До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих фільмів з Гоакіном Феніксом

Гоакін Фенікс – один з найсуперечливіших акторів у Голлівуді, який зіграв як безнадійних романтиків, так і нещадних лиходіїв. Його послужний список рясніє персонажами, які допомогли Гоакіну продемонструвати свій талант. Від фільмів Рідлі Скотта до Гаса Ван Сента – Vogue UA згадує найкращі роботи актора.

Гоакін Фенікс
Гладіатор, 2000

<b>Гладиатор, 2000</b>

Реклама

"Гладіатор" – це історична драма Рідлі Скотта. Події фільму відбуваються в Римській імперії 180 року н.е. в період правління Марка Аврелія. Цей фільм був номінований на 119 нагород і отримав 49, включно з п'ятьма "Оскарами" і двома "Золотими глобусами". А роль римського імператора Коммода зробила Гоакіна Фенікса відомим.

Готель "Руанда", 2004

<b>Отель Руанда, 2004</b>

Головний герой фільму на ім'я Пол – керівник престижного готелю в столиці Руанди, в якому від убивць сховалися кілька сотень людей. Пол робить все задля їхнього порятунку. Сюжет фільму оснований на реальних подіях середини 1990-х років, коли хути, які становили в Руанді етнічну більшість, влаштували в країні криваву різанину і знищили понад мільйон людей, що належали до тутсі.

Майстер, 2012

<b>Мастер, 2012</b>

"Майстер" – це драма режисера Пола Томаса Андерсона з Гоакіном Феніксом і Філіпом Сеймуром Гоффманом у головних ролях. Кінокартина – про Фредді, що повернувся з війни та намагається пристосуватися до мирного життя. Прем'єра фільму відбулася на 69-му Венеційському кінофестивалі. Хоч фільм провалився у прокаті, ще до його виходу критики назвали картину одним з ключових претендентів на премію "Оскар" 2013 року. Фенікса і Гоффмана визнали найкращими на Венеційському кінофестивалі, а Пола Томаса Андерсона там нагородили "Срібним левом" за найкращу режисерську роботу. Загалом фільм більше 70 разів номіновували на різних кінофестивалях, він зібрав безліч нагород і названий кінокритиками найкращою стрічкою 2012 року.

Вона, 2013

<b>она 2013</b>

"Вона" – американська фантастична мелодрама Спайка Джонза. Події фільму розвиваються у недалекому майбутньому, де у кожної людини з'являється можливість користуватися персоніфікованою операційною системою зі штучним інтелектом. Головний герой Теодор запускає "Саманту" і приголомшується від того, як змінюється його самотнє життя. У Саманті він знаходить справжнього друга і дуже скоро їхні відносини виходять за межі ділових. Національна рада кінокритиків США назвала кінострічку "Вона" найкращою роботою 2013 року, а Американська кіноакадемія дала картині "Оскара" за найкращий оригінальний сценарій.

Марія Магдалина, 2017

<b>Mary Magdalene (2018)</b>

"Марія Магдалина" – це біблійний драматичний фільм Гарта Девіса, що розповідає історію послідовниці Ісуса Христа, християнської святої, що одна з перших побачила його воскресіння. Головні ролі у фільмі виконали Руні Мара і Гоакін Фенікс.

Не хвилюйся, він далеко не піде, 2018

<b>Не хвилюйся, вiн далеко не пiде (2018)</b>

Американська комедійно-біографічна драма "Не хвилюйся, він далеко не піде", знята культовим незалежним режисером Ґасом Ван Сентом, розповідає історію про молодого музиканта-алкоголіка Джона Каллагана (Гоакін Фенікс), який після трагічних подій став прикутим до інвалідного крісла. Його дівчина Анна (Руні Мара) всіляко намагається повернути Джону інтерес до життя. У підсумку, він кидає пити, поступово вчиться жити в інвалідному кріслі і несподівано відкриває у собі талант до малювання карикатур.

Джокер, 2019

<b>joker 2019</b>

Пронизлива драма Тода Філіппса про становлення головного ворога Бетмена – Джокера, якого зіграв Гоакін Фенікс. Актор не лише схуднув на 24 кілограми заради ролі, але і витратив пів року, аби відточити одну деталь – нервовий сміх свого персонажа. Філліпс розповів, що його фільм не про лиходія, який тримає у страху весь світ, а про аутсайдера, який стає злочинцем, бо не знайшов у світі емпатії і любові. Прем'єра картини минула в межах Венеційського кінофестивалю, де критики одноголосно визнали її ледь не найкращою інтерпретацією історії про лиходія. Стрічка також встановила рекорд касових зборів за жовтень: зібрала понад 849 мільйонів доларів у прокаті по всьому світу, що зробило її одним з найкасовіших релізів 2019 року і найкасовішим фільмом з рейтингом R в історії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.