До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ай Вейвей зніме фільм про самоізоляцію під час пандемії

Ай Вейвей, найвідоміший китайський художник у світі, зніме фільм про самоізоляцію, у якій багато хто опинився через епідемію коронавірусу. Це буде документальна історія, у якій він поділиться особистими переживаннями й відчуттями, пов’язаними й із самим страхом заразитися, і з вимушеною ізоляцією. Карантин Ай Вейвей зустрів у британському Кембриджі разом зі своєю сім’єю.

Ай Вейвей на карантині

"Пандемія змусила багатьох людей уперше опинитися в ізоляції й задуматися про неї. Попри те, що ми мали воду, постійне харчування, доступ до Інтернету та інші блага цивілізації, ми все одно почувалися вразливими", — розповідає режисер, для якого подібний досвід був не першим. 2011 році його затримувала китайська влада через звинувачення в несплаті податків і три місяці втримувала під постійним наглядом. "Тоді в моїй кімнаті постійно перебували два доглядачі і я знаю ці почуття, коли ти не тільки не можеш кудись вийти, але й відчуваєш себе під чиїмось пильним поглядом". Дата виходу нового фільму поки невідома.

Реклама

Нагадаємо, що з кінематографом Ай Вейвей пов’язав своє життя не так давно. 2017 року на Венеціанському кінофестивалі відбулася прем’єра його дебютного фільму "Людський потік", присвяченого проблемам міграції. У межах проєкту він їздив до таборів утікачів, відвідував місця, до яких вони втікали в пошуках кращого життя в щасливій Європі. Народився цей фільм з його особистих проблем — у 2011 році режисер емігрував до Німеччини через конфлікт з китайською владою й уважає себе політичним утікачем. У 2019 він продовжив цю тему фільмом The Rest. Цей рік Ай Вейвей почав з презентації фільму Vivos, присвяченого зникненню 43 студентів у Мексиці у вересні 2014 року. Нині в нього в роботі, на стадії постпродакшну, перебуває стрічка про етнічну групу рохігджа, яку переслідують у М’янмі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.