До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як актор Брендан Фрейзер змінився заради ролі у фільмі "Кит"

У Лос-Анджелесі оголосили переможців 95-ї премії "Оскар". Найкращим актором названо Брендана Фрейзера за роль професора літератури Чарлі, що страждає від самотності та хворий на ожиріння, у драмі "Кит". Заради того, щоб зіграти цю роль, Фрейзер набрав не один десяток зайвих кілограмів і щодня проводив по шість годин у кріслі гримера.

Реклама

Чарлі (Брендан Фрейзер) — чарівний та добрий, але неймовірно самотній і нещасний чоловік, що веде відлюдний спосіб життя. Єдиний виняток — його подруга-медсестра Ліз (Хонг Чау), яка стежить за здоров'ям 270-кілограмового Чарлі. А єдина віддушина Чарлі — це спроба відновити стосунки із 17-річною дочкою Еллі (Седі Сінк), яка не може пробачити батькові те, як і чому він залишив сім'ю, адже той пішов від її мами до іншого чоловіка... Усе життя Чарлі, коханий чоловік якого згодом помер, проводить перед ноутбуком, адже лекції студентам він читає онлайн, з вимкненою камерою — бо боїться показати своє обличчя.

Підготовка до ролі стала особливим досвідом для актора Брендана Фрейзера ("Мумія", "Джордж із джунглів" та "Осліплений бажаннями"), який зізнається: насамперед він прагнув правдиво показати на екрані життя тих, хто страждає від ожиріння. Цікаво, що частково історія Чарлі натхнена реальною історією. В основі фільму – однойменна п'єса американського драматурга Семюела Д. Гантера. Поштовхом до написання "Кита" почасти став власний досвід драматурга, адже в коледжі він страждав на ожиріння, а також стикався з булінгом та моральним насиллям з боку однолітків та дорослих. Саме тому він добре знав, що відчувають такі люди, як Чарлі — фізично та соціально.

Для того щоб зіграти Чарлі, актор набрав більш ніж десять кілограмів зайвої ваги. Але це був тільки початок — адже головні трансформації відбувались у гримерному кріслі, де Фрейзер проводив щодня по 6 годин. За перевтілення актора відповідала художниця з гриму та протезування Едріан Моро.

Художниця розробила силіконові протези, непомітні та делікатні, адже глядач не мав бачити перед собою актора, який зображує ожиріння. Ці протези надягалися спереду і ззаду на голову, шию, груди, боки, талію та ноги Брендана Фрейзера — по суті, вони облягали все його тіло, наче друга шкіра. В інтерв'ю EW художниця розповідає: "Брендан сказав: "Ти експертка — я тобі довіряю. Єдине чого я хочу — переконатися, що це точно і шанобливо. Не хочу, щоб це здавалося насмішкою"".

Брендан Фрейзер
Брендан Фрейзер

Проблема полягала в тому, що оскільки силіконові протези важили не один десяток кілограмів, у них було спекотно на знімальному майданчику. Так з'явилась ідея, що на зніманнях знадобиться лід. Команда витрачала по п’ять мішків льоду на день, щоб допомогти акторові охолодитися.

Крім того, Фрейзер пройшов заняття з тренером з танців, щоб відтворити реалістичні рухи людини із зайвою вагою. Також, щоб зобразити Чарлі щиро та необразливо для тих, хто страждає на ожиріння, актор консультувався з американською Коаліцією дій проти ожиріння, аби дізнатися більше про фізичний і психічний стан таких людей. Приголомшливе перетворення Брендана Фрейзера вразило кіноакадеміків: фільм номінували на три премії "Оскар".

Як відбувалося щоденне перетворення актора, дивіться у відео:

Стрічка "Кит" вийшла в український прокат 2 березня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.