До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 головних блокбастерів цієї осені

"Дюна", новий Бонд і продовження "Венома" — такої врожайної на кіноблокбастери осені в нас давно не було. У нашому списку — все найцікавіше, високобюджетне й масштабне, що покажуть у кінотеатрах у найближчі три місяці.

Раян Рейнольдс, Галь Гадот і Двейн Джонсон у фільмі "Червоне повідомлення"
"Дюна"

Понад 12 років життя присвятив режисер Дені Вільнев екранізації роману Френка Герберта "Дюна". Прем’єра одного з найочікуваніших фільмів року відбулася на кінофестивалі у Венеції, де стрічка вже встигла отримати схвальні відгуки перших глядачів і кінокритиків. Нагадаємо, події "Дюни" відбуваються в далекому майбутньому: герцог Лето Атрейдес (Оскар Айзек) бере під оруду пустельну планету Арракіс, де добувають цінну речовину, що продовжує життя. Син герцога, юний і талановитий Пол (Тімоті Шаламе), має вирушити на Арракіс, щоб забезпечити своїй сім’ї панування над нею. Крім Шаламе та Айзека, у стрічці знялися Зендая, Хав’єр Бардем, Джейсон Момоа. Тим, хто до прем’єри "Дюни" готується серйозно, радимо подивитися щось зі списку найкращих науково-фантастичних фільмів усіх часів — і, звісно, прочитати (точніше, хоча б почати, з огляду на обсяг книжки) роман Френка Герберта.

Реклама

з 30 вересня

"Не час помирати"

На прем’єру нової частини бондіани ми чекаємо ще з минулого року — її переносили тричі через пандемію, тож вихід фільму в прокат по-справжньому довгоочікуваний. У новому фільмі побачимо, як Бонд у виконанні Денієла Крейга намагається відійти від справ і жити звичайним життям, але минуле не відпускає його. До ролі дівчини Бонда повернеться Леа Сейду, також у фільмі знялися Рейф Файнс, Бен Вішоу, а Рамі Малеку дісталася роль головного лиходія.

з 30 вересня

"Веном-2"

Продовження супергеройського бойовика "Веном" (2018) розповідає історію запеклого ворога Людини-Павука — Венома (Едді Брок), якого грає Том Гарді. Синопсис каже, що в другій частині фільму "світу загрожує небезпека. Тандем Едді Брока й інопланетного симбіота Венома виступає супроти нового ворога — нестримного монстра-вбивці Карнажа". Крім Гарді, у фільмі знявся Вуді Гаррельсон, який зіграв головного лиходія, — вбивцю-психопата, що стає симбіотом Карнажем, а також Мішель Вільямс у ролі колишньої нареченої Едді Брока, героя Гарді.

16 вересня

"Остання дуель"

Серед найочікуваніших блокбастерів осені — нова робота уславленого режисера Рідлі Скотта з прекрасним акторським складом. Події фільму відбуваються у Франції в XIV столітті. Горда шляхтянка (Джоді Комер) заявляє, що її зґвалтував зброєносець (Адам Драйвер), а її чоловік (Метт Деймон) вимагає розсудити справу через двобій. Творці обіцяють, що нас очікує багато ефектних бойових сцен і актуальних смислів.

14 жовтня

"Вічні"

Анджеліна Джолі, Кіт Герінґтон, Річард Медден, Сальма Гаєк знялися в новому супергеройському кіно Marvel "Вічні". Вони зіграли представників безсмертної інопланетної раси, які живуть на Землі 35 000 років, і возз’єднуються, щоб схрестити мечі з девіантами. Режисер стрічки — Хлої Чжао, американська режисерка китайського походження, яка ніколи не працювала в жанрі супергеройського кіно, але полонила студію своїм поглядом на франшизу. Цього року Хлої Чжао здобула "Оскара" в номінаціях "найкращий фільм" і "найкращий режисер" за картину "Земля кочівників", ставши другою жінкою-режисером в історії, що дістала цю нагороду.

4 листопада

"Мисливці на привидів. З того світу"

Цієї осені на нас чекає продовження культового фільму "Мисливці на привидів", на якому виросло не одне покоління кіноманів у всьому світі. Стрічка розповідає про сім’ю, що переїжджає до старого занедбаного будинку в невелике містечко та стикається з паранормальними явищами. Впоратися з ними має нове покоління мисливців на привидів. Зрежисував стрічку Джейсон Райтман, син Айвана Райтмана, який зняв першу частину "Мисливців на привидів" у 1984 році. У фільмі зіграє зірка серіалу "Дуже дивні справи" Фінн Вулфард, а також з’явиться Білл Мюррей.

10 листопада

"Червоне повідомлення"

"У світі міжнародної злочинності Інтерпол випускає „червоне повідомлення" — глобальне застереження, щоб вистежити й зловити найрозшукуванішого злодія у світі мистецтва" — так звучить синопсис фільму. Але що найцікавіше — його прекрасний акторський склад. У ролі головного злочинця — зірка фільму "Диво-жінка" Галь Гадот, у ролі працівника Інтерполу, що полює на неї, — Двейн Джонсон, а найбільшого у світі афериста зіграє беззмінний Дедпул — Раян Рейнольдс. За право випустити фільм змагалися п’ять ключових кіностудій, але перемога дісталася Netflix.

з 12 листопада

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.