До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі модні моменти 2022 року в кіно

Цього року ми побачили багато гідних фільмів, не останню роль в яких грала саме мода. Він розкішних образів Прісцили Преслі у стрічці "Елвіс" до футуристичного гардеробу героїнь фільма "Ваканда. Назавжди" – згадуємо найяскравші модні моменти цього року в кіно.

Вінтажна футболка Емеральд у фільмі "Ноу"

Реклама

"Ноу" – новий захопливий фільм жахів від майстра жанру, режисера Джорджана Піла (ви точно бачили його стрічку "Пастка" в 2017 році). Фільм про загадкові події, що трапляються на сімейному ранчо О'Джея та його сестри Емеральд на Західному узбережжі, страшний та водночас та захопливий, а ще винахідливо знятий. Художник з костюмів Алекс Бовейрд (вона працювала над серіалом "Білий лотос") назвала ситкоми 90-х, стиль маловідомих рок-гуртів та The Goonies як референси для образів своїх героїв. Цей надзвичайний коктейль найкраще проявляється в колекції футболок Емеральд (часто поєднаних із ковбойськими черевиками), яка включає такі перлини, як футболка з гуртом The Jesus Lizard, бейсбольна хлопчача футболка та мерч музиканта Прінса.

Американські сині джинси Пенні в "Топ Ган: Маверік"

Один з найуспішніших фільмів цього року уже заробив понад 1 мільярд доларів (найкасовіший фільм у кар’єрі Тома Круза) і все ще збирає бокс-офіс. Найпотужніше у фільмі те, як у ньому поєднані ефектні сцени польотів та надзвичайно бентежні людські драми, а ще, звісно, образи головних героїв. Режисер Джозеф Косінскі створив ностальгічне кіно, натхнене класичними фільмами 80-х. Тому не дивно, що герої ніби ностальгують за цим десятиліттям у моді: так, героїня Дженніфер Конеллі, Пенні Бенджамін, носить розкішний бомбер та потерті mom jeans, у яких виглядає неймовірно круто.

Усі сукні Аліси у фільмі "Не хвилюйся, дорога"

Дія фільму розгортається в утопічному, ізольованому суспільстві у каліфорнійській пустелі у 50-х роках. Домогосподарка Еліс (Флорен П'ю), яка живе ідеальним життям та чекає з роботи свого чоловіка Джека (Гаррі Стайлз), починає підозрювати, що компанія, де він працює, приховує жахливі секрети. Щоправда, цей фільм не виправдав ажіотажу навколо себе, але колекція суконь 50-х років Еліс справді захоплює. У поєднанні з зачіскою та макіяжем, натхненними Бріджит Бардо, ультражіночні сукні Еліс виглядають ідеально – особливо на тлі цих бездоганно оформлених інтер’єрів середини століття.

Гардероб Алани Кейн 70-х років у фільмі "Лакрична піцца"

Новий фільм Пола Томаса Андерсона ("Примарна нить") розповідає історію молодого актора Гері Валентайна, який мріє стати вдіомим. Цей романтичний фільм про свободу, творчість та кохання – справжня ода 70-м рокам, і якнайкраще вони втілені в образі Алани (співачка Алана Хейм), у яку закоханий Гері. Її гардероб, куратором якого є давній колега Пола Томаса Андерсона Марк Бріджес, є радісним коктейлем всього, що носили в 70-мі роки: шорти, комірці Пітера Пена, міні-сукні та топ із написом "Ти пройшов довгий шлях, крихітко", який Бріджес і команда зробили самі з вінтажної футболки. Кожне її вбрання виглядає водночас як епоха, і як те, що ми справді хотіли б носити зараз.

Таємні образи Шурі та Окойє у "Ваканда назавжди"

У сіквелі "Чорної пантери" Окойе (Данай Гуріра) і Шурі (Летіція Райт) опиняються в університетському містечку в Массачусетсі в рамках секретної місії. Дизайнер костюмів Рут Е. Картер співпрацювала з Adidas та його програмою SEED (створеною спеціально для кольорових жінок) над фіолетовим спортивним костюмом Шурі, який вона носить із 4D-тенісним взуттям у фільмі. Що стосується шикарних окулярів Окойе? Це власна пара Данаї, модель Louis Vuitton – ідеальний завершальний штрих до її спортивного розкішного шпигунського образу.

Розкішна сукня Dior Couture у "Міссіс Гарріс їде до Парижу"

Усі знають, що Ізабель Юппер — ідеальна муза Balenciaga, але в ролі Клодін, директорки дому Dior у фільмі "Місіс Гарріс їде до Парижа", вона є втіленням стилю Dior. Образи паризького Дому є центральними у сюжеті фільму, дія якого відбувається в 1957 році, коли скромна прибиральниця Місіс Гарріс, яка все життя мряла про розкішну вечірню сукню, отримає допомогу від держави к дружина військового, та вирушає до Парижу втілювати вдасну мрію. Художниця по костюмах Дженні Біван працювала з архівною командою Dior у Парижі, щоб відтворити ательє і образи Dior тих років. І сукні настільки красиві, що саме вони надихнули вдову місіс Гарріс, героїню Леслі Менвілл, наважитися на весь шлях до Франції в пошуках сукні Dior її мрії...

Прісцилла Преслі в образі дівчини Prada у фільмі "Елвіс"

Cаме Prada створили культову гавайську сорочку Леонардо Ді Капріо з фільму База Лурмана "Ромео + Джульєтта" (1996), тож хто краще міг одягнути Прісциллу Преслі для нового фільму Лурмана про життя Елвіса?.. "Коли справа дійшла до її зовнішнього вигляду, ми хотіли, щоб вони привернули увагу сучасної аудиторії та дали їм зрозуміти, яка вона ікона стилю", — сказала Vogue дизайнер костюмів (і дружина Лурмана) Кетрін Мартін. "Природним вибором були Prada та Miu Miu". І ось ми бачимо Прісциллу (у виконанні акторки Олівію ДеДжондж) в міні-сукнях та яскравих костюмах Prada – кожен предмет підходить будь-якій із сучасних муз бренда, від Ель Фаннінг до Алекси Чанг.

Повернення Пола Мескаля в шортах в "Після сонця"

Дебютний романтичний фільм Шарлотти Вельс досліджує стосунки між молодим татом та донькою. В ролі юного тата, що відправляється з донькою у відпустку в Турречину – прекрасний ірландський актор Пол Мескаль, про якого ми дізнались два роки тому завдяки серіалу "Нормальні люди". У цьому сентиментальному фільмі він приміряє розслаблений літній гардероб, характерний для 90-х років. Виявляється, образ молодого тата під час туристичної подорожі до Туреччини в 90-х нічим не відрізняється від образів більшості хлопців, яі влітку 2022 тусуються десь в Європі. Загалом стиль його героя натхений вінтажним стилем Девіда Хокні в ті часи, коли знаменитий британский художник був юним модником.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.