До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Памфір" — серед найкращих фільмів року від The Guardian

Український фільм "Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука потрапив у список найкращих стрічок року від видання The Guardian. Серед інших фільмів — нова картина Стівена Спілберга "Фабельмани", "Тар" з Кейт Бланшетт та драма "Син" з Г'ю Джекманом.

"Памфір"
"Памфір"

Реклама

"Памфір" — драма про чоловіка на прізвисько Памфір, в минулому контрабандиста, який повертається в рідне село на Буковині, до сина та дружини, та намагається забути про власне минуле. Проте вчинок сина змушує його повернутися до контрабанди, що призводить до трагічних наслідків. "Памфір" знятий в копродукції України, Франції, Польщі, Чилі, Німеччини та Люксембурга. Стрічка вже здобула міжнародну славу — в її "портфелі" участь у Каннському кінофестивалі, дві нагороди фестивалю Palić European Film Festival у Сербії, номінація на European Film Academy, десятки показів у Європі. В Україні за два місяці прокату стрічку подивилося більш ніж 80 тисяч людей.

"Памфір"
"Памфір"

Ось що пише про "Памфір" The Guardian: "Цей фільм не натякає на війну Росії проти України, але, можливо, цей конфлікт є в підтексті, у зображенні племінної лояльності, традицій громади і чіткого, майже окультного потягу до Заходу".

Інтерв'ю з режисером Дмитром Сухолитким-Собчуком читайте за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.