До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всім потрібні друзі на роботі: пояснюємо на прикладі кінозірок

Ми всі хоч раз у своєму професійному житті стикалися з фразою: "Ви тут, щоб працювати, а не заводити друзів". Що ж, реальність така, що проведення незліченних годин або днів у компанії одних і тих самих людей неминуче призводить до формування тісних стосунків. Вмить незнайомець стає довіреною особою, тим, хто знає про вас більше, ніж ви могли очікувати. Це може статися через постійні жарти, невимушену розмову, яка переросла в глибоку бесіду за чашкою кави, або, можливо, через спільний досвід, отриманий випробуваннями та стражданнями на роботі. Хай там як, попри грошові мотиви, які змушують нас вставати з ліжка, можна з упевненістю сказати, що наші друзі на роботі – це ті, заради кого варто працювати щонайменше вісім годин на день.

Реклама

Всупереч поширеній думці, дослідження, проведене в Університеті Пенсільванії та Університеті Міннесоти, показують, що близька дружба на роботі не просто не знижує, а насправді підвищує продуктивність. Дослідження не лише підтвердили позитивну кореляцію між тісними дружніми стосунками та ефективністю на робочому місці, але й розкрили причини цього. Ці причини включають посилену відданість, покращене спілкування та взаємне заохочення серед друзів.

Окрім того, останні дані показують, що під час пандемії наявність найкращого друга на роботі стала ще більше впливати на результативність. Хороші стосунки на роботі збільшують ймовірність того, що працівники рекомендуватимуть своє робоче місце, продемонструють більшу задоволеність роботою та відкинуть наміри звільнитися. Віддалена та гібридна праця зробила найкращих друзів на роботі незамінними союзниками, вони служать життєво важливим джерелом соціальних зв’язків, співпраці та підтримки в ці часи змін.

Попри блиск і гламур, який приносить слава, виклики знаменитостей в Голлівуді добре відомі: відсутність приватного життя, самотність, глобальний контроль тощо. Однак у напруженому середовищі індустрії розваг світила з різних галузей почали цінувати важливість наявності друзів серед своїх колег. Ми зібрали знаменитостей, які знайшли друзів на все життя завдяки годинам, дням і навіть місяцям спільної роботи.

Пенелопа Крус і Сальма Хайєк

На шоу Еллен Дедженерес Пенелопа Крус розповіла, що, коли вона вперше поїхала в Лос-Анджелес, її значною мірою підтримала Сальма Хайєка. Це сталося напередодні знімань стрічки "Бандитки". "Я приїхала сюди на два місяці, щоб зняти фільм, тому я тут нікого не знала, — зізналася Крус. — Вона зустріла мене в аеропорту і сказала: "Ти не підеш до готелю, ти поїдеш до мене додому, тому що це важко на початку, і ти будеш відчувати себе дуже самотньою". Так, вона відвезла мене до себе додому. Відтоді ми як сестри".

Дрю Беррімор і Камерон Діаз

Майже три десятиліття тому Беррімор і Діаз вперше перетнулися, коли Дрю працювала у кафе. Однак лише після перезапуску "Ангелів Чарлі" у 2002 році вони стали найкращими подругами. У липні 2018 року в інтерв’ю ET Беррімор високо оцінила їхню дружбу: "Ми більше, ніж найкращі друзі, вона моя сестра, — сказала вона. — Ми дуже чесні одна з одною. Ми штовхаємо одна одну вперед. І ми провели більшу частину нашого життя пліч-о-пліч, проживаючи справжнє життя, в якому щодня є підйоми й падіння, і ми просто підтримуємо один одного".

Сара Полсон і Педро Паскаль

Зустрівшись на початку 1990-х в Нью-Йорку, молоді актори Сара Полсон і Педро Паскаль стали близькими друзями. Однак у міру того як кар'єра Полсон пішла вгору, Паскаль стикався з невдачами. У результаті Полсон надавала своєму другу непохитну підтримку, іноді навіть практичними способами. Згадуючи їхні стосунки, Полсон розповіла в інтерв’ю: "Були часи, коли я давала йому свої добові з роботи, на якій працювала, щоб він міг мати гроші, щоб прогодувати себе".

Мейсі Вільямс і Софі Тернер

Під час ток-шоу "Доктор Філ" у 2019 році Софі Тернер розповіла про свою боротьбу з депресією, яка виникла в результаті знімань серіалу "Гра престолів" і життя вдома, поки всі її друзі були в коледжі. Їй допомогла близька дружба з Мейсі Вільямс, яка розуміла її ситуацію. "У мене є подруга Мейсі, яка була зі мною в шоу, вона всього на рік молодша за мене, і ми з нею росли разом, — сказав Тернер доктору Філу. — Вона стала моєю найкращою подругою, і вона була єдиною, кому я дійсно про все це могла розповісти".

Дженніфер Еністон і Кортні Кокс

Кокс і Еністон познайомилися на зніманнях серіалу "Друзі" і невдовзі стали найкращими подругами. Дженніфер Еністон, а також її колишня колега по серіалу "Друзі" Ліза Кудроу навіть стояли поруч з Кокс, коли напочатку 2023 року отримала свою зірку на Голлівудській алеї слави. "Бути друзями з Кортні означає бути сім'єю Кортні", — сказала Еністон в емоційній промові.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.