До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 серіалів з дев'яностих, які хочеться побачити знову

Від "Баффі-переможниці вампірів" до "Друзів": культові телевізійні шоу з дев'яностих не перестають викликати у нас ностальгію. В огляді Vogue.ua – шість серіалів, які хочеться побачити знову.

"Баффі – переможниця вампірів" (1997-2003)

За що любимо: за важливі теми, які не соромилися обговорювати в серіалі: фемінізм, наркоманія, гомосексуальність.

Реклама

Минулого року виповнилося 20 років з тих пір, як на екранах з'явилася Баффі у виконанні Сари Мішель Геллар. Культове шоу, яке створив 1997 року Джосс Уідон за мотивами фільму 1992 року, розповідає про дівчину, яка володіє надлюдськими силами і бореся зі злом. "Баффі", сповнена апеляції до тодішньої поп-культури і тінейджерських проблем, стала ідеальним підлітковим серіалом – і обзавелася цілим легіоном фанатів, які скуповують мерч серіалу у величезних масштабах.

"Друзі" (1994-2004)

За що любимо: за привабливих персонажів і жарти нон-стоп.

Володарі шести премій "Еммі" і "Золотого глобуса", "Друзі" вже давно отримали статус одного з найкращих комедійних серіалів в історії американського телебачення. Серіал про життя шістьох друзів і їхні романтичні стосунки зробив суперзірками на той момент молодих акторів – перш за все, це стосується Дженніфер Еністон і Меттью Перрі. Свого часу в серіалі також зіграли всі сучасні "великі" актори – від Бреда Пітта і Денні Де Віто до Дакоти Феннінг і Вайнони Райдер.

"Район Мелроуз" (1992-1999)

За що любимо: за красиву сценографію і зразково зрежисовані бійки.

1992 року, після величезного успіху "Беверлі-Гіллз, 90210", продюсер Аарон Спеллінг придумав новий серіал. "Район Мелроуз" розповідає про групу молодих американців – успішних яппі, які живуть в будинку на вісім апартаментів у районі Мелроуз. Як і в будь-якого хорошого проекту дев'яностих, на "сцені" незабаром з'являється маккіавелівський персонаж – в "Районі Мелроуз" це Аманда Вудворд (Хізер Локлір, зірка серіалу "Династія") – багата господиня будинку, інтриганка, яка маніпулює своїми мешканцями. Аманда руйнує пари і спить з усіма чоловіками в Мелройз-плейс, а сам серіал, тим часом, стає одним з найбільш відвертих за всю історію телебачення. З усіма зрадами, розлученнями і сварками "Район Мелроуз" став класичною мильною оперою епохи 90-х.

"Секс у великому місті" (1998-2004)

За що любимо: за уроки життя, отримані від Керрі, Саманти, Шарлотти та Міранди – про секс, дружбу, фемінізм, стосунки і моду.

"Секс у великому місті" – знаковий серіал, який в 2000-х завоював мільйони фанатів по всьому світу. Натхненний колонками нью-йоркської письменниці Кендіс Бушнелл, свого часу серіал став революцією на телебаченні – перш за все, завдяки гумору. Відкрито і без евфемізмів чотири героїні – журналістка, галеристка, адвокат і фахівець з піару – говорили про свої стосунки з чоловіками, про досвід, який був і хорошим, і поганим одночасно. "Секс у великому місті" став першим серіалом, який наважився показати, що жінки теж люблять секс – і не соромляться говорити про нього.

"Бухта Доусон" (1998-2003)

За що любимо: за привабливих персонажів і унікальний підлітковий дух

20-річчя цього року відзначає ще один популярний серіал – "Бухта Доусон", створений Кевіном Вільямсоном на основі своєї біографії і дитячих спогадів. Як і "Беверлі-Гіллз, 90210", "Бухта Доусон" також зосереджена на життю підлітків, але, на відміну від "Беверлі-Гіллз", цей серіал розповідає про життя звичайних людей в маленькому містечку. Кожен підліток у 90-ті роки проводив вечори перед телевізором, щоб поспостерігати за любовним трикутником Доусона, Пейсі і Джої.

"Принц з Беверлі-Гіллз" (1990-1996)

За що любимо: за дотепність і стильні ретро-образи

Величезний успіх протягом шести років мав серіал "Принц з Беверлі-Хіллз", де свою першу роль зіграв Вілл Сміт. Сміту тоді було 22, і серіал миттєво вивів його з початківця хіп-хоп музиканта в актори першого ешелону. У серіалі Вілл грав 17-річного хлопця, який їде з рідної Філадельфії до дядька і тітки в Лос-Анджелес, де, як вважають його батьки, його зможуть перевиховати. Вілл (так звуть героя) любить хіп-хоп та баскетбол і не звик до послуг дворецького під час обіду. Все шоу побудовано на контрасті – минулому житті Вілла і новому, в Беверлі-Гіллз. Крім Вілла Сміта, в серіалі з'являються Опра Вінфрі, Доктор Дре, Квін Латіфа.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.