До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих детективних серіалів для зимових вечорів

Немає глядача, який не любить детективи. У добірці Vogue.ua – найкращі детективні серіали нашого часу: від традиційного і улюбленого "Шерлока" до не такого очевидного, містичного "Фортитьюда". Сідайте зручніше.

"Шерлок"

Бенедикт Камбербетч – безперечно, найкращий Шерлок Голмс нашого часу, а на думку газети The Guardian – найкращий Шерлок на світі. Шоу створили автори серіалу "Доктор Хто" Марк Гетісс і Стівен Моффат – дотепні майстри інтриги і саспенсу. За чотири сезони "Шерлок" отримав премії BAFTA, декілька номінацій на "Еммі", а чорне довге пальто Голмса британського бренду Belstaff, яке він носить у кадрі, побило всі рекорди продажів і стало культовим. Відомо, що Камбербетч підписав контракт на участь у п'ятому сезоні, але поки його не знімають.

Реклама

"Декстер"

Пік популярності серіалу "Декстер" припав на початок 2010-х, але якщо ви не подивилися його тоді, варто повернутися до нього тепер: він захопливий і достатньо страшний. Всі вісім сезонів, з 2006 до 2014 року, "Декстер" тримав глядача в напрузі: його основний конфлікт у тому, що головний герой, серійний вбивця Декстер, за сумісництвом працює в поліції – він експерт з бризкання кров’ю. Тихий і стриманий Декстер – соціопат: у дитинстві на його очах жорстоко вбили матір. Тому тепер Декстер мстить: він розправляється з тими злочинцями, яких не може дістати поліція і "офіційні" покарання, вбиває їх і розчленовує з маніакальною педантичністю. Серіал був номінований на "Еммі" і "Золотий глобус".

"Міст"

Шведсько-данський кримінальний серіал на чотири сезони. Він прославив на весь світ Ересуннський міст-тунель, що проходить через протоку Ересунн, яка сполучає Копенгаген (Данія) і Мальме (Швеція). На цьому мосту відбувається вбивство жінок, а особливість злочину в тому, що зловмисник розмістив тіла на межі двох держав – Данії та Швеції. Персонажі нагадують Лісбет Саландер і Блумквіста з іншого шведського детективу, "Дівчини з татуюванням дракона", а серіал укотре демонструє, що скандинавський детектив – це сильно.

"Менталіст"

Австралійський актор Саймон Бейкер знімався в "Анатомії Грей" і "Диявол носить Prada", але прокинувся знаменитим саме після "Менталіста". Його герой – чудовий психолог, менталіст і маніпулятор, який за допомогою своїх здібностей допомагає поліції спіймати серійних убивць. Паралельно з цим менталіст вистежує свого давнього лікаря – маніяка, який кілька років тому вбив його дружину і доньку.

"Дроти"

До першої десятки найкращих телешоу за версією сайту IMDB кілька років поспіль стабільно входить поліцейська драма "Дроти". Головна її перевага в достовірності: сценарист серіалу Девід Саймон (сценарист культового серіалу "Убивчий відділ") працював кримінальним журналістом, а продюсер Ед Бернс – у відділі розслідування вбивств поліції Балтімора, зокрема, займався справами, пов'язаними з наркотиками. Тому сюжет оснований на спогадах обох. У центрі серіалу – група поліцейських з Балтімора, які за допомогою прослуховувальних пристроїв намагаються вивести на чисту воду наркоторговців.

"Фортитьюд"

Фортитьюд – вигадане містечко на 800 жителів на Шпіцбергені, в арктичній Норвегії. Холодне і похмуре, воно просто створене для страшних і загадкових вбивств, які ніяк не розгадати. Полярні ведмеді, обезголовлені трупи і моторошні віруси – фантазія сценаристів не знає меж, але в неймовірних декораціях півночі це має незабутній вигляд. Справжній, розкішно знятий, серіал-головоломка.

"Нічний адміністратор"

Класичний шпигунський серіал: головний герой, молодий і красивий портьє (Том Гіддлстон), що працює в модному готелі в Єгипті, виявляється колишнім солдатом, що воював на Близькому Сході. Від британських спецслужб він отримує завдання втертися в довіру до мільйонера й філантропа (Г'ю Лорі), а насправді – продавця зброї. Відмінні акторські роботи Гіддлстона і Лорі, потужна режисура оскарівського лауреата Сюзанн Бір і сильна літературна основа (серіал знятий за романом майстра шпигунських детективів Джона Ле Карре, автора відомого роману "Шпигун, вийди геть") – все це зробило "Нічного адміністратора" одним з найвдаліших телевізійних проєктів останніх років.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.