До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

48-річна Шарліз Терон — про аромати, дитячі спогади та жіночу силу

Шарліз Терон, оскарівська лауреатка, акторка, продюсерка та філантропка, залишається обличчям легендарного парфуму J’Adore вже понад п’ятнадцять років і за цей час стала невід'ємною частиною історії Dior. Сьогодні Терон представляє новий L’Or de J’adore, аромат, який відкриває нову парфумерну главу Дому. З цієї нагоди Шарліз розповідає про стосунки з Dior, любов до ароматів, материнство та власні соціальні проєкти.

Реклама

Про поточні проєкти

Наразі Шарліз Терон зайнята в безлічі проєктів. Головний серед них — "Стара гвардія 2", який знімали торік в Італії (зараз він знаходиться на стадії постпродакшена). На додачу вона продюсує проєкти зі своїми партнерами в Denver & Delilah. Цю компанію, яка, серед інших, спродюсувала "Монстра" та "Атомну блондинку", вона заснувала 20 років тому та назвала на честь своїх собак Денвера і Даліли.

Також Терон, яка народилася та виросла в ПАР, продовжує опікуватися CTAOP — організацією, яку вона створила в 2007-му з метою змінити на краще життя молоді у ​​своїй рідній країні та підтримувати здоров’я, освіту та безпеку молоді.

"Ми щойно провели неймовірний щорічний захід CTAOP, який допоміг зібрати кошти на наші програми". В наступному році зусилля будуть сконцентровані на запобіганні гендерно зумовленому насильству. Програма має назву Sukuthula (в перекладі — "Не мовчи") та підтримує громади в профілактиці, реагуванні та правовій підтримці гендерно зумовлених злочинів.

Ще одна пріоритетна програма CTAOP — стипендії для молодіжних лідерів, агентів змін в ПАР. "Нещодавно ми відзначили наших перших випускників і не можемо дочекатися, щоб побачити вплив, який вони матимуть у своїх громадах", — каже Шарліз, яка мріє про більш справедливе майбутнє для всіх.

Про спільні з Dior цінності

Звісно — жодних сюрпризів — це не лише розкішне вбрання та засоби краси. Терон вважає, що Dior прагне розширювати можливості жінок та підтримувати їхню впевненість. "Це те, до чого і я сама прагну щодня, — зізнається вона. — При чому я не просто впевнена в собі та несоромлива. Я також намагаюся робити все можливе, щоб розширити можливості жінок, яких зустрічаю в житті".

"Безумовно, робота з Dior розширила мій світ і відкрила для мене безліч можливостей, — додає Шарліз. — Завдяки співпраці з Dior я побачила і відчула дивовижні речі, а люди, які зустрілися на цьому шляху, збагатили не лише моє особисте життя, але й забезпечили глибокі професійні та творчі стосунки. Мені доводилося працювати з найкращими режисерами, фотографами та дизайнерами, і це неймовірно збагатило мій акторський досвід".

Про кращі спогади за 15 з лишнім років співпраці

Один з найкращих спогадів Шарліз про співпрацю з Dior — робота з покійним Пітером Ліндбергом. "Він був джентльменом і абсолютним майстром своєї справи", – згадує вона. І додає, що знімання рекламної кампанії Dior було повним щасливих моментів: сміх на знімальному майданчику, творча синергія тощо.

Ще один важливий та теплий спогад — співпраця Dior та CTAOP через кампанію Dior Chin Up (2020 і 2021). "Було так надихаюче бачити неймовірних жінок, які Dior зібрали разом, щоб вони могли поділитися своїми історіями. Це була можливість почути жінок з усього світу, з різних сфер життя, а не лише публічних діячок чи знаменитостей".

Про улюблені косметичні засоби Dior

"Звичайно, я люблю свої парфуми J’Adore. Але я також додала новий крем Prestige la Crème Haute Réparation до свого звичного догляду, і мені подобається, якою він робить шкіру на дотик.

