До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Актриса Емма Вотсон — про повернення до Гоґвортсу й плани на майбутнє

Шанувальникам франшизи фільмів про Гаррі Поттера важко повірити, що минуло два десятиліття відтоді, як Денієл Редкліфф уперше взяв чарівну паличку в руки як титулований хлопчик, що вижив. Але в день Нового року спеціальний випуск "Повернення до Гоґвортсу" відзначив ювілей прем’єри фільму "Гаррі Поттер і філософський камінь" розкішним і сердечним возз’єднанням акторів і знімальної групи. У цьому випуску глядачі почули секрети, якими ділилися головні герої у вітальні Гриффіндора, одкровення про те, що режисер "Кубка вогню" Майк Ньюелл зламав собі ребра під час знімання фільму, і що Редкліфф написав любовного листа своїй колезі по фільму Гелені Бонем Картер.

Эмма УотсонЕмма ВотсонPhoto: Mack Breeden, British Vogue

Однак одні з найцікавіших моментів майже двогодинного випуску були пов’язані з Еммою Вотсон. Актриса, яка зіграла Белль у фільмі "Красуня й чудовисько" і Мег Марч у "Маленьких жінках", розповіла про радощі й труднощі втілення на екрані Герміони Грейнджер у восьми фільмах, знятих за 10 років. Вона згадала, як у 10 років дуже хотіла цю роль; день, коли "закохалася" в Тома Фелтона (Драко Малфой); і час, коли думала піти з франшизи. Особливо зворушливою була сцена, у якій вона і Руперт Грінт (Рон Візлі) міркували про те, як виросли разом, і про те, що завжди будуть сім’єю, навіть якщо не матимуть змоги часто бачитися.

Реклама

Ексклюзивно для Vogue Емма Вотсон розповіла про власні найемоційніші сцени, про те, чи повернеться вона до Гоґвортсу ще за 20 років, і що вона й Фелтон насправді думають про реакцію публіки на їхні стосунки.

Ви пам’ятаєте, коли вперше почули про можливість возз’єднання з нагоди 20-річчя?

"До того, як це все сталося, Том Фелтон організував возз’єднання з нагоди 19-річчя, відтоді я, безумовно, думала про двадцяту річницю".

Як це — знову опинитися зі своїми колишніми колегами на знімальному майданчику?

"Немов потрапити в рай, чесне слово. Я дуже щаслива, що всі ці декорації досі є! Більшість знімальних майданчиків зносять у ту хвилину, як закінчують знімати сцену. Стюарт Крейг справжній геній. Він створив шедевр. Здорово, що його вийшло зберегти!"

Що ви відчували, знову опинившись з Денієлом Редкліффом і Рупертом Грінтом у вітальні Гриффіндора?

"Це був дуже емоційний та інтимний момент. Я була дуже втішена, що за кадром сиділа людина, яка ставила нам всі ці запитання. Здорово усвідомлювати, наскільки по-різному — і однаково — ми сприймали те, що відбувається. Мені подобається, що ми пам’ятаємо події по-різному".

Ви розповіли про свою дитячу любов до Тома Фелтона, і фанатам це сподобалося. Як вам з Томом така реакція?

"[Сміється] Нам з Томом здається, що люди відреагували дуже мило".

Эмма УотсонЕмма ВотсонPhoto: Mack Breeden, British Vogue

Наприкінці спецвипуску у вас із Рупертом була дуже особиста розмова. Це був найемоційніший момент возз’єднання для вас?

"Авжеж, це був найемоційніший момент. Коли Руперт щось говорить, він справді має це на увазі. Я була вражена, наскільки чуйним, добрим і відкритим він вирішив бути під час знімання випуску. Те ж саме і з Деном: мене справді зворушило те, як він міркував про те, наскільки іншим був мій досвід під час знімання франшизи, тому що я була дівчинкою".

Реакція на спецвипуск була надзвичайною. Ви, Ден і Руперт спілкуєтеся в груповому чаті? Обговорювали ваше возз’єднання?

"Вони обидва ненавидять WhatsApp і свої телефони загалом. Насправді ми намагаємося триматися якомога далі від електроніки. У нас немає групового чату, ми спілкуємося індивідуально. Руперт надсилає мені фото своєї дочки, які завжди мене розчулюють. З Деном ми зазвичай заспокоюємо одне одного. Ми обидва намагаємося триматися трохи далі від центру уваги, тому було приємно підтримувати одне одного, знаючи, що наближається ще одна хвиля уваги".

Якби ви могли повернутися в минуле й поговорити з 10-річною версією себе, яка так хотіла зіграти Герміону, що б ви сказали?

"Це тема для цілої статті, яку я коли-небудь напишу".

Що було для вас справжньою наукою після роботи над фільмами про Гаррі Поттера?

"Я навчилася дуже багато чого. У цьому й уся принадність. Це був мій дитячий садок, школа й університет. Тварини, спецефекти, навички поводження з пресою, трюки... всього й не перелічити. Я дуже вдячна за такий досвід".

Чи повернетеся ви до Гоґвортсу для ще одного возз’єднання за 20 років?

"Безумовно".

Що чекає вас у 2022 році?

"Вам доведеться почекати й побачити. Є проєкти, над якими я працюю..."

Текст: Radhika Seth

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.