До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Світло переможе: 5 чудових романів, що поліпшать настрій

Унаслідок ворожих обстрілів нашої енергетичної системи Київ та інші міста країни потерпають через брак електроенергії. Однією з доступних насолод для нас залишається читання книжок, що цілком комфортне й при свічках. Ми вибрали кілька чудових і світлих романів, що сприятимуть надзвичайно затишним вечорам і залишать радісний посмак від читання.

"Природа всіх речей", Елізабет Гілберт

Реклама

Новий роман однієї з найпопулярніших письменниць Америки, авторки всесвітньо відомих книжок "Їсти, молитися, кохати" та "Місто дівчат" Елізабет Гілберт — це 700 сторінок, але, попри обсяг, читається він дуже легко. Нагадує авантюрні романи XIX століття — з великою кількістю героїв, пригодами, подорожами. Головною його героїнею є Алма Віттакер, "жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою допитливістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей, коли вчені були авантюристами й романтиками". Донька відомого ботаніка й бізнесмена, вона змалечку цікавиться батьковою справою, прекрасно вчиться і має всі підстави, щоб стати знаною на весь світ науковицею у сфері ботаніки — але чи вдасться зробити це у XVIII сторіччі, де жінок взагалі не сприймають усерйоз?.. "Природа всіх речей" — роман, що занурює в себе безліччю колоритних подробиць, нюансів, атмосферою якихось загадкових пригод, які ніколи не стануться з тобою — але про які так цікаво читати.

Видавництво Старого Лева

"Три чоловіки для Вільми", Гюдрун Скреттінг

Вільмі Ваєрьод, самотній вчительці гри на фортепіано, тридцять п’ять. Вона намагається уникати небезпек і ризиків, їсти лише корисну їжу, кожен її день схожий на попередній. Та одного дня, коли вона дізнається про смерть батька й отримує купку листів від нього, її життя перевертається догори дриґом. Жінка вражена: про батька вона нічого не знала, їй ніхто про нього не розповідав. Але найцікавіше міститься в листах... Норвезька письменниця Гюдрун Скреттінг каже, що любить світлі історії, які дають людям почуття надії — тож її новий роман саме те, що потрібно нам зараз. Це надзвичайно смішна, трагікомічна тепла історія, події якої розгортаються напередодні Різдва і яка ніби звертається до нас із вами: світло переможе.

Видавництво Старого Лева

"Коко", Дорж Бату

Дорж Бату — один з найулюбленіших письменників в Україні, автор бестселерів "Таємниця старого Лами" та "Моцарт 2.0.", у минулому журналіст, а нині спеціаліст з траєкторій космічних апаратів у Штатах. Його довгоочікуваний новий роман "Коко 2.0" — продовження історії, яка розпочалася в книжці "Моцарт 2.0", проте в новій пригодницько-детективній історії на перший план виходить "законодавиця моди з непростим характером і життям — Коко Шанель". Коко, як і Моцарт, також здійснює мандрівку в часі та просторі — і повертається в наш світ у 2006 році, опиняючись у гамірному Нью-Йорку, вбрана у вишуканий Chanel Suit з білого твіду. Її найближчі друзі, Моцарт і дівчина з Івано-Франківська Стася, потраплять у халепу, і саме Шанель зробить усе, щоб допомогти їм та повернути друзів до Нью-Йорка. Новий роман Бату — яскравий приклад того, що хороша книжка цілком здатна змінити наше життя хоча б на кілька годин.

Видавництво Старого Лева

"Зельда", Тереза Енн Фаулер

Роман "Зельда" описує життя неймовірної жінки Зельди Сеєр, коханої Френсіса Скотта Фіцджеральда. Оповідь у творі триває від імені Зельди, саме вона є головною героїнею цієї історії, сповненої цікавих подробиць про нестримні й бурхливі 1920—1930 роки в Америці й Парижі, про покоління джазу й богемне товариство Фіцджеральдів, Гемінґвея, Ґертруди Стайн, Вірджинії Вулф. Легка й богемна книжка, що занурює у фантастично гарну й трохи сумну епоху.

"Видавництво 21"

"Брітт-Марі була тут"

Шведський письменник Фредрік Бакман пише неймовірно теплі книжки, після яких закохуєшся в людство з новою силою. Хоч що візьмете з його бібліографії — чи то "Чоловік на ім’я Уве", чи "Тривожні люди", чи "Бріт-Марі була тут", ви точно читатимете цю книжку з усмішкою на обличчі. Героїня роману "Брітт-Марі була тут" — 63-річна дивакувата жінка, яку зрадив чоловік і яка переживає справжню кризу. З розбитим серцем вона вирішує переїхати до маленького містечка Борг, де на неї чекають неймовірні пригоди — і, зрештою, де вона більше не почуватиметься такою самотньою.

#книголав

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.