Для виходів Терон обирає помаду Rouge Dior Forever: "Я люблю сміливі червоні губи!"

Помада Rouge Dior Forever №626

Про образи для J’Adore

Для міні фільмів Dior J'Adore Шарліз скидала з себе розкішне вбрання в паризькій квартирі, брала участь у показі мод, гуляла Версалем, бігала по пустелі, приймала ванну… " Жінка J’Adore втілює образ усіх жінок, які жонглюють багатьма речами у своєму житті та справляються з цим із такою витонченістю, легкістю, впевненістю та зухвалістю", – посміхається акторка.

Бути жінкою в 2023 для неї — це почуватися впевненою і сильною. "Те, що дає сили та змушує відчувати, що можна завоювати світ. Сила та сміливість — надпотужні, саме вони й випромінюють жіночність".

Про новий l’Or de J’adore

"Він п'янкий, розкішний, чуттєвий, — каже Шарліз. — Ви дійсно можете відчути запах квітів, але не зможете виокремити якусь конкретну — це єдине ціле. Він дуже насичений і збалансований, а ще — неймовірно виконаний. Це як досконалий букет, що приносить миттєве задоволення".

Терон знає, про що каже: вона обожнює квіти і оточує себе ними вдома, а ще – дарує близьким за будь-якої нагоди.

"Якби вам треба було описати новий L’Or de J’adore одним словом, що б це було?" — "Сексуальний", — без тіні сумніву відповідає Терон.

L’Or de J’adore, Dior

Про роль ароматів в житті та роботі

Вона обожнює аромати: ноти квітів або пильної землі, яку щойно прибив дощ. "Я люблю добре знайомі запахи або ті, що навіюють спогади про події або місця. Але мені також подобається пробувати нові аромати".

Шарліз вірить, що незабутнім аромат робить здатність справляти враження і водночас його ніжність, "щоб насолоджуватися ним тривалий час".

Її улюблені ноти в парфумерії — квіткові. "Квіти для мене свіжі та втішні. Тому, коли я обираю аромат, я хочу, щоб він був ніжним і досить свіжим, щоб ним можна було насолоджуватися щодня".

А ще аромати іноді допомагають їй працювати над образами своїх кіногероїнь. "Запах дуже важливий у оповіді. Є щось в ароматі, що може просто привести мене до персонажа, якого я зображую. Запах — це вишенька на торті, яка завершує пошук образу".

Про силу парфумів, дитячі спогади та материнство

Терон носить парфуми щодня і вважає, що аромат може давати велику впевненість. "З роками я зрозуміла, що відчуття нюху безпосередньо пов’язане із пам’яттю, тому вважаю аромат надзвичайно важливим, особливо якщо йдеться про перше враження".

В дитинстві вона обожнювала спостерігати, як її мама бризкала себе духами. "Я завжди хотіла пахнути приємно, як вона".

Роль матері в її розвитку та становленні важко переоцінити. Шарліз досі пам"ятає, як їздила з мамою до лікарні, куди та возила своїх співробітників, — саме тоді в ПАР почалася криза СНІДу. "Я бачила співчуття та турботу, яку моя мати виявляла до цих людей, і ніколи цього не забуду". Сьогодні вона використовує всі свої можливості, щоб боротися зі СНІДом і сексуальним насильством в Африці, захищати права жінок і одностатеві шлюби.

Власне материнство (актриса виховує двох прийомних дітей. — Прим. ред.) теж зіграло тут неабияку роль. "Я хочу, щоб мої діти жили в найкращому світі, який я можу їм дати. Але я також усвідомлюю негайну потребу в змінах, оскільки існують ситуації та кризи, які впливають не лише на моїх дітей, і вони відбуваються прямо зараз. Найголовніше, я хочу прищепити їм, що ми всі повинні піклуватися один про одного, –— саме це і означає бути людиною".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.