Ukrainer. Різдво та Маланка"

Книга про традиції святкування Різдва та Маланки від команди Ukraїner-медіа про історію та культуру України, що відоме своїми експедиціями в різні куточки країни. "Ми беремо вас із собою в експедицію, аби показати, як зберігають і відтворюють традиції зимових свят в Україні", — розповідають автори проєкту. Ефектна книжка вагою майже півтора кілограма — справжнє занурення у світ зимових свят в Україні: від музичних традицій до святкового столу та одягу.

Ukrainer

"Григорій Сковорода. Світ ловив мене..."

Ефектне видання, присвячене 300-річчю з дня народження одного з найвеличніших та найзагадковіших мислителей України. До книжки увійшли найвідоміші філософські тексти Сковорди, зокрема, збірник "Сад божественних пісень", "Байки Харківські". Осягнути Григорія Савича — непросто, проте занурення у світ українського філософа, мислителя і поета точно стане великим задоволенням. Книжка ілюстрована роботами відомого сучасного митця Олександра Ройтбурда, які є рефлексією на творість Сковороди.

"Фоліо"

"Мистецтво й душа Дюни", Таня Лапойнт

Це видання — гарний подарунок для всіх фанатів культового науково-фантастичного роману Френка Герберта та однойменної стрічки Дені Вільнева. Вона для тих, хто хоче знати більше, адже написана виконавчою продюсеркою "Дюни" Танею Лапойнт, яка знає про знімання все та залюбки ділиться з читачем секретами. Ця захоплива ілюстрована хроніка знімального процесу дає читачеві змогу отримати цілісне уявлення про особливості створення проєкту — від дивовижного ландшафту, локацій і образів, аж до складних концепцій костюмів і унікальних цифрових ефектів.

Bookchef

Придбати книжку

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.