До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про трилер "Любов, брехня та кровопролиття" з Крістен Стюарт

18 квітня в український прокат виходить один з найочікуваніших фільмів року трилер "Любов, брехня та кровопролиття", який стане поверненням на екрани зіркової акторки Крістен Стюарт після її ролі у драмі "Спенсер" (2021). Але Стюарт не єдиний привід чекати цю роботу, і нижче ми розповідаємо, чому

1989 рік, сільська місцевість Невади. У центрі історії — Лу (Крістен Стюарт), вовкувата та груба менеджерка спортзалу, яка багато палить і не надто любить людей. Якось у її зал заходить колишня бодибілдерка, а нині волоцюга Джекі (її грає американська акторка Кеті О’Браян), яка в гонитві за мрією прямує до Лас-Вегаса. Лу відчайдушно закохується в Джекі, дарує їй подарунки та знайомить зі своєю сестрою, а Джекі готує Лу сніданки. Проте дуже швидко ця фатальна близькість призведе до руйнівних наслідків — зокрема, на дівчат будуть тиснути родинні травми Лу, і жінки опиняться в центрі кримінальної історії, пов’язаної з торгівлею людьми.

Реклама

Тож, глядачів очікують постріли та перегони, автівки, що їдуть на повній швидкості (сцена з двома жіночими персонажами, що втікають на автівці, нагадує нам певні сцени з культової стрічки "Тельма та Луїза"), і, звісно, дуже сильні, красиві, могутні жінки, які прагнуть втілення своїх бажань.

Нуар "Любов, брехня та кровопролиття" — одне з відкриттів цьогорічного кінофестивалю "Санденс". Наелектризовану й сексуальну історію зняла 34-річна британка Роуз Гласс. Це ім’я варто запам’ятати — у 2019 році її дебютна робота, напружений психологічний трилер "Свята Мод", здобула чотири номінації на премію BAFTA, зокрема за визначний дебют.

Гласс, що отримала ступінь магістра з режисури в Національному інституті кіно і телебачення в Бакінгемширі, сьогодні вважається одним з найцікавіших імен в жанрі жахів. Її дебютний фільм "Свята Мод" розповідає про медсестру хоспісу Мод, яка, прийнявши католицтво, стає одержима одним зі своїх вихованців, вірячи, що вона повинна врятувати його душу. Стрічка захоплює не тільки сюжетом, але й містичною й водночас реалістичною "картинкою", за що Гласс охрестили новою надією британського кіно, а відомий режисер Денні Бойл назвав її "надзвичайно талановитою оповідачкою" з "особливим баченням".

"Любов, брехня та кровопролиття" — другий фільм Глас, на який покладено амбітні очікування. Втілити цю незвичайну історію кохання та помсти режисерці допомагають чудові акторки. Це насамперед зірка фільму Крістен Стюарт, — номінантка на "Оскар" та "Золотий глобус" за роль принцеси Діани у фільмі "Спенсер: Таємниця принцеси Діани", зірка фільму "Ангели Чарлі" та саги "Сутінки", яка відома своєю прихильністю до експериментального та незалежного кіно. Перед камерою Роуз Гласс актриса плаче, страждає і закохується в бодибілдерку — у кадрі Стюарт справляє враження дикої тварини, колючої та водночас чутливої, яка боїться, що її образять.

Дует доповнила Кеті М. ОʼБраєн — зірка проєктів Disney ("Людина-мураха та Оса: Квантоманія", "Мандалорець"), яка виконала роль Джекі, що понад усе на світі бажає стати чемпіонкою з бодибілдінгу, і заради цього готова на все. Мускулисте та сильне тіло акторки у фільмі справляє wow-враження, і тут варто віддати належне 35-річній Кеті — вона є майстринею бойових мистецтв. Майбутня акторка виросла в Індіані в родині з трьома братами, у вже у 9 років здобула коричневий пояс з карате, а в університеті — найвищий, чорний. Оскільки за освітою Кеті М. ОʼБраєн є психологинею, то понад 5 років вона працювала у поліції, спеціалізуючись на наданні психологічної допомоги людям у стані кризи. Останні вісім років вона займається бодиблдінгом, а також періодично викладає бойові мистецтва в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, тож у ролі бодибілдерки Джекі почувається дуже впевнено — й ефектно втілюється в образ.

Спостерігати за тим, як розвивається ця історія, надзвичайно цікаво, адже з картини про пристрасть "Любов, брехня та кровопролиття" перетворюється на кримінальний фільм, фоном для кого служить вічна як світ теза про американську мрію. Роуз Глас робить відсилання до фільмів Лінча, Кроненберга та детективних романів відомого автора Джеймса Кейна, так і загалом до нуару40-х років, так що фільм точно сподобається синефілам. Ну а тим, хто дивитиметься стрічку насамперед заради Крістен Стюарт, знов упевниться, наскільки вона хороша акторка. Як пише TheNewYorkTimes, "спостерігати за Крістен Стюарт — це завжди пригода, адже вона вміє робити хороші фільми найкращими".

"Любов, брехня та кровопролиття" знятий студією А24, у послужному списку якої — найгучніші та найсміливіші стрічки останніх років: "Зона інтересу" ДжонатанаҐлейзера, яка цьогоріч номінована на 5 премій "Оскар", оскароносна стрічка "Все завжди й водночас" Деніела Шайнерта і ДенаКвана, "Кит" ДарренаАранофскі, "Місячне сяйво" Баррі Дженкінса, а також серіали "Сварка" та "Ейфорія".

"Любов, брехня та кровопролиття" виходить у прокат 18 квітня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.