До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 прекрасних серіалів з Мартіном Фріменом

Мартін Фрімен, безсумнівно, — один з найвідоміших британських акторів нашого часу. Хоча його ім’я стало відомим завдяки ролям у таких фільмах, як "Реальна любов" і "Гобіт", робота актора на телебаченні нічим не поступається художньому великому метру. Vogue.ua згадує найкращі серіали містера Фрімена, які повною мірою демонструють його акторський потенціал.

"Офіс", 2001—2003
Мартин Фримен и Люси Дэвис в сериале Мартін Фрімен і Люсі Девіс у серіалі "Офіс"

Неможливо говорити про телевізійну кар’єру Мартіна Фрімена без згадки про "Офіс", "робочий" ситком Рікі Джервейса й Стівена Мерчанта. У цій комедії Фрімен зіграв жартівника Тіма Кантербері — торгового представника Wernham Hogg. Крім кепкування над своїм колегою Гаретом (Маккензі Крук), Тім проводить час, фліртуючи із секретаркою Доун (Люсі Девіс). Саме шоу зосереджено на темах соціальної незграбності, банальностях людської поведінки, зарозумілості, розчаруванні, розпачі й славі.

Реклама
"Шерлок", 2010—2017
Бенедикт Камбербэтч и Мартин Фримен в сериале Бенедікт Камбербетч і Мартін Фрімен у серіалі "Шерлок"

Фріман майже втратив можливість зіграти роль доктора Джона Ватсона поруч із Шерлоком Холмсом Бенедікта Камбербетча після того, як його гаманець поцупили незадовго до прослуховування. На щастя, він переконав співавтора шоу Марка Гетісса, що його очевидна сварливість була викликана браком гаманця, а не ентузіазму з приводу проєкту, і його найняли. Серіал, у якому також знімалися Уна Стаббс у ролі місіс Хадсон і Ендрю Скотт у ролі Моріарті, став найпопулярнішим драматичним серіалом у Великій Британії з 2001 року й отримав безліч нагород, зокрема й премії BAFTA та "Еммі" для Фрімена.

"Фарго", 2014
Кевин О'Грэйди и Мартин Фримен в сериале Кевін О'Грейді й Мартін Фрімен у серіалі "Фарго"

У шанувальників братів Коенів, які майстерно працюють у жанрі чорної комедії, був чудовий привід порадіти, коли оскароносні режисери ступили на стежку якісних серіалів на початку 2010-х. Серіал "Фарго" знятий за мотивами культового однойменного фільму Коенів, який 1996 року відзначено кількома преміями "Оскар". У шоу для розкриття загадкових злочинів, що відбулися в провінційному американському містечку, зібралася потужна акторська команда на чолі з оскароносним Біллі Бобом Торнтоном і Мартіном Фріменом.

"Стартап", 2016 — дотепер
Мартин Фримен в сериале Мартін Фрімен у серіалі "Стартап"

"Стартап" знято в наймоднішому на сьогодні телевізійному жанрі — кібертрилер, що перетягує на себе дедалі більшу увагу як телепродюсерів, так і глядача. Це розумна кримінальна драма, сюжет якої закручений навколо актуальної теми криптовалюти. Мартін Фрімен грає агента ФБР, який намагається зловити на гарячому магната, що вирішив на світанку своєї кар’єри долучитися до чесної справи — цифрового бізнесу й укласти гроші в криптовалюту. На службі в маніяка -— цифровий геній з Куби. На диво роль геніального програміста віддали дівчині.

"Сповідь", 2019
Мартин Фримен в сериале Мартін Фрімен у серіалі "Сповідь"

У шоу "Сповідь" Фрімен взяв на себе роль детектива-суперінтенданта Стівена Фулчера, поліційника, якому було доручено розслідувати реальне зникнення Сіан О'Каллаган зі Свіндона у 2011 році. Фулчер втратив роботу внаслідок розслідування, яке викрило місцевого таксиста-вбивцю Крістофера Голлівелла. Фулчер порушив поліційні протоколи, його визнали винним, унаслідок чого він пішов з поліції.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.