До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювалися костюми до третього сезону "Бріджертонів"

Перші чотири епізоди третього сезону "Бріджертонів" вийдуть на Netflix 16 травня. Образи героїв, які у нових серіях стали більш сучасними та вільними, створював художник костюмів Джон Глейзер, який раніше, у першому сезоні, співпрацював із колегою Еллен Мірожнік.

Напередодні виходу нових серій він розповів британському Vogue про значно доросліший образ Пенелопи, стиль Коліна, натхнений чоловіком Мальборо, і Елоїзу, чиє вбрання відсилає до "Моєї прекрасної леді" у виконанні Одрі Гепберн.

Реклама

Про новий сезон

У майбутньому третьому сезоні "Бріджертонів" є момент, коли Пенелопа Фезерінгтон (у виконанні Ніколи Кохлан) не може заснути. Її найкраща подруга Елоїза Бріджертон (Клаудія Джессі) виявила, що вона — спойлер — і є леді Віслдаун, і тому покинула її, обравши за подругу підступну Крессіду Каупер (Джессіка Медсен). Її сестри Пруденс Фезерінгтон (у виконанні Бессі Картер) і Філіпа Фезерінгтон (яку втілює Гаррієт Кейнз) вже вийшли заміж, і Пенелопа розуміє, що мусить мати своє власне життя. Вона також вирішує, що хоче вийти заміж і побудувати заможне та комфортне життя, в якому зможе продовжувати писати непристойні світські коментарі як леді Віслдаун.

Пенелопа Фезерінгтон у виконанні Ніколи Кохлан в третьому сезоні

У цей момент вона встає з ліжка, відчиняє дверцята своєї шафи й розчаровано заглядає всередину. Під час візиту до модиста наступного дня вона заявляє: "Я більше ніколи не хочу бачити цитрусовий колір" (ми пам’ятаємо, що у попередніх двох сезонах вона постійно носила лимонний відтінок). Пенелопа починає свій шлях трансформації, під час якого світська квітка змінює свої пастельні тони на темнішу та чуттєвішу палітру. І зрештою привертає увагу Коліна Бріджертона (Люк Ньютон) — її давнього друга, який з часом починає бачити дівчину у новому світлі.

Її модна трансформація — лише одна з багатьох у новому сезоні "Бріджертонів": є також сам Колін, який повертається зі своїх європейських пригод суворим і світським залицяльником, змінивши блакитні костюми на темні та насичені відтінки; Елоїза, чиє вбрання починає віддзеркалювати пишність її нової подруги Крессіди; і Кейт Бріджертон (Сімон Ешлі), дружина Ентоні, чиє індійське походження, згадуване в її костюмах у другому сезоні, цього разу ще яскравіше проявляється в прикрашених золотом бальних сукнях у стилі сарі, які вона носить після одруження.

У центрі уваги також опиняється таємнича Франческа Бріджертон (акторка Ханна Додд успадкувала роль Рубі Стоукс у третьому сезоні), яка йде шляхом своєї старшої сестри Дафни (Фібі Дайневор) та дебютує перед королевою Шарлоттою. Сором'язлива й закрита, вона, здається, любить своє піаніно більше, ніж юнаків, і постає перед потенційними партнерами в скромних костюмах.

Франческа Бріджертон

Ось що розповідає про образи героїв художник Джон Глейзер.

Про образ Пенелопи

На початку сезону Пенелопа змінюється. Ми бачимо, як вона дорослішає та відходить від цитрусових жовтих, починає носити багато зелених відтінків. За словами Джона Глейзера, після її першого великого балу ми бачимо дівчину в сукні темно-зеленого кольору. "Якщо ви уважно придивитеся, то помітите, що її волосся в цій сцені тепер трохи іншого відтінку рудого. Нижній шар її вбрання — це райдужна тканина мідного кольору, яка немов зливається з її волоссям. Глядач точно зацікавиться, чому її сукні зелені? Чому так багато синього? Ми не хотіли розкривати зайвих деталей про те, куди може вивести її історія".

Пенелопа після драматичного перевтілення

З першого сезону Пенелопа також носить довгі рукавички: раніше вони були зроблені з еластичного атласу, але це мало дещо дешевий вигляд, каже Джон Глейзер. "Тепер ми бачили Пенелопу в прозорих рукавичках — ви, ймовірно, навіть не помітите, що вона їх одягне, але це буде вишукано. Ми також посунули її трохи вперед у часі, до 1817 року: її силует більш сучасний, ми відкинули ампірну талію, зробивши її більш високою та вільною".

Про Коліна Фезерінгтона

Щодо Коліна, продюсери описують його новий образ як "сексуального пірата". Натхненням для його образу став культовий Marlboro Man (чоловік Мальборо) — фігура, яку часто використовували в рекламній кампанії сигарет Marlboro в США в 1954–1999 роках.

Колін повертається зі своїх мандрів у третьому сезоні

"Якщо ви передивитеся перші два сезони, то побачите, що Колін носить багато наївного голубого кольору. Але він був у подорожі пів року, і навіть побував капітаном. Насправді він мав би повернутися брудним ти неголеним, але це Бріджертон, тож нам довелося трохи прикрасити його. Отже, ми завернулися за натхненням до образу Marlboro Man; це хлопець, який скаче на коні в пилу та бруді. Він трохи спітнілий, сексуальний і дуже пихатий.

У новому сезоні Колін носить довгі пальта, тож коли він ходить, це створює динамічну картинку, що теж передає його характер — різкий та сміливий. Джон Глейзер зазначає, що з точки зору історії костюма його вигляд не дуже коректний — "ми фактично використовували джинсову тканину для його штанів, дали йому пояс, відкриті сорочки та деякі предмети, яких не існувало в той період, тож герой почувається досить вільно".

Про новий образ Елоїзи, натхнений Одрі Гепберн

Тепер ми бачимо дівчину в деяких речах, які вона зазвичай не носила раніше. Героїня позбулася свого стриманого одягу, додала банти та рюші. "Ми намагаємося зберегти образ Елоїзи відповідно до стилю епохи Регентства, але також в новому сезоні є відсилки до Одрі Гепберн — у її довгих атласних пальтах, що носить Елоїза, є щось від 1960-х років. Ми також надихалися образом Гепберн у фільмі "Моя прекрасна леді" і навіть вбрали Елоїзу у сучасні черевики з гострим носком, щоб надати їй трохи сучаснішого вигляду".

Елоїза Бріджертон у виконанні Клаудії Джессі
Еліза Дулітл у виконанні Одрі Гепберн у "Моїй прекрасній леді"

Про образ Франчески Бріджертон

Коли вона, дебютантка сезону та майбутнього балу, з'являється перед королевою, на ній сукня, що насправді є копією сукні Дафни з першого сезону — це ніби сімейна реліквія, яка передається у спадок. Але після цього її образ скоріше натхнений Грейс Келлі та Кетрін Гепберн 1940-х, що втілюється в її прозорих блузах та маленьких рукавах-буфах. "Вона вдягнена у фірмових голубих кольорах Бріджертонів, але якщо ви уважно придивитесь, то побачите, що вона також носить багато світло-абрикосового кольору. Отже, знову ж таки, ви не зовсім впевнені, які кольори вона носить і куди рухається її історія. Ось що мені подобається в цьому сезоні: ми нашарували текстури та тканини, поєднали моду епохи Регентства та тренди 1960-х і навіть сучасну моду, тож що далі ви дивитеся серіал, то більше побачите".

Франческа Бріджертон

Перші чотири епізоди третього сезону "Бріджертонів" вийдуть на Netflix 16 травня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.