КУПИТИ КВИТКИ

Порівнюємо акторський склад фільму "Лі" та реальні прототипи

Новий масштабний фільм Еллен Курас "Лі" розповідає історію виняткової жінки — Лі Міллер. Колишня модель Vogue та зірка 1920-х років перетворилася на талановиту фотографку під керівництвом Ман Рея, відкрила власну студію та вирушила на фронт Другої світової війни, де знімала одні з найпотужніших образів війни, які стали символами витривалості та виживання. Фільм охоплює ключові моменти її життя: від знайомства з майбутнім чоловіком, художником Роландом Пеннроузом, до подорожей Європою та останніх років, коли вона ділилася спогадами про пережите зі своїм сином, Ентоні. Хоча фільм показує лише частину насиченого життя Міллер, він залишає глибоке враження.

Реклама.

Кейт Вінслет у ролі Лі Міллер

Кейт Вінслет втілила образ Лі Міллер на екрані. Оскароносна акторка чудово передала образ жінки, яка, не дивлячись на своє минуле як модель, мріяла стати фотографкою. Її рішучість та сміливість дозволили їй отримати роботу в британському Vogue, а згодом і стати їхньою офіційною військовою кореспонденткою. Вона супроводжувала американські війська, документуючи жахи війни, зокрема сцени з концентраційних таборів у Бухенвальді та Дахау. Її фотографії стали доказом людських страждань, які багато хто не хотів визнавати.

Photo: ©Sky UK Ltd
Photo: ©Sky UK Ltd

Олександр Скарсгард у ролі Роланда

Олександр Скарсгард грає Роланда Пеннроуза, британського художника-сюрреаліста та чоловіка Міллер. Їхня історія кохання розпочалася в Лондоні, де Пеннроуз працював інструктором з камуфляжу під час війни. Після війни він продовжив свою кар’єру, організувавши відомі виставки сучасного мистецтва та заснувавши Інститут сучасного мистецтва в Лондоні.

Photo: ©Sky UK Ltd
Photo: ©Sky UK Ltd

Джош О’Коннор у ролі Ентоні Пеннроуза

Джош О’Коннор грає їхнього сина Ентоні Пеннроуза. Після смерті матері він знайшов величезний архів її фотографій, завдяки чому її спадщина збереглася для майбутніх поколінь. Він написав кілька книг про своїх батьків та перетворив їхній фермерський будинок у Сассексі на музей і галерею.

Photo: ©Sky UK Ltd
Photo: ©Sky UK Ltd

Андреа Райзборо у ролі Одрі Візерс

Андреа Райзборо зʼявляється в фільмі "Лі" в ролі Одрі Візерс, легендарної редакторки британського Vogue під час Другої світової війни. Вона відіграла важливу роль у підтримці Лі Міллер, допомагаючи їй публікувати фотографії з фронту.

Photo: ©Sky UK Ltd
Photo: ©Sky UK Ltd

Семюел Барнетт у ролі Сесіла Бітона

Семюел Барнетт грає Сесіла Бітона, відомого фотографа та костюмера. Він також працював разом із Міллер під час війни, створюючи одні з найвідоміших воєнних знімків.

Photo: ©Sky UK Ltd
Photo: ©Sky UK Ltd

За матеріалом vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.