До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Ніколу Кохлан — зірку серіалу "Бріджертони"

36-річна ірландська акторка Нікола Кохлан зараз всюди: від "Барбі" Ґрети Ґервіґ до "Бріджертонів". Актриса вдало підбирає ролі, а ще кожна її героїня вбрана у неймовірно привабливі костюми.

Нікола Кохлан увірвалася на наші екрани в 2020 році, коли вийшов перший сезон "Бріджертонів". Її Пенелопа Фезерінгтон — красива, ніжна, кмітлива молода дівчина в яскравих сукнях одразу запам'яталася глядачам. Нагадаємо, що "Бріджертони" розповідають про романтичні інтриги молодих дебютанток в Англії періоду Регентства, а героїня Ніколи Кохлан — справжній сюрприз, адже саме вона стоїть за "гострим пером" леді Віслдаун. Цього року Нікола Кохлан зіграла в чи не найочікуванішому фільмі літа — "Барбі", де втілила роль Барбі-дипломатки. І зараз саме час, аби дізнатися про акторку більше.

Реклама

Нікола Кохлан
Нікола Кохлан

Нікола народилася в ірландському місті Голвей. Вона знала, що хоче бути актрисою вже у п'ять років. Спостерігаючи, як її старша сестра грає на сцені в шкільній виставі, дівчинка зрозуміла, що готова зробити усе, щоб стати акторкою. Кохлан закінчила Національний університет Ірландії та отримала ступінь з англійської мови, а після цього навчалася в Англії в Оксфордській школі драми.

Її шлях до професії не був простим. Нікола переїхала в Лондон, де поринула у типове для молодого актора життя: одночасно намагалася потрапити на прослуховування, виплатити кредити та заробляти на життя акторством. Згодом, за її власним зізнанням, вона впала в депресію — що змусило її повернутися в Ірландію, до батьків.

"Дівчата Деррі"

Її першим серйозним проєктом став ситком "Дівчата з Деррі", який транслювався на британському Channel 4 з 2018 до 2022 року, а потім на Netflix. У "Дівчатах з Деррі" Нікола грає підлітку 1990-х років на ім’я Клер Девлін, стурбовану навчанням і охоплену тривогою.

Одразу після "Дівчат Деррі" Нікола отримала одну з головних ролей у "Бріджертонах" — новому проєкті відомої продюсерки та шоуранерки Шонди Раймс. У гітовому серіалі Netflix актриса грає Пенелопу Фезерінгтон — молодшу дочку сім'ї нуворишів і таємничу авторку світської газети, леді Віслдаун; і бере участь у романтичних пригодах лондонського вищого суспільства разом зі своєю спільницею Елоїзою Бріджертон у виконанні Клаудії Джессі та героями акторів Джонатана Бейлі та Сімони Ешлі.

"Бріджертони"
"Бріджертони"

Окрім того, що Кохлан талановита акторка, вона ще й активістка, яка має свої принципи та не боїться про них говорити. Це почалося в 2015 році, коли вона агітувала від дверей до дверей за кампанію "За" — під час ірландського референдуму про рівні шлюби. У 2018 році акторка написала в Guardian розгромну статтю, яку влучно назвала "Критики, судіть мене за мою роботу в "Дівчатах з Деррі" та на сцені, а не за моє тіло". В ній Нікола засуджувала сексистське трактування, присутнє в театральних рецензіях на виставу The Prime of Miss Jean Brodie, яку вона грала в лондонському Donmar Warehouse. Наступного року вона з плакатом у руках виступила проти криміналізації абортів у Північній Ірландії.

Нова робота Кохлан, феміністська стрічка "Барбі", — ідеальне потрапляння в характер, адже у фільмі Ґрети Гервіґ Нікола грає незалежну та впевнену у собі Барбі-дипломатку. Безсумнівно, це найбільш очікуваний фільм цього літа, і роль Ніколи Кохлан — ще одна вагома причина його побачити.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.