До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про серіал "Гонитва за коханням" з Лілі Джеймс

На BBC One вийшов мінісеріал "Гонитва за коханням" — екранізація знаменитого роману Ненсі Мітфорд 1945 року. Це розкішний костюмований серіал про рішучу й сміливу Лінду (Лілі Джеймс), яка шукає своє кохання в період між двома світовими війнами. Розповідаємо, чому серіал заслуговує на вашу увагу.

"Гонитва за коханням"
Хто така Ненсі Мітфорд
Ненсі Мітфорд

Для того щоб розповісти про серіал, потрібно пояснити, чим прославилася письменниця Ненсі Мітфорд, крім, власне, літератури (відповідь: світським і сімейним життям). Мітфорд народилася в 1904 році й мала п’ять сестер. Її батьки, лорд Редесдейл і Сідней Мітфорд, були аристократами. Їхній дід, депутат від консерваторів Томас Гібсон Боулз, заснував журнали Vanity Fair і The Lady. Ненсі виросла в будинку своїх предків в Олконлі (графство Оксфордшир), і, як свідчать її біографи, боролася з нудьгою, створюючи таємні товариства зі своїми сестрами. Дівчата ховалися в шафі (все це, до речі, показано в серіалі, оскільки багато в чому члени її сім’'ї стали прототипами героїв роману), щоб поговорити про секс, стосунки й те, як бути молодою жінкою у 20-ті роки XX століття. У міжвоєнний період Ненсі Мітфорд вважалася однією з найяскравіших героїнь лондонського світського товариства — нині б Ненсі та її сестер називали б "золотою молоддю".

Реклама
Історія створення роману "В пошуках кохання"
"Гонитва за коханням"

Сім’я Ненсі — джерело її натхнення у творчості. Літературний талант був притаманний усім сестрам Ненсі, але саме вона прославилася як професійна письменниця й журналістка. Багатий на автобіографічні деталі роман "У пошуках кохання" створено за три місяці. "Ненсі написала роман, сповнений вишуканих подробиць сімейного життя Мітфордів", — написав у своєму щоденнику її друг і колега Івлін Во. Ненсі в романі — це, звісно ж, дотепна героїня Лінда Редлетт, а сім’я Мітфордів вигадано зображується як Редлетти. Коханням усього життя Ненсі Мітфорд був Гастон Палевскі, командувач об’єднання "Вільна Франція". Мітфорд увічнила в романі і його, списавши з нього персонажа Фабріса. Як і вигаданий персонаж, Гастон Павлевскі не виявляв своїх почуттів і зрештою одружився з кимось іншим, хоча з Мітфорд був близький до її смерті в 1973 році. За своє життя Ненсі Мітфорд написала вісім романів, кілька есеїв і незліченну кількість листів, підготувала чотири біографії й переклала англійською французький роман мадам де Ла Фаєт "Принцеса де Клев".

Про що серіал

Події серіалу розгортаються в 1930-ті роки, період між двома світовими війнами. Головна героїня, дівчина Лінда із шанованого англійського сімейства, намагається знайти ідеального чоловіка, дорослішає та пізнає світ. У центральній ролі — зірка історичного кіно Лілі Джеймс, яка за останні роки знялася, здається, чи не в усіх головних костюмованих драмах ("Попелюшка", "Війна і мир", "Розкопки"). Дуже гарні й актори другого плану: Домінік Вест і Доллі Веллс з’являються в ролі батьків Лінди (яких Ненсі Мітфорд списала зі своїх досить суворих батьків), а Ендрю Скотт прекрасний у ролі ексцентричного сусіда Редлеттів, лорда Мерліна.

Британська преса навперейми зіставляє серіал з недавнім гітом Netflix — костюмною драмою "Бріджертони". Сексу, скандалів і світських пліток в обох серіалах задосить, також обидва серіали подаються як змога втечі від дійсності в казковий світ. Ну а основний акцент в сюжеті зроблено на любовних захопленнях Лінди — темпераментної і сміливої ​​дівчини, яка обожнює вечірки, шампанське та вродливих чоловіків.

Про розкішні костюми
Ендрю Скотт

Над костюмами працює художниця Шинейд Кідао. Вона допомагала лауреатці "Оскара" Жаклін Дюрран створювати гардероби для героїв фільмів "Маленькі жінки" і "Анна Кареніна". Наймодніший персонаж серіалу — дивакуватий сусід лорд Мерлін у виконанні Ендрю Скотта. Він розуміється на вечірках і вільному коханні, тож стає для головної героїні Лінди другом і справжньою спорідненою душею. І його гардероб справді заслуговує на увагу — чоловік носить розстебнуті на грудях сорочки, кімоно в стилі арлекіна, шовкові халати й модні об’ємні светри.

"Гонитва за коханням"

Працюючи над костюмами, Кідао досліджувала архіви світських фотографів того часу — наприклад, Сесіла Бітона, і Національної портретної галереї, отже образи Лінди, її сестер та інших героїв натхнені реальними людьми. Дівчата одягнені у французькому стилі, носять вбрання hаute couture і нескінченно змінюють бальні сукні. Також команда серіалу отримала доступ до архівів Bulgari й Лілі Джеймс носить історичні прикраси 1930 років.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.