До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найочікуваніших фільмів 2023 року

Хоакін Фенікс у ролі Наполеона, Марго Роббі — в образі культової ляльки Барбі, а також повернення Кіану Рівза в ролі Джона Віка — 2023 рік обіцяє бути гучним та яскравим на акторські перевтілення. Ми зібрали найсподіваніші стрічки нового року.

"Супер Майк. Останній танець"

Реклама

Третя частина комедійної драми Стівена Содерберга. У стрічці "Супер Майк. Останній танець" ми знов зустрічаємося з харизматичним і досвідченим Супер Майком (Ченнінг Татум), який працює в стриптиз-клубі, але не проти розпочати нове життя. Нагадаємо, що "Супер Майк" ґрунтується на власному досвіді Татума, який у юнацтві працював стриптизером у місті Тампа, штат Флорида. У 2012 перша частина фільму з бюджетом усього 7 мільйонів доларів зібрала в прокаті 167 мільйонів доларів, тож маємо великі сподівання на третю частину.

"Джон Вік"

Довгоочікувану четверту частину "Джона Віка" знімали майже пів року — в Берліні, Парижі, Нью-Йорку, і ось нарешті ми знов побачимо Кіану Рівза в ролі легендарного холоднокровного вбивці, якого боїться увесь світ. Згідно із синопсисом, у новій частині Джон Вік відкриває шлях до перемоги над Верховним столом. Але перш ніж зможе здобути свободу, Вік зіткнеться з новим ворогом, що має потужні альянси в усьому світі, та силами, які перетворюють старих друзів на ворогів...

"Барбі"

Чи не найочікуваніша кінопрем’єра наступного року — "Барбі", що розкаже історію культової ляльки. Роль Барбі дістала одна з найвідоміших білявок Голлівуду Марго Роббі, а в образі Кена з’явиться Раян Гослінг. Сценаристка й режисерка фільму — феміністка Грета Гервіг, яка зняла фільм "Маленькі жінки" та "Леді Берд". Згідно із синопсисом, у центрі фільму — лялька, яка живе в Барбіленді, але змушена піти з цього казкового світу через свою так звану недосконалість. Вона рине в пригоди реального світу й на шляху з’ясовує, що досконалість можна знайти лише всередині...

"Вбивці місячної квітки"

"Вбивці місячної квітки" — шоста спільна робота тандема Мартіна Скорсезе й Леонардо ді Капріо, що була анонсована ще 2018 року й продакшн якої нарешті перебуває на фінішній прямій. Це екранізація однойменного бестселера Девіда Гренна, в якому йдеться про розслідування серії смертей у графстві Осейдж у 20-ті роки XX століття. Ці загадкові смерті були пов’язані з віднайденням нафти на цій території, що справді відбувалося в ці роки на землях, де жили корінні американці. Знімали стрічку якраз тут, в Оклахомі, а компанію ді Капріо в кадрі склали Роберт де Ніро та Джессі Племенс.

"Оппенгаймер"

Ще одна гучна стрічка наступного року — байопік американського фізика Роберта Оппенгеймера, якого називають батьком атомної бомби. В ролі Оппенгеймера — зірка серіалу "Гострі картузи" Кілліан Мерфі. Фільм створено за мотивами книжки "Американський Прометей: Тріумф і трагедія Дж. Роберта Оппенгеймера", що у 2006 році дістала Пулітцерівську премію. Вона розповідає про життя Оппенгеймера — наукового керівника знаменитого Мангеттенського проєкту, в межах якого в роки Другої світової війни розробляли перші зразки ядерної зброї; через що Оппенгеймера часто називають "батьком атомної бомби".

"Наполеон"

Легендарний режисер Рідлі Скотт та не менш легендарний актор Хоакін Фенікс об’єдналися, щоб зняти кіно про французького імператора Наполеона Бонапарта. У фільмі показано прихід Наполеона до влади через призму його залежних і нестабільних стосунків з імператрицею Жозефіною. Останню грає Ванесса Кірбі. Знімали історичну драму у Франції та Англії — зокрема, за собор Нотр-Дам де Парі правив Лінкольнський собор в Англії.

"Дюна 2"

Ті, хто стежить за інстаграм-сторінкою Тімоті Шаламе, знають, що в грудні закінчилися знімання другої "Дюни" — і нам залишилося почекати всього-навсього рік до виходу фільму, який заплановано на зиму 2023 року. Сюжет зосередиться на другій частині роману Френка Герберта, зокрема, більше уваги буде надано образу Чоні (Зендая), якої, як ми пам’ятаємо, нам було дуже мало в першому фільмі.

"Вонка

Тімоті Шаламе в ролі молодого Віллі Вонка — погодьтеся, це звучить прекрасно. Сюжет стрічки тримають у таємниці вже майже два роки, відомо тільки, що Шаламе зіграє Віллі Вонка в юності — коли той тільки починає працювати кондитером. Ми дізнаємося про те, який шлях пройшов Віллі Вонка, щоб відкрити казкову шоколадну фабрику й стати найзнаменитішим кондитером у світі. Режисер майбутнього фільму Полл Кінг розуміється на чарівних казках: у його фільмографії обидві частини фільму "Пригоди Паддінгтона".

"Місто астероїдів"

Нова робота Веса Андерсона, який уміє дивувати свого глядача. "Місто астероїдів" — це поетична медитація про сенс життя, як називає цей фільм The Hollywood Reporter. Фільм розповідає історію вигаданого американського містечка в пустелі в 1955 році та конгресу Junior Stargazer, що об’єднує студентів і батьків з усієї країни для конкурсу науковців...". Серед зіркового складу фільму Марго Роббі, Том Генкс, Едрієн Броуді, Віллем Дефо, Джеффрі Райт, Тільда Свінтон, Едвард Нортон...

"Маестро"

Байопік відомого джазового композитора Леоніда Бернстайна, над яким працює Бредлі Купер. Це справді авторська робота голлівудського актора: він не тільки зрежисував фільм, а й написав сценарій до нього, а також зіграв роль Бернстайна. Право знімати стрічку Купер заслужив у найкращих: спершу фільм мав знімати Скорсезе, потім за роботу над ним взявся Стівен Спілберг, але після успіху стрічки "Зірка народилась" Спілберг передав це право Бредлі Куперу, а сам узяв на себе роль продюсера. Фільм розповідає не тільки про блискучу кар’єру Бернстайна, а й про його стосунки з акторкою Феліцією Монтеалегре, яку зіграла Кері Малліган.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.