КУПИТИ КВИТКИ

Що відомо про новий епічний воєнний фільм "Бліц" від Стіва Макквіна

Найгучніші кінострічки про світові війни, такі як "На західному фронті без змін", "1917", "Дюнкерк" чи "Врятувати рядового Раяна", протягом десятиліть стають фаворитами премії "Оскар". І тепер, схоже, список цих фільмів поповнить нова драма від лауреата Американської кіноакадемії Стіва Макквіна під назвою "Бліц".

Реклама.

Головні ролі у фільмі виконують чотириразова номінантка на "Оскар" Сірша Ронан, зірка фільмів "Пляжні щури" і "Трикутник смутку" Гарріс Дікінсон, музикант Пол Веллер, Стівен Грем із "Це Англія", а також Алекс Дженнінгс із "Корони" і Хейлі Сквайрз із "Я, Деніел Блейк". Особливе місце у фільмі займає юний актор Елліот Хеффернан.

Сюжет фільму розповідає про дев'ятирічного Джорджа (Хеффернан), який потрапляє у вирій хаосу бомбардувань Лондона під час Другої світової війни. Його мати Ріта (Ронан) відправляє його у безпечне місце в сільській місцевості, але коли хлопчик не дістається туди, вона починає його відчайдушні пошуки. Тим часом Джордж вирушає у свою власну небезпечну подорож, намагаючись повернутися додому до матері й дідуся Джеральда (Веллер), тікаючи від вибухів, падаючих літаків та руйнувань.

Перший трейлер до "Бліцу", що вийшов напередодні прем’єри фільму на Лондонському кінофестивалі 9 жовтня, створює напругу і демонструє драматичні моменти, які супроводжуються приголомшливими кадрами авіаційних нальотів, палаючих будівель та затоплених бомбосховищ.

Особливого престижу стрічці додає робота команди лауреатів премії "Оскар", яка працює за кадром. Адам Стокгаузен, який співпрацював із Макквіном над фільмами "12 років рабства" та "Вдови", створив неймовірно точну реконструкцію Лондона 1940-х років. Жаклін Дурран, відома своєю роботою у фільмах "Анна Кареніна", "Спенсер" і "Барбі", створила елегантні костюми для героїв, а музичний супровід забезпечив легендарний Ганс Циммер.

Прем'єра стрічки на великих екранах відбудеться 1 листопада, а на платформі Apple TV+ вона з'явиться 22 листопада. Після цього залишиться лише спостерігати, як фільм збирає нагороди.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.