До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найяскравіших перевтілень Шарліз Терон у кіно

Шарліз Терон трудівниця світу кіно. У 15 років вона підписала перший модельний контракт, у 20 почала зніматися в кіно, а в 28 років отримала свого першого "Оскара". Розкішна й ефектна, Шарліз славиться жорстким характером і любов'ю до стрічок, які вимагають складної фізичної підготовки і де потрібно здолати себе. Сьогодні акторці виповнюється 48 років, Vogue.ua згадує 6 найяскравіших перевтілень Шарліз Терон за її кар'єру.

Шарліз Терон у фільмі "Атомна блондинка"

"Монстр"

Додаткові 15 кілограм ваги, зубні протези, лінзи і потворний грим – ось на що погодилася Шарліз Терон 2003 року заради ролі у стрічці "Монстр", що згодом принесла їй першого "Оскара". Від справжньої Шарліз Терон на знімальному майданчику майже нічого не залишилося — лише блискуча акторська гра. Стрічка розповідає реальну історію американської вбивці Ейлін Вуорнос, яка працювала повією і вбила декількох чоловіків. Щоб увійти в образ, акторка вивчала судову справу жінки та її особисті щоденники, а також зустрічалася у в'язниці з реальними в'язнями.

Реклама

"Еон Флакс"

Кар'єра Терон розвивалася стрімко і яскраво: у 2003-му вона погладшала і зіграла серійну вбивцю, а вже 2005 року — схудла і знялася в ролі сексапільної супергероїні у фільмі "Еон Флакс". За сюжетом, її героїня рятує світ від страшної епідемії і робить це в привабливому шкіряному комбінезоні. Аби бути супергнучкою і підтягнутою, як того вимагав образ героїні, Терон освоїла капоейру, карате та дзюдо, а трюків навчалась у професійних циркачів. Під час знімань акторка пошкодила шию і на деякий час зробила паузу в роботі, але, повернувшись, наполягла на самостійному виконанні трюків. Еон Флакс у фільмі не тільки смілива і струнка, але ще і фантастично гнучка: виявилося, вжитися в роль Шарліз Терон допомогли спостереження за ящірками та геконами, рухи яких вона намагалася відтворити.

"Скандал"

Шарліз Терон у фільмі "Скандал"

Блискуче тріо актрис — Марго Роббі, Ніколь Кідман і Шарліз Терон — об'єдналося в боротьбі проти сексуальних домагань. Вони грають головні ролі у фільмі "Скандал", який розповідає про реальний секс-скандал, що трапився в 2016 році в Штатах. Тоді впливового медіамагната, засновника каналу Fox News Роджера Ейлса, звинуватила в сексуальних домаганнях його колишня співробітниця Гретхен Карслон (її грає Ніколь Кідман), пізніше до неї приєдналися інші співробітниці. Шарліз Терон у фільмі перевтілюється на жорстку і принципову журналістку: її героїня Мегін Келлі — одна з найпопулярніших ведучих на каналі, яка проводить передвиборні дебати з кандидатом на пост президента США Дональдом Трампом і в прямому ефірі ставить Трампу незручні запитання з приводу його образливих висловлювань про жінок, чим провокує хвилю ненависті до себе з боку його прихильників.

"Атомна блондинка"

У фільмі "Атомна блондинка" Шарліз Терон б'ється як хлопець, легко вправляється з ласо і холодною зброєю, носить сексуальні ботфорти і розправляється з поганцями під пісні Depeche Mode і Висоцького. За цю роботу, а вона грає Лоррейн Бротон, шпигунку MI6, її прозвали "Джеймс Бонд у спідниці". Порівняння не випадкове. В інтерв'ю Шарліз Терон зізнавалася: їй не хотілося грати дівчину, яка б'ється, як дівчина. Їй хотілося грати дівчину, яка поводиться на рівних з чоловіками. Підготовка до знімань не була простою. Шарліз займалася спортом по чотири години на день протягом трьох місяців. Всі складні бійки знімали одним дублем — Шарліз Терон легко робила за один раз до 20 рухів без додаткової зйомки.

"Адвокат диявола"

"Адвокат диявола" — один з найпопулярніших фільмів епохи дев'яностих і водночас рідкісний фільм у кар'єрі Шарліз, для якого їй довелося пройти перевтілення не так зовнішні, як внутрішні. Натоді молода акторка знімалася в кіно лише два роки, і саме "Адвокат диявола" став її першою великою роботою, та ще й із зірками — Аль Пачіно і Кіану Рівзом. Акторка три місяці літала на проби з Лос-Анджелеса до Нью-Йорка, а під час підготовки до ролі декілька місяців ходила до психотерапевта, щоб краще зрозуміти свою героїню. Її Мері-Енн божеволіє і постійно мучиться від потворних видінь, які в підсумку призводять її до самогубства. Коли дивишся фільм, Мері-Енн віриш безмежно — вона справді страждає. І тільки після перегляду можна зрозуміти, як непросто далася ця роль самій акторці.

"Таллі"

"Я просто хотіла відчути те, що відчуває ця жінка, — і мені здалося, якщо я наберу вагу, нас це зблизить", — пояснює акторка, навіщо вона набрала 23 кг заради фільму "Таллі", де виконує роль втомленої життям багатодітної матері. У підсумку шлях до "нової фігури" зайняв три місяці. "Я прокидалася о другій годині ночі і з'їдала тарілку холодних макаронів з сиром. Я ковтала їх. У перші три тижні було весело відчувати себе дитиною, яка потрапила в магазин солодощів. Було радісно снідати фаст-фудом і запивати все це двома молочними коктейлями. Але потім стало не смішно. Раптово мені набридло їсти все поспіль, і це перетворилося на роботу. Я ставила будильник на другу годину ночі, щоб поїсти". Після знімань акторка зізналася, що довго не могла схуднути. "У 42 вага йде складніше, ніж у 27. Це була довга подорож тривалістю в рік. Пекло!"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.