До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про акторку Дженну Ортега, яка зіграла "Венздей"

Юна акторка Дженна Ортега 27 вересня святкує 21-й день народження. Зірка серіалу "Венздей" на Netflix вже стала улюбленицею покоління Gen Z. Хто вона така й чому так зачарувала фанатів серіалу — читайте нижче.

Реклама

"Венздей" — це абсолютно блискучий дебют на телебаченні відомого режисера Тіма Бартона. Символічно, що Бартон давно хотів зануритися у всесвіт сімейки Аддамсів, а в 1991 році навіть був серед тих режисерів, кого планували залучити до роботи над фільмом "Сімейка Аддамсів". Але Бартон був зайнятий на зніманні стрічки "Бетмен назавжди", тож замість нього в режисерському кріслі опинився Баррі Зонненфельд. Та минуло якихось 30 років — і Бартон дочекався.

"Венздей"
"Венздей"

Його "Венздей" — тонка, іронічна драма дорослішання з оригінальним сюжетом і розкішним кастингом (Кетрін Зета-Джонс, Гвендолін Крісті, Дженна Ортега). Центральна фігура серіалу — підліток Венздей, донька Мортіші й Гомеса Аддамсів. Вона переживає типову кризу підліткового віку — ненавидить батьків і хоче втекти з кожної школи, куди її зараховують, однак це ускладнюється тим, що дівчинка — незвичайний підліток, і має опанувати свої містичні здібності додатково до всіх підліткових проблем. Дівчина опиняється в школі Невермор, де колись навчалася її матір — і де вона не тільки налагоджує стосунки з друзями та закохується, а ще й має розібратись із загадковими вбивствами.

Діамант серіалу — 20-річна американська акторка Дженна Ортега, яка втілила роль тонкої, рефлексивної дівчинки Венздей з великими очима, двома тонкими косицями та ідеальним смаком. Дженна народилась у 2002 році в Каліфорнії, її батьки мають мексиканське походження. Вже в 10 років вона знімалася в серіалах, а в 15 років здобула престижну премію Imagen за роль у серіалі Disney "Життя Гарлі", того ж року знялась у "Залізній людині".

Останні роки за дівчиною закріпилася слава зірки містичного кіно. В її фільмографії — містичний серіал "Ти", що йшов на "Нетфлікс", фільм жахів "Астрал: Розділ 2", "Крик", стрічка "Няня. Королева вбивць". Цього року американська модна преса взагалі назвала Ортегу "королевою крику покоління Z". Зігравши в стрічках "Ікс" і "Крик", акторка засвідчила, що є одним з найяскравіших нових імен у жанрі горору. Загалом у фільмографії 20-річної зірки — близько 20 проєктів, що робить її також однією з найпродуктивніших юних актрис.

Дженна Ортега у фільмі "X"
Дженна Ортега у фільмі "X"

Саме Дженна Ортега була фавориткою Тіма Бартона під час каcтингів серіалу. Кажуть, що для затвердження на роль їй вистачило буквально кількох реплік — настільки органічною була 20-річна акторка в образі саркастичної Венздей.

Дженна Ортега у серіалі "Ти"
Дженна Ортега у серіалі "Ти"

У серіалі героїня Дженни Ортеги — справжня модниця. В оригінальному фільмі 1990-х років ми звикли бачити Венздей у чорній сукні школярки, і нам було складно уявити її інакшою, але Бартон перевершив наші сподівання. Упродовж восьми епізодів серіалу "Венздей" пропонує нам справді вишуканий погляд на свою готичну головну героїню. З першої ж сцени її класичну чорну сукню школярки вже модернізовано гострими комірцями. А її випускна сукня? Авторства Алайя! Костюми для шоу розробляла легендарна Колін Етвуд, яка створила разом з Бартоном понад 10 фільмів, зокрема "Алісу в країні Див", за яку дістала премію "Оскар".

"Венздей"
"Венздей"

Стиль Венздей має багато спільного з образом самої акторки. Вона любить білі комірці, мереживо й чорний колір. Так, на презентаціях серіалу Ортега з’являється в чорних готичних сукнях Versace, Valentino та Saint Laurent. А ще зізнається, що її нігті тепер завжди нафарбовані чорним — як і у Венздей, звісно.

Світова прем'єра "Венздей" в Лос-Анджелесі
Світова прем'єра "Венздей" в Лос-Анджелесі

З 2016 року дівчина співпрацює зі стилісткою Енріке Мелендеса, концепція якої — віддавати данину кожному новому проєкту Ортеги в її вбранні. Що ж, це вдається блискуче — чого тільки вартий її образ на світовій прем’єрі "Венздей" у Лос-Анджелесі: чорна сукня Versace з прозорими мереживними вставками, розрізом до стегон і фатою в тон.

"Це був справді божевільний досвід, — так описує Ортега знімання серіалу, що тривало в Румунії. — Бути частиною такої культової франшизи, безсумнівно, захопливо. Але водночас я ніколи раніше не відчувала такого тиску на роботі, як зараз, коли грала абсолютно культову героїню. Тож тепер серед цього галасу я просто намагаюся зберігати спокій".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.