До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто цього року може отримати премію "Еммі"

17 вересня в Лос-Анджелесі відбудеться 70-а церемонія вручення "Еммі", яка визначить найкращі серіали минулого телесезону. Цього року серіалами-лідерами в номінаціях стали: "Гра престолів", "Світ Дикого Заходу" і "Оповідь служниці", що отримали: 22, 21 і 20 номінацій відповідно. Напередодні церемонії Vogue.ua розбирає основні категорії і передбачає, хто з номінантів може понести додому статуетки.

Кадр з серіалу "Гра престолів"
"Найкращий драматичний серіал"

Номінанти: "Американці", "Корона", "Гра престолів", "Оповідь служниці", "Дуже дивні справи", "Це ми", "Світ Дикого Заходу".

Реклама
Кадр з серіалу "Оповідь служниці"

Цього року ситуація з номінантами практично така ж, як і минулої церемонії. Тільки повернення серіалу "Гри престолів", який був відсутнім в списках претендентів на "Еммі" 2017-го, трохи струшує, здавалося б, очевидний вибір академії. Поки все йде до того, що "Оповідь служниці" продовжить поповнювати колекцію статуеток – серіал виграв вісім нагород минулого року і з тих пір тільки зміцнив свої позиції серед критиків і телеглядачів.

"Найкраща актриса драматичного серіалу"

Номінанти: Сандра О ("Вбиваючи Єву"), Кері Рассел ("Американці"), Тетяна Маслані ("Темне дитя"), Клер Фой ("Корона"), Еван Рейчел Вуд ("Світ Дикого Заходу"), Елізабет Мосс ( "Оповідь служниці").

Клер Фой в серіалі "Корона"

Скоро на екранах з'явиться третій сезон серіалу "Корона", але з абсолютно оновленим акторським складом. Складно уявити історію про британських монархів без Клер Фой в ролі молодої королеви Єлизавети, з якою вона відмінно впоралася. Цього року вона вже отримала премію Гільдії кіноакторів США – і її називають головним претендентом на "Еммі". Але також важко уявити, що Елізабет Мосс не отримає нагороду за відмінний другий сезон "Оповіді служниці".

"Найкращий актор драматичного серіалу"

Номінанти: Джейсон Бейтман ( "Озарк"), Меттью Різ ( "Американці"), Майло Вентімілья ( "Це ми"), Стерлінг Браун ( "Це ми"), Ед Харріс ( "Світ Дикого Заходу"), Джеффрі Райт ( "Світ Дикого Заходу").

Це третя номінація Меттью Різа за роль в серіалі "Американці". Тепер, коли всіма улюблена шпигунська драма завершилася, цей рік може принести нарешті акторові перемогу. Але Стерлінг Браун цілком міг би удостоїтися повторної перемоги за його роботу в серіалі "Це ми". Принаймі, на ці думки наштовхують "Золотий глобус" і премія Гільдії кіноакторів США, які він вже виграв цього року.

"Найкращий міні-серіал"

Номінатни: "Алієніст", "Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів", "Геній: Пікассо", "Забуті Богом", "Патрік Мелроуз".

Кадр з серіалу "Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів"

Найбільш ймовірним переможцем в цій номінації називають серіал "Вбивство Джанні Версаче" – гостросюжетний і дуже кінематографічний за своєю суттю.

"Найкраща актриса в міні-серіалі або телефільмі"

Номінанти: Сара Полсон ("Американська історія жахів: Культ"), Мішель Докері ("Забуті Богом"), Еді Фалко ("Закон і порядок: Справжній злочин"), Реджина Кінг ("Сім секунд"), Джессіка Біл ("Грішниця"), Лора Дерн ("Розповідь").

Кадр з серіалу "Розповідь"

На думку багатьох критиків, тут відповідь очевидна – Лора Дерн. Дивовижне перетворення актриси в актуальній драмі про сексуальне насильство в серіалі HBO "Розповідь" – це та робота, яка заслуговує визнання.

"Найкращий актор в міні-серіалі або телефільмі"

Номінанти:Антоніо Бандерас ("Геній"), Даррен Крісс ("Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів"), Бенедикт Камбербетч ("Патрік Мелроуз"), Джефф Деніелс ("Примарна вежа"), Джон Ледженд ("Ісус Христос – Суперзірка . Live in Concert "), Роберт Дейлі – USS Каллістер (серіал "Чорне дзеркало").

Бенедикт Камбербетч в серіалі "Патрік Мелроуз"

Найімовірніший переможець у цій номінації Бенедикт Камбербетч. Цікаво, що у актора стабільні відносини з премією його номіновували на "Еммі" майже щороку з 2012-го. А його робота в серіалі "Патрік Мелроуз" цьогоріч вдалась особливо яскравою.

"Найкращий комедійний серіал"

Номінанти: "Стримай свій ентузіазм", "Кремнієва долина", "Атланта", "Блиск", "Непохитна Кіммі Шмідт", "Чорнуватий", "Дивовижна місіс Мейзел", "Баррі".

Кадр з серіалу "Атланта"

Три роки поспіль фаворитом в цій категорії був серіал "Віце-президент". Але цього разу вся увага зосереджена навколо ексцентричного серіалу про братів-реперів з шоу "Атланта", в якому головну роль грає популярний музикант, актор і сценарист Дональд Глоавер.

"Найкраща актриса в комедійному серіалі"

Номінанти: Памела Адлон ("Все на краще"), Рейчел Броснахен ("Дивовижна місіс Мейзел"), Еллісон Дженні ("Матуся"), Ісса Рей ("Біла ворона"), Трейсі Елліс Росс ("Чорнуватий"), Лілі Томлін ("Грейс і Френкі").

У цій категорії головною претенденткою на перемогу є Рейчел Броснахен за її роботу в серіалі "Дивовижна місіс Мейзел". Рейчел виграла "Золотого глобуса" в цій же категорії, а саме шоу заробило 14 номінацій. Очевидно, телевізійній академії серіал припав до душі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.