До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкасовіші фільми категорії R в історії кіно

Американська драма "Джокер" побила рекорд і стала найкасовішим фільмом категорії R. Ця категорія включає стрічки, матеріал яких не підходить для перегляду особам, молодшим 17 років. У зв'язку з новим рекордом vogue.ua згадує одні з найвідоміших кінокартин, які свого часу також стали феноменом.

"Джокер", 2019
Гоакін Фенікс у фільмі "Джокер", 2019

Не дивно, що вихід кінострічки "Джокер" увінчався таким приголомшливим успіхом. Крім того, що Гоакін Фенікс старанно готувався до ролі: схуднув на 24 кілограми і пів року відточував моторошний сміх свого персонажа, сама історія є драматичною інтерпретацією, що оповідає не про лиходія, який тримає у страху весь світ, а про аутсайдера, який стає злочинцем, бо не знайшов у світі емпатії і любові. Ще на прем'єрі картини в межах Венеційського кінофестивалю критики визнали її чи не найкращою версією історії Джокера. На момент написання матеріалу кінострічка зібрала понад 853 мільйони доларів у прокаті по всьому світу, що зробило її одним з найкасовіших релізів 2019 року і найкасовішим фільмом з рейтингом R в історії кіно.

Реклама
"Дедпул"

Американський супергеройський фільм "Дедпул" займає відразу другу і третю позиції в рейтингу. Знята за мотивами Marvel Comics, перша частина стрічки вийшла 2016 року і стала першим окремим фільмом про Дедпула, роль якого виконав Раян Рейнольдс. Кінострічка досягла як фінансового, так і критичного успіху. Вона зібрала понад 782 мільйони доларів проти 58 мільйонів доларів бюджету і побила декілька рекордів: стала найкасовішим фільмом з рейтингом R, найкасовішим фільмом "Людей Ікс" і одним з найбільш касових фільмів 2016 року.

Раян Рейнольдс у фільмі "Дедпул", 2016

Через два роки представили "Дедпул 2", який побив рекорди попередньої частини. Він зібрав понад 785 мільйонів доларів, так став дев'ятим фільмом з найкасовішим релізом 2018 року, найкасовішим фільмом з рейтингом R і найкасовішим фільмом X-Men за весь час. Фільм отримав позитивні відгуки від критиків, які високо оцінили його гумор, акторську майстерність, сюжет і бойові сцени.

"Матриця: Перезавантаження", 2003
Кіану Рівз у фільмі "Матриця: Перезавантаження", 2003

"Матриця: Перезавантаження" – перший сиквел до "Матриці" і другий фільм у франшизі, що оповідає про подальший шлях Нео (Кіану Рівз) як Вибраного у віртуальному світі. Стрічка вийшла в прокат у травні 2003 року, а також була представлена поза конкурсною програмою на Каннському кінофестивалі. Фільм отримав загалом позитивні відгуки критиків і зібрав 742,1 мільйона доларів у всьому світі, так став найкасовішим фільмом з рейтингом R в історії на той час.

"Воно", 2017
Білл Скарсгард у фільмі "Воно", 2017

Цей фільм жахів 2017 року, оснований на однойменному романі Стівена Кінга 1986 року, розповідає історію семи дітей з містечка Деррі, яких тероризує істота, яка набуває обличчя їхніх особистих страхів. Екранізація встановила численні рекорди касових зборів і загалом зібрала понад 700 мільйонів доларів у прокаті, так стала третім найкасовішим фільмом з рейтингом R за весь час на момент виходу. Також "Воно" є найкасовішим фільмом жахів усіх часів. Він отримав позитивні відгуки: критики високо оцінили його виступи, режисуру, кінематографію і музичну партитуру, і багато хто назвав це однією з найкращих адаптацій Стівена Кінга.

"Логан", 2017
Г'ю Джекман у фільмі "Логан", 2017

Американський супергеройський фільм з Г'ю Джекманом у головній ролі розповідає історію Росомахи, чиє справжнє ім'я – Логан, який доглядає за хворим професором Ікс. Деякі критики вважають "Логана" одним з найбільших фільмів про супергероїв, коли-небудь створених. Кінострічку номінували в категорії "Найкращий адаптований сценарій" на 90-ій церемонії вручення премії "Оскар", це перший фільм про супергероїв, що потрапив до цієї категорії. Він став одним з найкращих рецензованих фільмів у франшизі "Люди Ікс", зібрав понад 619 мільйонів доларів по всьому світу в прокаті і на той час став третім найкасовішим фільмом з рейтингом R за весь час.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.