До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про серіал "Газліт" з Джулією Робертс

24 квітня ми побачимо серіал "Газліт", в якому Джулія Робертс і Шон Пенн з’являться в несподіваних образах. "Газліт" розповість про Вотергейтський скандал і роль у ньому Марти Мітчелл, одіозної дружини генерального прокурора США Джона Мітчелла.

"Газліт"
Сюжет

"Вотергейтська історія, якої ви ніколи не чули" — так можна описати майбутній серіал "Газліт". Його головна героїня — одіозна й ефектна Марта Мітчелл, дружина генерального прокурора США за часів Річарда Ніксона Джона Мітчелла. У синопсисі до серіалу Марту представляють дуже яскраво: "велика особистість і не менш видатна крикуха".

Реклама

Марта — світська левиця, родом з Арканзасу, яка любила гарне життя, дорогий одяг та увагу до своєї персони. Одружена з генеральним прокурором США при Річарді Ніксоні, вона мала величезний вплив на американську політику, а також була завсідницею ток-шоу й любила пліткувати з репортерами про роботу свого чоловіка. Якось Марта Мітчелл дізналася про те, що її чоловік Джон Мітчелл був дотичний до організації прослуховування в офісах Демократичної партії — і почала розповідати про це в інтерв’ю. У такий спосіб Марта, яка щось підозрювала, спробувала попередити пресу — після цього, як показано в серіалі, до розслідування доєдналися репортери, що в підсумку й спровокувало Вотергейтський скандал і відставку Ніксона. До цього Люди з команди Ніксона нібито тримали її в полоні, били й дискредитували, називаючи божевільною. Пізніше, в знаменитому інтерв’ю Ніксона Девідові Фросту в 1977 році колишній президент сказав: "Якби не Марта, не було б Вотергейту".

Актори

Акторський склад очолюють дві яскраві зірки, яких рідко можна побачити на телебаченні. У ролі Марти Мітчелл з’явиться Джулія Робертс — це її перша поява на телевізійному екрані з часів серіалу "Повернення додому". У дуеті з Робертс гідний "суперник": генерального прокурора Джона Мітчелла грає Шон Пенн. Його героя творці серіалу описують як "лихослова, темпераментного й безжального", слабкістю якого стала любов до своєї відвертої дружини і який зрештою був змушений вибирати між дружиною і своїм обов’язком — тобто служінням президентові. Також у серіалі з’являються — Ден Стівенс у ролі Джона Діна, радника Білого дому, Бетті Гілпін у ролі дружини Діна й Ши Вігхем у ролі Дж. Гордона Лідді. До речі, у ролі радника Білого дому спершу мав бути Армі Гаммер — але він вибув з проєкту після звинувачень у сексуальних домаганнях.

Шон Пенн
Подкаст

В основі серіалу "Газліт" — популярний подкаст Slow Burn, який розповідає про невідомі факти Вотергейтського скандалу. Зокрема, одна з ідей подкасту — показати роль жінок у цій історії. "Жінок у цьому скандалі було ніби проігноровано, — каже Роббі Пікерінг, один з творців серіалу. — Лише дехто знає історію Марти, і це своєрідна трагедія. Сподіваюся, що завдяки серіалу вони дізнаються про неї більше".

Хто за кадром

Шоуранер серіалу — творець популярного шоу "Містер Робот" Роббі Пікерінг, а в режисерському кріслі — актор Метт Росс, який вдало дебютував як режисер зі стрічкою "Капітан Фантастік". "Марта була яскравим персонажем з новин Fox News, — каже шоуранер Роббі Пікерінг. — Вона була абсолютною консерваторкою. Мене завжди захоплювали такі консервативні жінки. Ви начебто хочете вболівати за них, тому що жінка у великій політиці в ті роки — це своєрідний панк-рок, та насправді іноді вона жахливо поводилася. Коли ми працювали над сценарієм, нас мало цікавив огляд подій з Вікіпедії, проте цікавила правда про персонажів. Чого не можна дізнатися з підручників історії. Тож приготуйтеся стати одержимими жінкою, про яку ви, можливо, ніколи раніше не чули".

"Газліт"
Про стиль

На перших кадрах Джулія Робертс і Шон Пенн майже невпізнанні. Для перевтілення в роль генерального прокурора акторові довелося "додати" у віці й масі тіла за допомогою гриму та спеціальних накладок. Що стосується Робертс, то вона має цікаве завдання. У Марти Мітчелл був яскравий і впізнаваний стиль: вона любила яскраві сукні й аксесуари, протисонцеві окуляри "котяче око" і пишну укладку, що відкривала її високе чоло. Все це можна побачити в першому тизері "Газліту": розкішні шуби і яскраві сукні у квітчастий принт, великі аксесуари. Костюмами опікувалася досвідчена голлівудська художниця костюмів Сюзі ДеСанто ("Міс Конгеніальність", "Що приховує брехня", "Білий олеандр").



Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.